★★★★★
“Lad mig først og fremmest slå fast, at Med hånden på hjertet er en oplevelse ud over den sædvanlige scenekunstoplevelse. Selvom ‘sanseligt’ kan være et lidt fattigt og vattet ord at bruge, fristes jeg dog, i manglen på bedre, til at beskrive forestillingen som definitionen på en gennemført sanselig og dygtig oplevelse.” Line Kirsten Nikolajsen, Den 4. Væg.

Aaben Dans i Roskilde har re-premiere på den helt usædvanlige forestilling: MED HÅNDEN PÅ HJERTET skabt af kunstner-duoen Catherine Poher og Thomas Eisenhardt. Mange gik forgæves, da forestillingen blev sat op i 2017, så nu er chancen

der igen for at se forestillingen – i mørke! Det sker d. 2. – 15. marts på Scenen i Laboratoriet, Rabalderstræde 10, Musicon, Roskilde.

Umiddelbart en sær tanke for de fleste, men et stærkt kunstnerisk greb til at give publikum en fysisk oplevelse af menneskelig formørkelse samt en mulighed for at opleve

Foto: af Per Morten Abrahamsen

sin verden på nye måder. Der vil være pletter af lys i mørket, hvor danserne Ole Birger Hansen, Georgia Kapodistria og Antoinette Helbing fornemmes, anes, ses og mærkes. Tres publikummer per aften inviteres ind i et fabelagtigt lydunivers, skabt af komponist og lyd-producer Mads Emil Nielsen.

Mørket er et billede på vores tid, hvor vi forsøger at navigere i et grænseløst rum. Hvor tidligere tiders pejlemærker ikke længere gælder. Hvor lande forsvinder, nationale grænser både nedbrydes og forstærkes, økonomiske og sociale strukturer forskydes, værdier skrider og mennesker flytter sig. Selv jorden er begyndt at rykke på sig. Som et vildt dyr holdt i lænker.

Men mørket er også velgørende. Det giver kroppen ro og nye øjne. Lyd, billeder og ord toner frem og viskes ud for at genopstå i nye sammenhænge. Velkendte begreber transformeres. Fordomme forsvinder i mørket og vi kan fornemme en ny tilstedeværelse. For at finde nye svar må vi se derind, hvor ingen svar på forhånd er kendt.

MED HÅNDEN PÅ HJERTET er et udtryk for ærlighed, en arabisk hilsen og en positur man kan indtage ved Afsyngelse af fædrelandssange.

Fra 15 år. Bemærk at forestillingen er desværre uegnet for gangbesværede.
Billetreservation: Tlf: 35820610. Mail: billet@aabendans.dk. Online: teaterbilletter.dk