Lørdag åbner de sjællandske håndboldhaller sig for legesyge og motionsglade familier, singler, par, børn og seniorer.

Mens herrelandsholdet i håndbold er samlet forud for VM på hjemmebane skyder vi for alvor håndboldåret i gang i de danske haller, når 44 klubber øst for Storebælt inviterer til Håndboldens Dag lørdag den 5. januar.

Det er blandt andet Nørrebro United, Roskilde Håndbold, Dalby G & IF, Slagelse Håndboldklub, FK Odsherred, Sydsjællands Håndboldklub, Sydfalster Idrætsforening, som inviterer hele familien med til åbent hus. Se hele listen her.

Fotograf: Jan Christensen

Nyt spil introduceres flere steder.
Det er gratis at deltage og det eneste det kræver er et par indendørs sko og et smil på læben. Klubberne håber, at mange nybegyndere bliver lokket af dagen og flere steder kan du derfor også opleve et helt nyt håndboldspil.

“Jeg håber, at Håndboldens Dag kan være med til at promovere sporten og vise, at håndbold er andet og meget mere end den håndbold, vi kender fra fjernsynet,” fortæller Morten Stig Christensen, tidligere landssholdsspiller og nuværende generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund, der sammen med DGI står bag Håndboldens Dag.

Klubberne byder på forskellige aktiviteter på dagen både for de garvede, de nye, de store, de ældre, de unge og de mindre. Flere steder vil du blandt andet kunne opleve det helt nye Five-a-side håndbold, som er en ny spilform, hvor du bruger en blød bold og der kun er fem spillere på hvert hold.

Pressen er naturligvis meget velkomne til Håndboldens Dag og DHF hjælper gerne med at lave aftaler med de enkelte klubber efter ønske. Se kontaktoplysninger for yderligere info.

Fakta.
Håndboldens Dag er et nyt initiativ under ‘Bevæg dig for livet – Håndbold’ i samarbejde mellem DHF og DGI. Den 5. januar 2019 slår flere end 160 håndboldklubber dørene op og inviterer både tidligere og nuværende håndboldspillere, men også dem, der aldrig har rørt en håndbold inden for. Læs mere om Håndboldens Dag: https://www.bevaegdigforlivet.dk/haandbold/haandboldens-dag/kom-til-haandboldens-dag