Kultur- og idrætsudvalget har nu delt en halv mio. kr. ud af Kulturpuljen. 13 ansøgere fik tilskud til spændende arrangementer og projekter, som vi kan se frem til i løbet af 2019.

“Det har i år været vigtigt for os i udvalget, at kulturmidlerne bidrager til forskelligartede kulturelle oplevelser for alle aldersgrupper, så vi alle kan få kulturen og kunsten ind under huden. Det var også vigtigt for os, at tilbuddene foregår i hele kommunen, og det gør de udvalgte projekter på hver deres måde”, siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Claus Larsen.

Krydsfelt Festival
Et helt nyt kulturelt projekt, der fik bevilliget tilskud, er Foreningen Krydsfelt, som lørdag den 4. maj afholder Krydsfelt Festival. Festivalen betegner sig selv som en “anderledes festival”. En festival hvor ordet, idéerne, musikken, kunsten m.m. bliver fejret. Som deltager på festivalen kan du se frem til, at forfattere, forskere, kunstnere m.m. deler deres erfaringer, hvor man som deltager selv får mulighed for at indgå i diskussioner, lære nyt og lade sig inspirere af de over 20 forskellige bidragsydere, der vil deltage. Gennem musik, talks, oplæsning, performances og kunst kan du lytte, danse, diskutere, biddrage eller blot slappe af og nyde de smukke omgivelser i Østrup ved Gundsømagle.

Hvad: Krydsfelt Festival
Dato: 4. maj
Tidspunkt: kl. 10
Hvor: Østrupgaard, store Valbyvej 276, 3670 Veksø

Viby anno 1859
En anden forening, der har modtaget bevilling fra kommunens kulturpulje, er Viby Idrætsforening, der afholder et festligt og oplysende jubilæumsarrangement i Viby. Høstfesten fører Viby tilbage til 1859, hvor en holdeplads til toget blev etableret ved Viby Kro. I en forklædt by bliver du ført 160 år tilbage, og oplever, at det gamle håndværk bliver bragt til live igen; til dengang cykelsmeden bar kittel og solgte væltepeter, frisørerne tilbød barbering med skum og kost, og hvor torvet er fyldt med slagtere, skomagere, grønthandlere, tækkermænd, karatmagere m.m. Der vil være fest i gaderne, hvor man kan opleve musik og sang og se et optog af vogne gennem byen. Og så kan man via en oplevelses-App gå på eventyr i byen.

Hvad: Høstfest
Dato: 31. august
Tidspunkt: kl. 7 – 16
Hvor: Søndergade i Viby med torv og omliggende gader

Pop-Up Bio
En kreds af filminteresserede Roskildensere, der kalder sig for Roskilde Pop-Up Bio, fik også bevilliget tilskud til deres projekt om en Open Air Bio med et alternativt film repertoire, som ellers ikke normalt vises i Roskilde. I august kan vi se frem til at nyde en film med en bred appel på et stort film lærred i Amfiteatret i Folkeparken.

Hvad: Open Air Bio
Dato: 20. august
Tidspunkt: kl. 21
Hvor: Amfiteatret, Folkeparken, Roskilde

Fakta
Disse foreninger og projekter får støtte:
– Opera Hedeland – 30.000 kr. til opførsel af operaen “Carmen”
– Råstof Roskilde Kommune – 30.000 kr. til 4 brugergrupper, der afholder koncerter på Paramount
– Dåstrup Forsamlingshus – 16.000 kr. til at afholdelse af koncerter
– Mogens Petersen – 10.000 kr. til korworkshop med efterfølgende offentlig koncert i Kunst Smedjens Lokaler
– Roskilde Square- og Linedance klub – 10.000 kr. til squaredance på Museumsøen på Roskilde havn
– Foreningen Krydsfelt – 40.000 kr. til afholdelse af Krydsfelt Festival i Østrup.
– Foreningen af Aktører på Musicon – 90.000 kr. til afholdelse af Rabalder Festival
– Viby Idrætsforening – 80.000 kr. til afholdelse af Høstfesten – 160 år jubilæum
– Roskilde Bio – 42.000 kr. til afholdelse af Open-air biograf arrangement i Amfiteatret i Folkeparken
– Stine Rejnholdt – 25.000 kr. til afholdelse af “Dunkle Stille Der Kindheit”
– Gundsø Teater- og Musikforening – 27.000 kr. til afholdelse af gadeteater i Jyllingecentret
– Schubertselskabet – 25.000 kr. til afholdelse af Junior Schubertiaden
– Schubertselskabet – 15.000 kr. til afholdelse af “årets talent 2019”
– Rødder, Fødder & Stemmer – 90.000 kr. til afholdelse af festival for folkemusik på Roskilde Havn

Målet med kulturpuljen er at give tilskud og yde underskudsgaranti til aktiviteter, arrangementer og projekter inden for kunst og kultur.

Amfiteatret i Folkeparken lægger i august græs til en Open Air Bio med et alternativt film repertoire, som ellers ikke normalt vises i Roskilde. Foto: Roskilde Kommune.