Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2018/12/20 til 2019/01/22.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

“Brand” viste sig at være røg – Snoldelev Bygade, Gadstrup – Roskilde

Kl. 1523 kørte politi og brandvæsen til et alarm 112 opkald om bygningsbrand. Brandvæsnet konkluderede hurtigt, at der ikke var tale om brand, men røg fra en brændeovn, der ikke havde ordentligt udtræk. Husets beboere blev kontaktet, så de kunne komme hjem og ordne ovnen. Politi og brandvæsen kunne fortsætte til andre opgaver.

Færdselsuheld -Salløv Gade, Gadstrup – Roskilde

Kl.2009 skete et færdselsuheld i et lyskryds imellem to biler. Politiet kom til stedet, hvor 50-årig kvinde fra Langebæk havde ramt en 57-årig mand fra Gadstrup i forbindelse med at lyssignalet skiftede. Et vidne på stedet oplyste, at den 50-årige kørte frem for rødt lys, og at dette var årsag til uheldet. Begge bilister slap fra uheldet uden alvorlige skader, men blev kørt til sygehuset i ambulance til undersøgelse. I forbindelse med uheldet ramte den ene bil en lygtestander, der væltede og spærrede hele vejen. Politiet optog rapport for at få klarlagt omstændighederne omkring uheldet. Begge parterne i uheldet skal nu afhøres til sagen, hvorefter der vil blive taget stilling til, hvem der kan stilles til ansvar for uheldet.

Truende mand var efterlyst – Jyllingecentret, Jyllinge – Roskilde

Kl. 1628 anmeldte personalet i et supermarked, at den samme mand havde været i butikken fire gange inden for den seneste time. Manden var aggressiv over for både kunder og personalet, hvorfor personalet hver gang havde bortvist ham fra stedet. Personalet frygter nu, at manden igen vil komme retur til butikken for bl.a. at diskutere prisen på nogle varer samt muligheden for at bytte. Politiet kørte til området og fik kontakt til manden, som var en 32-årig mand fra Jyllinge. Det viste sig, at han i forvejen var efterlyst af politiet til sigtelse og afhøring i tre sager fra november 2018, hvor han var trængt ind i en lejlighed i Roskilde og mistænkt for vold mod beboeren samt hærværk mod en spiserestaurant i Roskilde. Den 32-årige blev løsladt efter afhøring til sagerne, men kan forvente senere at blive indkaldt til et retsmøde, når de tre straffesager fra november 2018 skal afgøres. Han blev ikke sigtet for noget i anledning af sin adfærd i supermarkedet i Jyllinge.

Sur hundeejer – Bygaden, Jyllinge – Roskilde

Kl. 1328 anmeldte en 66-årig mand fra Jyllinge, at han var blevet “overfaldet” af en sur hundeejer. Den 66-årige havde fra sin bil set, at en mand sparkede sine hunde. Gennem et nedrullet vinduet påtalte den 66-årige denne adfærd, hvorefter hundeejeren kom hen til bilen og slyngede sin hundesnor delvist rundt om førerens hals. Han slap dog fri, kørte sin vej i bilen og var sluppet uskadt fra hændelsen. Politiet efterforskede hændelsen nærmere og fik hundeejeren identificeret som en 40-årig mand fra Jyllinge. Han blev opsøgt på sin bopæl, hvor han satte sig til modværge i forbindelse med en anholdelse som mistænkt for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen over for bilisten. Den 40-årige blev afhørt til sagen og løsladt først på aftenen, medens politiet overvejer, om der kunne være grundlag for yderligere sigtelser mod manden i anledning af modstanden ved anholdelsen og hans adfærd over for hundene.

Vold – Jyllingecentret, Jyllinge – Roskilde

Kl. 1802 blev politi og ambulance sendt til et voldeligt optrin, hvor en 51-årig mand var blevet skubbet, og derfor faldt og slog hovedet. Den 51-årige og hans veninde, der begge var spirituspåvirkede, havde været inde at handle i Lidl, da en mand kom hen til dem og der opstod en kontrovers. Manden skubbede den 51-årige, så han væltede bagover, slog sit hoved og fik en flænge i baghovedet. Gerningsmanden forlod herefter stedet. Den 51-årige blev kørt til sygehuset i ambulance til behandling. Politiet lave en undersøgelse på stedet, for at finde frem til manden, der havde skubbet, men fandt ikke frem til ham.

Manden beskrives som: Dansk af udseende, 30 år, 185 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Yderligere kendetegn: Mørke bukser, grå striktrøje

Politiet efterforsker nu sagen, og vil i den forbindelse gerne i kontakt med vidner, der har set optrinnet. Kontakt lokalpolitiet i Roskilde på tlf. 114.

Forfrossen, ældre kvinde – Hedegade, Roskilde

Kl. 1326 fik politiet en henvendelse fra en bekymret forretningsindehaver, som havde bemærket, at en ældre kvinde havde gået frem og tilbage ude på vejen i ca. 1½ time. Kvinden havde virket lidt forvirret, hvorfor hun nu var budt indenfor for at få varmen. Politiet fik kontakt til en 87-årig kvinde fra Roskilde, som blev kørt hjem til sin egen bopæl få hundrede meter væk.

Butikstyveri udviklede sig til røveri – Algade, Roskilde

Kl. 1713 modtog politiet en anmeldelse om, at en kvinde var tilbageholdt ved en lædervarebutik som mistænkt for flere tilfælde af butikstyverier, og at kvinden havde truet med en kanyle for at slippe fri. Politiet kørte hurtigt til forretningsgade og anholdt en 53-årig kvinde fra Roskilde for røveri. Hun var i besiddelse af en sort plastpose, hvori politiet fandt flere stjålne varer til en samlet værdi af ca. 12.000 kr. Der var tale om diverse tøj, mad, spiritus, slik og en taske fra flere forskellige butikker i Algade. På flere stykker tøj var der stadig alarmbrikker på. Andre kunder i forskellige butikker havde bemærket kvindens tyverier og alarmeret personalet, der havde holdt kvinden under opsyn, indtil hun blev tilbageholdt efter seneste tyveri fra en lædervarebutik. Flere ansatte fra flere butikker havde derfor tilbageholdt kvinden, der inden politiets ankomst verbalt havde truet med at stikke dem med en kanyle. Sådanne var hun i besiddelse af, da politiet visiterede hende. Nogle af de stjålne varer blev leveret retur til deres rette ejer, medens politiet nu skal prøve at finde ud, hvorfra de øvrige ting er stjålet. Den anholdte kvinde blev afhørt til tyverisagerne, men løsladt efterfølgende, da anklagemyndigheden efter nærmere gennemgang af sagerne og kvindens personlige forhold vurderede, at der ikke var grundlag for fremstilling i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Hun er fortsat sigtet i sagerne, som senere vil finde sin afgørelse i et forbindelse med et retsmøde, hun bliver indkaldt til.

Saltspreder ramte parkeret bil – Holbækvej, Roskilde

Kl. 0431 anmeldte en 35-årig, mandlig bilejer fra Roskilde, at hans personbil, der havde holdt parkeret på gaden, netop var blevet påkørt af en hvid varebil med en saltspreder på ladet. Varebilen var kørt i vestlig retning, da dele af varebilen/saltsprederen skrabede langs venstre side af anmelderens bil, så der skete skade på døre og skærme. Føreren af varebilen opdagede formentlig ikke påkørslen, da varebilen fortsatte uden at standse ad Holbækvej. Politiet forsøger nu at få identificeret skadevolderen ud fra de foreliggende oplysninger i sagen.

Ulovlig droneflyvning – Sneglehøj, Roskilde

Kl. 1307 fik politiet en anmeldelse om, at nogen fløj med en drone inde over privat bebyggelse. Politiet kørte til området og fik kontakt til en 37-årig mand fra Roskilde, som få dage tidligere havde købt dronen. Han afprøvede nu dronen og havde ikke haft til hensigt at chikanere nogen i området. Politiet sigtede ham dog for ulovlig droneflyvning og beslaglagde dronen som bevis og med henblik på senere konfiskation. Den 37-årige vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Diskriminerende adfærd over for buschauffør – Sygehusvej, Roskilde

Kl. 1148 anmeldte en 59-årig mandlig buschauffør af anden etnisk oprindelse end dansk, at han var blevet chikaneret og tiltalt nedladende af en mandlig og etnisk dansk buspassager i bus 600S. Udtalelserne var kommet fra buspassageren, da buschaufføren ville kontrollere buspassagerens digitale billet. Buspassageren mente, at billetkontrollen havde taget for lang tid, hvorfor han kaldte buschaufføren for nedladende ting og bad ham bl.a. om “at tage hjem til bananplantagen”. Bussens døre forblev lukkede, indtil politiet dukkede op og sigtede den 32-årige mandlige buspassager fra Roskilde for diskriminerede udtalelser over for buschaufføren. Den sigtede kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Spirituskørsel – Østre Ringvej, Roskilde

Kl. 1734 anholdt og sigtede politiet en 62-årig mand fra Gadstrup for spirituskørsel i en personbil, som politiet havde standset, fordi bilen ikke var blevet synet og godkendt. Det viste sig dog, at bilen havde været fremstillet til syn i starten af januar måned, men nogle fejl og mangler skulle rettes inden for en frist i starten af februar, inden bilen formelt kunne godkendes ved et syn. Den 62-årige fører havde dog indtaget spiritus inden kørslen i bilen, hvorfor han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol i blodet. Han vil derfor høre nærmere, når blodprøven er blevet analyseret.

Brandundersøgelse – Lindenborgvej, Gevninge, Roskilde – Lejre

Kl. 0338 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en brændende bil på Lindenborgvej lidt syd for Niels Frederiksensvej. Brandvæsnet fik slukket ilden, der var opstået i personbilens bageste del af ukendte årsager. Der var ingen personer ved bilen, da branden blev opdaget af en forbikørende bilist. Politiet har indtil videre forgæves forsøgt at få kontakt til den mandlige bilejer i København for at få oplysninger til brug for efterforskning af brandårsagen. Ingen er kommet til skade ved branden, som nu undersøges nærmere af politiet.

Spirituskørsel uden førerret – Stændertorvet/Algade, Roskilde

Kl. 2012 standsede en politipatrulje en personbil, for at lave en kontrol af fører og køretøj. I bilen sad to unge mænd fra Roskilde. De var begge påvirkede af spiritus, og sad og drak øl i bilen. Føreren viste sig kun at være 17-år og havde ikke taget kørekort. Han blev testet med alkometeret, der viste at hans promille var for høj. Den 17-årige blev derfor anholdt sigtet for spirituskørsel og kørsel uden førerret. Det viste sig, at den 17-årige havde taget sin mors bil uden at få lov. Han blev derfor også sigtet for brugstyveri, og hans mor blev underrettet. Føreren blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer vil den 17-årige høre mere fra politiet.

“Ældre dame” gik rundt og kaldte – Kristiansminde, Roskilde

Kl. 0104 indgik en anmeldelse fra kvinde, som var bekymret for en – ifølge anmelderens beskrivelse: “En ældre dame iført morgenkåbe, som går rundt på vejen og kalder på en person”. Anmelderen var bekymret for damens ve og vel. Politiet kontaktede plejecentret Kristiansminde, der gennemgik alle deres beboeres værelser for at sikre sig, at ingen manglede. En patrulje fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, der var i området efter en transportopgave, tilbød deres assistance for at finde damen, som formodedes at være gået hjemmefra i den kolde nat. En lokal patrulje blev sendt til stedet, og de hurtigt fik afblæst eftersøgningen. De fandt nemlig frem til en kvindelig beboer, der tilkendegav, at hun iført morgenkåbe var gået op og ned ad vejen, idet hun havde kaldt på sin kat.

Blufærdighedskrænkelse – Sorte Brødre p-plads, Roskilde

Kl. 0920 fik politiet en anmeldelse fra en 43-årig kvinde om, at hun omkring kl. 07.15 gik på p-pladsen, da en mand trådte frem foran hende uden bukser på og masturberede. Manden stod ca. halvanden meter fra anmelderen, og han kiggede hende direkte i øjnene. Anmelderen skyndte sig hen til sin bil, hvorfra hun så, at manden tog bukserne på igen og forsvandt i retning af Roskilde Station.
Anmelderen beskrev manden som: Dansk af udseende, ca. 22 år, 170cm, Kropsbygning: Fedladen, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: Meget bleg hud, blå øjne, alm. af udseende, Iført: Sort hue, mørke bukser, kraftig skijakke, Medbragte: sort rygsæk og skateboard.

Politiet vil gerne høre fra borgere, der måtte have set den beskrevne mand omkring p-pladsen og Roskilde Station onsdag morgen.. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Søndre Ringvej, Roskilde

Kl. 1239 var en 79-årig kvinde fra Roskilde årsag til et færdselsuheld, hvor i alt tre bilister blev impliceret. Den 79-årige kvinde kørte i en personbil ad Søndre Ringvej mod øst med lav hastighed, da hun af ukendt årsag var uopmærksom på en forankørende personbil ført af en 46-årig mand fra Roskilde. Bagenden af hans bil blev påkørt, således at hans bil blev skubbet frem i endnu en personbil ført af en 24-årig kvinde fra Jyllinge. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, men biler fik hver især mindre skader.

Mand på bænk – Ny Østergade, Roskilde

Kl. 0225 fik politiet en henvendelse fra en borger, der havde fundet en mand liggende på en bænk. Borgeren vurderede, at manden ikke kunne tage vare på sig selv nattens temperatur og hans tilstand taget i betragtning. Politiet fik kontakt til en 41-årig mand fra Taastrup, der var så påvirket, at han blev frihedsberøvet med henblik på anbringelse i politiets varetægt. I forbindelse med et lægetilsyn vurderede lægen dog, at manden akut skulle indlægges på et sygehus, hvorfor en ambulance blev tilkaldt til transport af ham til sygehuset til fornøden behandling. Her blev han indlagt til intensiv behandling for mulig indtagelse af en eller anden slags stof – muligvis fælgrens. Manden er ikke blevet sigtet for noget.

Færdselsuheld – Ringstedvej / Æblehaven, Roskilde

Kl. 1321 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, hvor en person var blevet påkørt i et fodgængerfelt. En 24-årig kvinde fra Roskilde havde været i færd med at passere Ringstedvej i et fodgængerfelt i nordvestlig retning på sin handicapcykel, da hun blev påkørt af en bilist. En 61-årig mand fra Roskilde var inden påkørslen kørt ad Ringstedvej mod sydvest i en personbil, da han påkørte baghjulet på kvindens handicapcykel i fodgængerfeltet. Kvinden blev bragt til kontrol på skadestuen i Køge, men var sluppet fra uheldet med diverse overfladiske skrammer.

Tricktyveri – dankort misbrugt – Roskildevej / Fredensvej, Benløse, Ringsted

Kl. 1926 anmeldte en 80-årig kvinde fra Ringsted, at hun efter indkøb i supermarkedet Rema 1000 i tidsrummet kl. ca. 1620-1700 havde anbragt sine varer i et indkøbsnet og med sin pung med dankort øverst i nettet. Da hun fra supermarkedets p-plads kørte i sin bil mod bopælen, bemærkede hun, at hun var punkteret på et af dækkene. Hun standsede straks for at tilse bilen og blev kort efter kontaktet personligt af en hjælpsom, engelsktalende mand. De fandt bl.a. på grund af sprogvanskeligheder ikke nogen løsning på det punkterede dæk, hvorfor den 80-årige fortsatte videre i bilen til sin bopæl i nærheden. Efter hjemkomsten opdagede hun, at hendes dankort nu manglede fra pungen, hvorfor hun mistænkte den hjælpsomme mand for at have stjålet det. Dankortet viste sig allerede være blevet misbrugt til to hævninger til et samlet beløb af 11.600 kr. Politiet forsøger nu at få identificeret den hjælpsomme mand, der beskrives som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende,
30-40 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Talte: Engelsk.

Lokalpolitiet i Ringsted hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området ved supermarkedet eller på Fredensvej. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Politiet formoder, at PIN-koden til offerets dankort er blevet afluret. Derfor vil politiet gerne erindre om, at det er særdeles vigtigt at skjule indtastningen af PIN-koden på et betalingskort, når kortet benyttes. Uden afluret PIN-kode er et betalingskort intet værd for en (trick)tyv. Beskyt indtastningen med f.eks. den frie hånd, eller stil dig så tæt på betalingsterminalen, så uvedkommende ikke se rundt om dig eller over din skulder, når PIN-koden indtastes.

Narkokørsel / kørsel uden førerret – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 2336 anholdt og sigtede politiet en 42-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte føre i forvejen, fordi han ikke havde noget kørekort. Ved visitationen fandt politiet den 42-årige i besiddelse af en ½ joint, som han gemte i en cigaretpakke. Efter udtagelse af en blodprøve til undersøgelse for euforiserende stoffer (hash) og afhøring til sagerne løslod politiet den 42-årige, der således kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Forhøjet vandstand – Roskilde / Holbæk

Varslerne om forhøjet vandstand i Roskilde Fjord og i Isefjorden med kulmination i løbet af eftermiddagen i går mandag medførte ikke yderligere tiltag fra politiets side end de koordinerende møder i Den lokale Beredskabsstab, hvor beredskabsmyndighederne oplyste om de iværksatte foranstaltninger for at beskytte værdier og landområder mod oversvømmelser. Ingen meldes tilskadekommen eller i fare i anledning af den forhøjede vandstand.

Brandundersøgelse – Hovedvejen, Glim, Roskilde – Lejre

Kl. 1037 anmeldte en 39-årig mandlig bilist fra Roskilde, at en bil stod i flammer, da han kørte forbi. Der var ingen personer til stede ved bilen, der trods brandvæsnets indsats udbrændte. Politiet undersøgte bilen, men kunne ikke umiddelbart finde nogen naturlig forklaring på brandens opståen. Derfor skal bilbranden undersøges lidt nærmere af politiet.

Slingrende spirituskørsel – Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 1709 fik politiet en anmeldelse om, at en bil kørte slingrende og havde været ude i rabatten flere gangen. Anmelderen kørte efter bilen, så patruljen, der blev sendt til stedet kunne let finde frem til køretøjet. Politiet sigtede og anholdt føreren, der viste sig at være en 54-årig kvinde fra Roskilde, som havde en promille over det tilladte. Den 54-årige blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt.

Indbrud i Perioden

Lærkevej, Gadstrup
Lyngageren, Svogerslev, Roskilde
Helligkorsvej, Roskilde
Ved Ringen, Roskilde
Bregnevej, Roskilde
Mørbjergvænget, Vindinge, Roskilde
Bognæsvej, Herslev, Roskilde
Tværvang, Lindenborg, Roskilde