Foråret står for døren. Den måske mest spændende tid på året, fordi den vækker gode minder. Og det gode er, at minderne ikke blot lever, men kan genskabes – og fornyes. For hvem glæder sig ikke til at drikke kold rosé i det fri med vennerne eller familien? Holte Vinlager har nogle skarpe forårstilbud netop nu, så du kan blive klar til at skabe minder.

Vinene, som Holte Vinlager har tilbud på, er udvalgt med stor omhu – og skræddersyet til forårets komme.

Moulin-à-Vent
Du kender sikkert de lette, lyse og frugtige Beaujolais-vine. Men kender du også vinene fra Moulin-à-Vent kommunen? Moulin-à-Vent er kendt som “Kongen af Beaujolais” på grund af dens styrke, struktur og lange levetid. Mange vinelskere har endda den opfattelse, at det er den potentielt bedste af de 10 cru-kommuner i Beaujolais. Det er naturligvis en smagssag – men én ting er sikkert: Denne vin smager forrygende godt!

Tager man fx nabokommunen Fleurie, så produceres der her typisk vine med en klar parfumeret, silkeblød og let tilgængelig karakter. I Moulin-à-Vent benyttes samme drue – 100% Gamay, og man bruger stort set de samme fremstillingsmetoder. Men alligevel bliver vinene mere fyldige og mineralske i smagen, og de har ofte brug for at modne minimum 3-4 år. Forklaringen ligger i jordbundsforholdene. Der er en høj forekomst af jern og mangan i jorden under Moulin-à-Vent, og det giver sig til udtryk i vinenes smag. Læs mere om Moulin-à-Vent 2014 Cru Beaujolais her.

Holte Vinlager vil også gerne præsentere dig for “Sommerens Rosé”. Vejrprofeterne har lovet at det gode vejr er på vej, og hos vinlageret i Roskilde er man sikre på, at det bliver startskuddet til et forår med masser af sol og lune temperaturer. Og så skal der selvfølgelig nydes tørstslukkende og velsmagende rosévin!

Grenache Rosé, 2018 Beauvignac
Vinen har stor personlighed og en duft, der klart peger i retning af Sydfrankrig: Den oser af sommer med sin friske frugt, især kirsebær og hindbær. I afslutningen opleves provencalske urter og lette mineraler. Den er tør, frisk, saftig og let krydret. Perfekt til terrassen på en lun forårsdag og den vil være særdeles velegnet til forårets og sommerens lettere retter, som salater, fisk, kylling eller milde oste. Læs mere om vinen her.

Se de friske forårstilbud her:

Foto: Holte Vinlager
Del på sociale medier