Ny lovgivning fra 9. februar, skal øge kontrollen af lægemidler og give større sikkerhed for dig. Det gør Roskilde Dom Apotek deres kunder opmærksom på.

Det nye fælleseuropæiske system der i praksis består af en ny 2D stregkode og en forsegling af emballager, skal bla. gøre det muligt for grossister og apoteket at kontrollere eller verificere et lægemiddels ægthed og at det ikke har været solgt eller åbnet før.

Da det er et nyt 2D stregkode system, som apoteket skal tage i brug og blive fortrolig med, kan det næppe undgås at der i opstartsfasen kan blive begyndervanskeligheder og evt længere ekspeditionstid. Dette håber vi, at alle vores kunder vil have forståelse for.

De nye krav gør også, at apoteket under ingen omstændigheder må tage receptpligtig medicin retur, når den først har været udleveret. Derfor opfordrer vi dig til at sikre, at ordinationen og den udleverede pakning svarer til det ønskede.
Receptpligtige lægemidler, der er bestilt hjem specielt til dig eller sendt til et af vores udleveringssteder skal afhentes inden for 7 dage.

Har du spørgsmål til den nye lovgivning og konsekvenserne for dig, står de selvfølgelig klar på apoteket til at besvare dine spørgsmål. Læs mere her.