Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet fra den 1. marts til den 12. marts 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – mand omkommet – Frederiksborgvej / Sognevej, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 13.42 var der sket et alvorligt færdselsuheld i lyskrydset, hvor en ældre mand på en invalidescooter var blevet påkørt af en lastbil. Rednings- og ambulancepersonale var sendt til uheldsstedet, hvortil også lægehelikopteren ankom. En alvorligt kvæstet mand fra invalidescooteren blev i kritisk tilstand fløjet til Rigshospitalets traumecenter, men sygehuspersonale kunne trods intensiv behandling ikke redde mandens liv. Der var tale om en 94-årig mand fra Jyllinge, som afgik ved døden sidst på eftermiddagen. Mandens pårørende er underrettet om dødsfaldet.

En 64-årig mand fra Tølløse havde været fører af lastbilen, men var sluppet uskadt, men dog chokeret, fra ulykken. Uheldsstedet blev afspærret, medens politiet og en bilinspektør undersøgte stedet nærmere. Politiet fik klarlagt, at begge parter var kørt ad Frederiksborgvej i nordlig retning. I krydset havde lastbilen til hensigt at fortsætte videre i nordlig retning, da lastbilchaufføren opdagede, at føreren af invalidescooteren trak længere ud mod kørebanens midte. Lastbilchaufføren forsøgte at undvige mod venstre, samtidig med at han bremsede. Han kunne dog ikke undgå at påkøre invalidescooteren på dennes venstre side, således at den mandlige fører blev alvorligt kvæstet. Kl. ca. 15.40 blev der åbnet for trafik gennem krydset, da politiets undersøgelser var afsluttet. Politiet afventer nu erklæringen fra bilinspektøren, før politiet ud fra de tekniske spor og forklaringer i sagen vil forsøge at finde ud af, om nogen har overtrådt færdselsloven
i forbindelse med uheldet.

Udenlandsk butikstyv – Industrivej, Roskilde

Kl. 16.57 anmeldte en butikskontrollant, at en udenlandsk mand var tilbageholdt som mistænkt for at have stjålet en højttaler fra elektronikforretningen Elgiganten. Politiet fik kontakt til en 38-årig mand fra Georgien, som blev anholdt og sigtet for tyveri af en højttaler til en værdi af 997 kr. Butikskontrollanten havde set ham sammen med en anden mand, der dog var forsvundet fra butikken. Den sigtede havde taget højttaleren, som han gemte i en inderlomme i jakken, da han gik gennem kassen uden at betale. Med assistance fra en tolk afhørte politiet den georgiske mand, der fortsat er i politiets varetægt ud fra reglerne i udlændingeloven. Han fik afgjort sin sag straks med en bøde og afventer nu en resolution fra Udlændingestyrelsen, der skal tage stilling til, om han skal udvises af Danmark og med et fremtidigt indrejseforbud.

Trusler mod skole på socialt medie – Roskilde

Midt- og Vestsjællands Politi har i løbet af mandagen foretaget yderligere efterforskning i sagen om skriftlige trusler mod en skole i Roskilde Kommune. Truslerne, der blev anmeldt søndag, var offentliggjort flere steder på et socialt medie. En skole i kommunens nordlige del skulle være målet for truslerne, der ifølge politiets vurdering både søndag og mandag ikke havde noget reelt indhold. Politiet har afhørt parterne i trusselssagen, og der er efter politiets opfattelse tale om indbyrdes chikane mellem to teenage-drenge. Endvidere har politiet beslaglagt parternes computere, som nu gennemgår en teknisk undersøgelse for at fastlægge præcist, hvem der i givet fald kan drages strafferetligt til ansvar for truslerne på det sociale medie.

Anholdt for graffitihærværk – Bymarken, Roskilde

Kl. 01.24 tilbageholdte en handlekraftig anmelder en mand, som blev set lave graffiti på en el-boks ud for Bymarken. Politiet kom frem og traf en 25-årig mand fra København, der blev sigtet for hærværk. Mens politiet var på stedet, kom en 22-årig mand fra Roskilde til stedet. Det viste sig, at han havde været sammen med den nu anholdte 25-årige mand. Den 22-årige havde en sprayflaske på sig, der svarede til den, der var blevet brugt til at male graffiti med. Han blev derfor også anholdt og sigtet for hærværk, og begge mænd blev taget med til stationen. De blev løsladt senere på natten, men er fortsat sigtet i sagen. Politiet skal nu undersøge, om der er sket graffiti-hærværk andre steder i området.

Narkokørsel med stjålne nummerplader – Møllehusvej, Roskilde

Kl. 17.28 blev en 37-årig mand fra Roskilde standset i en personbil. Føreren var påvirket af stoffer og havde ikke førerret til at køre bil. På bilen sad nummerplader, der tilhørte en anden bil og var meldt stjålet. Bilen var ikke indregistreret eller forsikret. Den 37-årige blev sigtet for de mange overtrædelser og blev anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han kan forvente at få afgjort sine sager samlet, når resultatet af blodprøven er kommet.

Trusler på Facebook – Roskilde Kommune

Kl. 18.31 fik politiet en anmeldelse om, at der på Facebook var skrevet trusler mod en af Roskilde Kommunes skoler. Politiet har lavet foreløbige undersøgelser i sagen, og på den baggrund er det politiets klare opfattelse, at der ikke er frygt for, at der ligger handling bag truslerne. Sagen efterforskes fortsat for at få klarlagt, hvem der står bag truslerne.

Pige påkørt af tog – Hovedvejen, Glim, Roskilde – Lejre

Kl. 19.50 fik politiet et alarmopkald fra en togfører, der oplyste, at han havde påkørt en person på strækningen mellem Roskilde og Lejre ved Glim. Togtrafikken blev indstillet, og politiet kørte til stedet, hvor en pige blev fundet livløs og kort efter konstateret død. Pigens mor kom til stedet og fortalte, at hun var ude at lede efter sin 14-årige datter, der ikke var kommet hjem. Den 14-årige pige var op til ulykken meget nedtrykt. Der er intet mistænkeligt omkring dødsfaldet, som politiet betragter som en tragisk hændelse.

Politiet undersøger mulig sag om bedrageri – Roskilde/Borup

Kl. 11.10 anmeldte en 79-årig mand fra Borup, at han for ca. 1 år siden traf en dansk/amerikansk kvinde i en singleklub i Roskilde. Kvinden rejste kort efter til Nigeria, men anmelder og kvinden holdt kontakten. Den 79-årige havde i det seneste år betalt ca. 100.000 kr. til kvinden, der havde bedt om penge af anmelderen, da hun blandt andet var blevet syg. Anmelderen var nu løbet tør for penge, men håbede på, at hun ville betale tilbage som lovet. Politiet undersøger nu sagen nærmere for at klarlægge, om den 79-årige har været udsat for bedrageri.

Politiet vil gerne advare borgerne mod at betale penge til mennesker, de lige har mødt, og som de har et begrænset kendskab til, idet der er stor risiko for at blive snydt.

Narko og spirituskørsel – Holbækvej, Roskilde

Kl. 17.42 fik politiet oplysningerne om, at en tydeligt påvirket mand ville køre fra stedet. En patrulje kom hurtigt frem, hvor en bil var ved at bakke ud fra en P-bås. Føreren var en 26-årig mand fra Roskilde, der var påvirket af narko og spiritus og frakendt retten til at køre bil i forbindelse med en tidligere sag om narkokørsel. Han blev sigtet, anholdt og blev taget med for at få udtaget en blodprøve. Når resultatet af prøven kommer, vil den 26-årige høre nærmere fra politiet.

Bil beslaglagt efter narkokørsel – Ravnsholt, Himmelev, Roskilde

Kl. 15.00 standsede en politipatrulje en personbil for at lave en kontrol af føreren og køretøjet. Føreren viste sig at være en 38-årig mand fra Valby, der blev testet med narkometeret, som viste at han var påvirket af narkotika. Han blev derfor anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Da det var 3. gang, den 38-årige kørte i narkopåvirket tilstand, beslaglagde politiet hans bil, hvilket han accepterede. Retten vil under sagens afgørelse tage stilling til, om bilen skal konfiskeres.

Overraskede indbrudstyv – Østervang, Roskilde

Kl. 20.31 kom en 58-årig mand hjem og overraskede en indbrudstyv, der var inde i hans hus. Indbrudstyven flygtede ud af huset og igennem nabohaverne. Tyven var kommet ind via et kældervindue, hvor ruden var knust med en sten. Der manglede umiddelbart kun en gammel tegnebog med lidt udenlandsk valuta. Husejeren alarmerede politiet, der sendte flere patruljer til stedet for at søge efter den flygtende indbrudstyv. Anmelderen så kun manden kortvarigt, og han beskrives som omkring 190 cm. høj. Intet nærmere.

Et vidne anmeldte kl. 20.53, at han havde set en mand løbe ad Søvang. En patrulje fandt frem til en 22-årig mand fra Roskilde, der kortvarigt blev anholdt. Det viste sig dog, at han ikke havde noget med indbruddet at gøre, men i stedet blev han fundet i besiddelse af 0,41 g kokain og en ulovlig kniv. Han blev sigtet for overtrædelse af knivloven og lov om euforiserende stoffer, hvorefter han blev løsladt.

Det lykkedes ikke politiet at finde frem til indbrudstyven, men politiet er meget glade for borgernes henvendelser i sagen. Borgere, der har bemærket en 190 cm høj mand løbe fra Østervang i Roskilde omkring kl. 2030, eller som i øvrigt har oplysninger i sagen, kan kontakte politiet på tlf. 114.

Spirituskørsel – Motelvej, Roskilde

Kl. 21.30 sigtede og anholdt politiet en 45-årig mand fra Kirke-Saaby, der kørte en personbil i spirituspåvirket tilstand. Han blev taget med til politistationen, hvor han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu venter politiet på resultatet af blodprøven, hvorefter den 45-årige vil høre mere i sagen.

Solgte ecstasy på diskotek – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 03.59 oplyste gæsterne på et diskotek, at en mand gik og solgte MDMA/ecstasy på stedet. Politiet kom frem og traf en 21-årig mand fra Roskilde, der blev fundet i besiddelse af tre såkaldte “salgsposer” med hvert 1 gram MDMA/ecstasy i hver pose. På mandens bopæl blev fundet yderligere 4 poser med hver 1 gram ecstasy, så manden blev i alt sigtet for at besidde i alt 5,76 gram ecstasy med henblik på videresalg. Den 21-årige blev anholdt og taget med til politistationen. Han fik desuden et forbud om at komme på diskoteket de næste 2 år. Han kan nu forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Indbrud i perioden

Fregatvej, Jyllinge
Saturnvej, Jyllinge
Åvej, Jyllinge
Svanevænget, Jyllinge
Ved Ringen, Roskilde (2 steder)
Københavnsvej, Roskilde (2 forhold)
Søbredden, Svogerslev/Roskilde (2 forhold)
Østervang, Roskilde
Motelvej, Roskilde
Industrivej, Roskilde
Smedegårdsparken, Roskilde
Horsevænget, Viby Sjælland