Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 11 februar til den 20 februar 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Husspektakel/våbenlov – Jyllinge

Kl. 0849 blev politiet kontaktet af en kvindelig beboer fra Jyllinge, som følte sig truet af en mandlig beboer i samme hus. Kvinden bad om politiets assistance, og da politiet ankom til stedet blev en 48-årig mand anholdt og visiteret. Manden var i besiddelse af en ulovlig kniv, og ved nærmere undersøgelse af boligen fandt politiet også en “compound” bue, som blev taget med på stationen. Manden blev løsladt efter afhøring til sagerne.

Teenagepiger hørte lyde – Fregatvej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 2011 slog en 15-årig pige fra Jyllinge og hendes veninde alarm til politiet, idet de under ophold på pigeværelset havde hørt hoveddøren blive åbnet, ligesom lyset automatisk via en sensor var blevet tændt. De frygtede, at en indbrudstyv var på spil, og kravlede derfor ud ad vinduet fra pigeværelset, inden de slog alarm til politiet. Et par patruljer kørte hastigt til adressen, hvor intet tydede på, at uvedkommende havde forsøgt at skaffe sig adgang til stedet, ligesom der heller ikke var tegn på gennemrodning mv. Efter at pigerne var blevet beroliget, kørte politiet fra stedet.

Dyttende bil – Smedegade, Roskilde

Kl. 2331 fik politiet en anmeldelse om, at to yngre kvinder i en mindre hvid personbil kørte rundt på vejene i området og hele tiden brugte bilens horn. En patrulje forsøgte at finde den lyse bil, men det lykkedes ikke, da bilen tilsyneladende var forsvundet fra området.

Vold – Jernbanevej, Roskilde

Kl. 0057 modtog politiet via alarm 112 en anmeldelse om slagsmål mellem mange personer på perronen tættest på stationsbygningen. Politiet kørte hurtigt til stedet med flere patruljer, der kunne konstatere, at en gruppe stak af tværs over sporene til en anden perron og derefter via gangtunnellen under sporene i ukendt retning. På perronen fik politiet kontakt til to 18-årige mænd fra Hvalsø, som var blevet overfaldet med slag og spark. De havde været en tur i byen og afventede deres tog på perronen. Pludselig løb en gruppe, der havde stået på en anden perron, tværs over sporene, hvorefter de overfaldt de to ofre. De to ofre blev sendt på skadestuen til fornøden behandling og registrering af skader som følge af volden. Politiet forsøger nu at finde frem til gruppen, der overfaldt ofrene, ud fra oplysninger fra vidner samt eventuel brugbar overvågning fra stationsområdet.

Narkobilist uden førerret – Møllehusvej, Roskilde

Kl. 1844 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde erhvervet sig et kørekort. En narkometertest indikerede, at den 21-årige var påvirket af kokain under kørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøven til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Brand i lejlighed – Hedeboparken, Roskilde

Kl. 2152 rykkede brandvæsnet og politiet ud til brand i en lejlighed. Det viste sig, at der ikke var nogen hjemme på adressen, hvorfra der var røgudvikling. Efter at have skaffet sig adgang til lejligheden kunne myndighederne konstatere, at der var flere, mindre glødebrande i tøj forskellige steder på en 25-årig mands bopæl. Der havde ikke været egentlig brand, så brandvæsnet kunne bære gløder ud for at mindske risikoen for udvikling af en brand. Politiet fik senere kontakt med beboeren, der blev sigtet for overtrædelse af beredskabslovgivningen på grund af manglende forsigtighed med noget, der kunne medføre brand. I gløderne i tøjet fandt politiet nemlig cigaretskod, som den 25-årige mistænkes for at have efterladt uden at tænke nærmere over, hvad konsekvensen kunne være. Han vil derfor senere modtage formentlig en bøde som afgørelse på sagen.

Spirituskørsel – Holbækmotorvejen vestgående, Roskilde

Kl. 2339 blev en blå personbil stoppet, efter politiet havde observeret slingrende kørsel. Bag rattet sad en 29-årig mand fra Vig, der i blodet havde en alkoholpromille over det tilladte. Derfor blev han anholdt og bragt ind til blodprøveudtagning, hvorefter han blev løsladt.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Kildevangsvej, Gøderup, Roskilde – Lejre

Kl. 1526 rykkede redningspersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en personbil var kørt ind i et træ. Politiet var hurtigt fremme og kunne konstatere, at personbil var forulykket i en kurve og kørt frontalt ind i et træ. Føreren – en 43-årig mand fra Roskilde – blev i en ambulance bragt til skadestuen i Køge, men var sluppet fra uheldet uden behandlingskrævende skader. Han fik dog på skadestuen udtaget en blodprøve, da politiet mistænkte ham for at have været påvirket af alkohol under kørslen i bilen. Den 43-årige vil derfor senere høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i ulykken.

Brand i Pizzaria – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 1841 kom et alarmopkald om brand i et Pizzaria. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var gået ild i nogle pizzabakker, der lå tæt ved pizzaovnen og det bredte sig til en ventilationskanal. Brandvæsnet fik slukket branden før den bredte sig yderligere, og ingen personer kom til skade ved branden. Politiet optog rapport om branden, der skal belyse om nogen skal stilles til ansvar.

Narkokørsel – Roskilde og Greve

Københavnsvej, Roskilde.
Kl. 0225 standsede politiet en varebil, der blev ført af en 33-årig mand fra Kastrup, for at lave en rutinemæssig kontrol. Manden viste sig at være påvirket af euforiserende stoffer, så han blev sigtet for narkokørsel og anholdt. Der blev udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Hundige Centervej, Greve.
Kl. 0300 blev en 37-årig mand fra Guldborgssund anholdt og sigtet for narkokørsel i en personbil. Narkometeret viste, at han var påvirket af hash, så han fik udtaget en blodprøve. Når svaret på prøven kommer, vil den 37-årige høre mere fra politiet.

Brand i bil – Korallens Alle/Arboretsvej, Trekroner, Roskilde

Kl. 2213 kørte politi og brandvæsen til brand i en bil, der var efterladt på en parkeringsplads ved Roskilde Universitetscenter (RUC). Da politiet kom frem til stedet var brandvæsnet i gang med at slukke ilden, der var så kraftig, at bilen udbrændte. Ejeren af bilen, en 29-årig mand fra Gladsaxe, blev kontaktet og orienteret om branden. Han anmeldte bilen stjålet fra en adresse i Søborg kort forinden. Det var ikke muligt at fastslå årsagen til branden, så politiet undersøger nu sagen nærmere.

Politiet vil gerne i kontakt med evt. vidner i sagen, der har set personer omkring bilen op til den brændte. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Bil påkørt i parkeringshus – Ros Torv, Roskilde

Kl. 1711 anmeldte en 43-årig kvinde fra Solrød Strand, at hendes bil en time forinden var blevet påkørt, da den holdt parkeret i parkeringshuset ved indkøbscentret. Der var ikke efterladt en seddel med oplysninger om, hvem der havde påkørt hendes bil. Der var dog flere vidner på stedet, der havde set bilen som ramte den 43-åriges kvindes bil. De oplysninger kunne kvinden derfor give videre til politiet, som optog rapport om uheldet med den flygtede part. Bilen der var flygtet fra uheldet tilhører en 73-årig mand fra Bjæverskov, som politiet nu vil kontakte og afhøre til sagen.

Spirituskørsel endte med færdselsuheld – Gøderupvej/Hovedvejen, Øm, Roskilde – Lejre

Kl. 1814 skete et uheld, da 56-årig mand fra Roskilde i forbindelse med et venstresving i krydset Gøderupvej/Hovedvejen kørte ud foran en lastbil, der kom ad Hovedvejen i mod nord. Bilen kørte frem i krydset og blev ramt af lastbilen, der kørte frontalt ind i siden på personbilen, så føreren blev fastklemt og måtte skæres fri. Føreren af lastbilen, en 54-årig mand fra Polen slap fra uheldet uden skader. Den 56-årige mand blev kørt i ambulance til sygehuset, men slap fra uheldet uden alvorlige skader. Der var mistanke om, at den 56-årige var påvirket af spiritus, så han fik udtaget en blodprøve. Når resultatet af blodprøven foreligger, vil politiet foretage en samlet vurdering af, hvordan sagen skal afgøres.

Indbrud i Perioden

Snoldelev Bygade, Gadstrup
Tykmosevej, Solrød, Havdrup
Algade, Roskilde