Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2018/12/20 til 2019/01/15.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i bus – Havdrup Allé, Havdrup- Solrød

Kl. 0129 kørte politi og brandvæsen til brand i en dobbeltdækkerbus, der holdt parkeret på en holde plads. Da brandvæsnet kom frem var bussen overtændt, men ilden blev slukket, og der var ikke fare for, at branden bredte sig til andre ting eller bygninger. Ingen personer kom til skade ved branden, men bussen udbrændte. Der var umiddelbart ingen naturlig forklaring på, hvorfor branden opstod, så politiet undersøger nu sagen nærmere.

Lov om euforiserende stoffer – Nordmarksvej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 2020 kom politiet forbi et fritidshjem, hvor der var forsamlet nogle unge mennesker. En af disse – en 14-årig dreng fra Jyllinge – var i færd med at mikse en joint. Ved nærmere undersøgelse af de unge viste det sig, at den 14-årige var i besiddelse af godt 1 gram hash, som blev beslaglagt af politiet. Den 14-årige kunne ikke sigtes for besiddelse af hashen, da han er under den kriminelle lavalder på 15 år. Politiet kørte ham hjem til forældrene, som dermed blev underrettet om sagen. Også de sociale myndigheder har politiet efterfølgende underrettet om fundet af hashen hos den 14-årige dreng. De øvrige var fire drenge på 14 og 16 år fra hhv. Jyllinge og Ølstykke.

Færdselsuheld – Ringstedvej / Æblehaven, Roskilde

Kl. 1321 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, hvor en person var blevet påkørt i et fodgængerfelt. En 24-årig kvinde fra Roskilde havde været i færd med at passere Ringstedvej i et fodgængerfelt i nordvestlig retning på sin handicapcykel, da hun blev påkørt af en bilist. En 61-årig mand fra Roskilde var inden påkørslen kørt ad Ringstedvej mod sydvest i en personbil, da han påkørte baghjulet på kvindens handicapcykel i fodgængerfeltet. Kvinden blev bragt til kontrol på skadestuen i Køge, men var sluppet fra uheldet med diverse overfladiske skrammer.

Tricktyveri – dankort misbrugt – Roskildevej / Fredensvej, Benløse, Ringsted

Kl. 1926 anmeldte en 80-årig kvinde fra Ringsted, at hun efter indkøb i supermarkedet Rema 1000 i tidsrummet kl. ca. 1620-1700 havde anbragt sine varer i et indkøbsnet og med sin pung med dankort øverst i nettet. Da hun fra supermarkedets p-plads kørte i sin bil mod bopælen, bemærkede hun, at hun var punkteret på et af dækkene. Hun standsede straks for at tilse bilen og blev kort efter kontaktet personligt af en hjælpsom, engelsktalende mand. De fandt bl.a. på grund af sprogvanskeligheder ikke nogen løsning på det punkterede dæk, hvorfor den 80-årige fortsatte videre i bilen til sin bopæl i nærheden. Efter hjemkomsten opdagede hun, at hendes dankort nu manglede fra pungen, hvorfor hun mistænkte den hjælpsomme mand for at have stjålet det. Dankortet viste sig allerede være blevet misbrugt til to hævninger til et samlet beløb af 11.600 kr. Politiet forsøger nu at få identificeret den hjælpsomme mand, der beskrives som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 30-40 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Talte: Engelsk.

Lokalpolitiet i Ringsted hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området ved supermarkedet eller på Fredensvej. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Politiet formoder, at PIN-koden til offerets dankort er blevet afluret. Derfor vil politiet gerne erindre om, at det er særdeles vigtigt at skjule indtastningen af PIN-koden på et betalingskort, når kortet benyttes. Uden afluret PIN-kode er et betalingskort intet værd for en (trick)tyv. Beskyt indtastningen med f.eks. den frie hånd, eller stil dig så tæt på betalingsterminalen, så uvedkommende ikke se rundt om dig eller over din skulder, når PIN-koden indtastes.

Narkokørsel / kørsel uden førerret – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 2336 anholdt og sigtede politiet en 42-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte føre i forvejen, fordi han ikke havde noget kørekort. Ved visitationen fandt politiet den 42-årige i besiddelse af en ½ joint, som han gemte i en cigaretpakke. Efter udtagelse af en blodprøve til undersøgelse for euforiserende stoffer (hash) og afhøring til sagerne løslod politiet den 42-årige, der således kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Forhøjet vandstand – Roskilde / Holbæk

Varslerne om forhøjet vandstand i Roskilde Fjord og i Isefjorden med kulmination i løbet af eftermiddagen i går mandag medførte ikke yderligere tiltag fra politiets side end de koordinerende møder i Den lokale Beredskabsstab, hvor beredskabsmyndighederne oplyste om de iværksatte foranstaltninger for at beskytte værdier og landområder mod oversvømmelser. Ingen meldes tilskadekommen eller i fare i anledning af den forhøjede vandstand.

Brandundersøgelse – Hovedvejen, Glim, Roskilde – Lejre

Kl. 1037 anmeldte en 39-årig mandlig bilist fra Roskilde, at en bil stod i flammer, da han kørte forbi. Der var ingen personer til stede ved bilen, der trods brandvæsnets indsats udbrændte. Politiet undersøgte bilen, men kunne ikke umiddelbart finde nogen naturlig forklaring på brandens opståen. Derfor skal bilbranden undersøges lidt nærmere af politiet.

Slingrende spirituskørsel – Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 1709 fik politiet en anmeldelse om, at en bil kørte slingrende og havde været ude i rabatten flere gangen. Anmelderen kørte efter bilen, så patruljen, der blev sendt til stedet kunne let finde frem til køretøjet. Politiet sigtede og anholdt føreren, der viste sig at være en 54-årig kvinde fra Roskilde, som havde en promille over det tilladte. Den 54-årige blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt.

“Brand” viste sig at være røg fra gryde – Dommervænget, Roskilde

Kl. 0403 fik politiet et alarm 112 opkaldt om brand i en etageejendom. Politiet kom frem til stedet, hvor det blev konstateret at der ikke var brand, men blot kraftig røgudvikling fra en glemt gryde. Gryden stod på det tændte komfur, hvor indholdet af gryden var kogt så meget ind, at det nu brændte på og udviklede røg. Lejlighedens 88-årige beboer slap fra den ubehagelige oplevelse uden at komme til skade.

OPFØLGNING

Færdselsuheld – Roskildevej, Solrød Strand – Solrød

Kl. 2230 opdagede en patrulje, at en bilist netop var forulykket, idet bilisten havde ramt autoværnet på sin højre side under kørslen ad Roskildevej i sydlig retning. Den 52-årige mandlige bilist fra Køge havde af ukendte årsager mistet kontrollen over sin personbil. Han slap uskadt fra uheldet, og ingen øvrige trafikanter var impliceret. Bilisten måtte dog have et bugseringskøretøj til at fragte sin bil væk fra uheldsstedet.

Brand i skraldespand – Holbækvej, Roskilde

Kl. 2048 skete en mindre brand i en skraldespand på Katedralskolens område. Branden blev hurtigt slukket, og nåede ikke at brede sig. En undersøgelse viste, at branden formentlig opstod i forbindelse en rengøringsmedarbejders tømning af et askebæger.

Færdselsuheld – Helligkorsvej, Roskilde

Kl. 2209 fik politiet en anmeldelse om et færdselsuheld i en rundkørsel imellem en personbil og en cyklist. Personbilen, der blev ført af en 18-årig mand fra Tuse, ramte cyklisten i forbindelse med, at han kørte ud af rundkørslen. Cyklisten, en 22-årig kvinde fra Roskilde, kørte på cykelstien i rundkørslen. Hun forsøgte at undvige bilen, men blev ramt og væltede. En ambulance blev tilkaldt, men cyklisten slap for uheldet med knubs. Politiet optog rapport i sagen, for at få klarlagt om nogen skal stilles til ansvar for uheldet.

Spirituskørsel – Roskildevej, Holbæk

Kl. 1739 anholdt og sigtede politiet en 52-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en lastbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden mv. – Ringstedvej, Roskilde

Kl. 2037 anholdt og sigtede politiet en 46-årig mand fra Herlufmagle for spirituskørsel i en personbil, som han af flere årsager ikke køre i. Den 46-årige var nemlig i forvejen frakendt kørekortet, og bilen tilhørte hans arbejdsgiver, som ikke havde givet ham lov til at køre i den. Ud over sigtelserne for overtrædelse af færdselsloven mht. spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden sigtede politiet ham også for uberettiget brug af arbejdsgiverens bil. Den 46-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol samt afhøring til de tre sager mod ham.

Spirituskørsel – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 1704 bemærkede en politipatrulje en bil, der foretog et venstresving ud fra en p-plads, selvom der skiltet var venstresving forbudt. Patruljen standsede bilen, der blev ført af en 36-årig mand fra Rødovre, der viste sig at være spirituspåvirket. Han blev derfor anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Spirituskørsel – Frederiksborgvej, Himmelev- Roskilde

Kl. 0450 standsede politiet en personbil, der blev ført af en 22-årig mand fra København, for at lave en rutinemæssig kontrol. Føreren viste sig at være spirituspåvirket, så han blev anholdt og der blev udtaget en blodprøve. Herefter blev føreren løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Narko og spirituskørsel – Hersegade, Roskilde

Kl. 0630 blev en 20-årig mand fra Kalundborg standset af politiet, da han forsøgte at starte en personbil, der holdt parkeret på Hersegade i Roskildes bymidte. Politiet havde mistanke til, at den 20-årige var påvirket af spiritus og narkotika. Han blev derfor anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. De to yngre mænd fra Vestsjælland, der sad som passagerer i bilen, måtte finde en alternativ måde at komme hjem på.

Søndag – mandag

Butikstyv – Stationscentret, Roskilde

Kl. 1401 havde en kunde været inde at handle i et Føtex. Da kunden forlod butikken med en plasticpose i hånden, blev han fristet af en pose chips og to poser dip der stod i vindfanget, som han puttede ned i posen. Butikspersonalet tilbageholdt på stationspladsen en 70-årig mand fra Roskilde, der nægtede at samarbejde, hvorfor personalet tilkaldte politiet. En patrulje kom frem og sigtede manden for tyveriet, som han erkendte overfor politiet. Den 70-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når hans sag skal afgøres.

Butikstyveri og uorden – Holbækvej, Roskilde

Kl. 1645 fik politiet en anmeldelse fra personalet i Netto, der havde en kunde som havde råbt og lavet ballade inde i butikken, hvorefter han tog 12 guldøl uden at betale for dem. Personalet tilbageholdt manden foran butikken og tilkaldte politiet. En patrulje kom frem og traf en 37-årig mand uden fast bopæl, der forsat optrådte utryghedsskabende ved at råbe af forbipasserende. Han blev sigtet for butikstyveriet og blev taget med til stationen. Han blev i politiet varetægt nogle timer, indtil han var faldet ned og var egnet til igen at færdes på gaden.

Hastighedssag – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 1935 målte en færdselspatrulje en personbil til at køre 162 km/t, hvor det kun var tilladt at køre 110 km/t. Føreren, en 58-årig mand fra Farum, blev sigtet for at køre for stærkt, kan nu forvente at sagen lægges op til en betinget frakendelse af førerretten, en bøde på 4500 kr og 500 kr til offerfonden.

Alvorlig færdselsulykke – Vibyvejen, Lejre

Kl. 1609 skete et alvorligt sammenstød mellem en personbil og minibus. De to biler stødte frontalt sammen i en kurve, formentlig fordi personbilen, der blev ført af en 22-årig mand fra Høje Taastrup, kom over i den modkørendes vejbane, hvor den ramte en minibus, der blev ført af en 52-årig mand fra Lejre. I minibussen var to passagerer, en 13-årig pige og en 14-årig dreng. Den 22-årige blev fastklemt, og fik alvorlige skader på sine ben og indre blødninger. Han blev frigjort og fløjet til Rigshospitalet med lægehelikopter, men hans tilstand meldes at være stabil. Den 52-årige chauffør på minibussen blev tilset på skadestuen efter uheldet, men både han og børnene slap fra uheldet uden fysiske mén. De var dog alle meget chokerede ovenpå ulykken, og fik tilbudt psykologbistand. Føreren af personbilen fik rutinemæssigt udtaget en blodprøve for at afklare om han evt. kan have været påvirket under kørslen. Vibyvejen var afspærret fra Birkevadsvej og frem til Hovedvejen i flere timer, mens rednings- og oprydningsarbejdet foregik på stedet. Politiet undersøger nu sagen nærmere, for at få klarlagt årsagen til uheldet, samt om nogen kan drages til ansvar for at det skete.

Indbrud i Perioden

Lærkevej, Gadstrup
Tværvang, Lindenborg, Roskilde
Th. Bredsdorffs Alle, Himmelev, Roskilde
Havelodden, Roskilde
Anemonevej, Roskilde
Darupvej, Roskilde
Tjørneparken, Roskilde
Strandvang, Lindenborg, Roskilde

Del på sociale medier