Mandag d. 21. januar 2019 kl. 13.00 -16.00 afholder Roskilde Jobcenter et stort rekrutteringsarrangement for alle borgere på kontanthjælp og integrationsydelse.

Transportbranchen møder op med det tunge skyts for at tiltrække kommende medarbejdere. P-pladsen bag Roskilde Jobcenter omdannes til et kæmpe showroom, hvor borgerne kan se, høre og prøve selv.

Pressefoto Roskilde Kommune

Kom og prøv…
Prøv en lastbil-simulator.
Oplev at sidde bag rattet af en bus eller lastvogn.
Prøv kræfter med pallehåndtering.
Kør et miniature-vogntog (Gocart-størrelse, hvor borgerne kan prøve kunsten at bakke mellem forhindringer).
Surring – fastgøring af gods til lastvognen.
Se film om Chaufførskolen.
Få svar på fra branchen om alt fra lastbiler, bussser og trucks til krav til jobbet, arbejdstider, løn og jobmuligheder.
Borgerne kan på dagen blive skrevet op til de optagelsessamtaler, som Chauffør- og Lagerskolen holder onsdag, torsdag og fredag (23.-24.-25. januar). Skolestart er allerede i uge 6.

Skolen er den første af sin slags i landet.
Den nye chaufførskole vil uddanne medarbejdere til lagerarbejde og chauffører til at køre bus og lastvogn. Der er nemlig mangel på arbejdskraft i transportbranchen, og rekrutteringen er svær. Samarbejdet mellem kommunen, køreskolen og store vognmandsfirmaer om at uddanne kontanthjælpsmodtagere som chauffører har et kæmpe potentiale og er den første af sin slags i landet. Muligheden er opstået på baggrund af gode resultater med pilotprojektet Chaufførklassen.

Borgerne og pressen kan møde.
AMU Centret DEKRA (Køreskole).
Roskilde Kommunes Jobcenter.
Fragtfirmaet Viggo Petersen Eftf. og FLYERS ApS som samarbejder med Roskilde Kommune om Chauffør- og Lagerskolen.
Transportvirksomhederne Remondis A/S og Henrik Tofteng A/S.
Transportens Udviklingsfond (Kommer med lastbilsimulatoren).