I året, der netop er gået på hæld, fejrede den fynske lampevirksomhed, LE KLINT sit 75-års jubilæum. Som afslutning på jubilæumsåret uddeler selskabets ejer, KLINT Fonden, legater for et ekstraordinært stort beløb på 250.000 kr. til 10 forskellige modtagere.

Feltet af legatmodtagere spænder bredt fra kommende designere til en ung jazzmusiker. Med legaterne giver KLINT Fonden blandt andet mulighed for, at unge danske arkitekter, designere, kunsthåndværkere og studerende kan styrke deres kompetencer og profilere deres projekter – og dermed dansk design og kultur internationalt.

“Det er en fornøjelse at uddele disse legater på et ekstraordinært stort beløb i forbindelse med LE KLINTs 75-årige jubilæum. Dermed kan vi give en håndsrækning til en række unge mennesker og støtte fremtidens design og talenter samt vise potentialet for dansk design og kultur i udlandet,” siger Hans Vestergaard, Formand for KLINT Fonden.

Advokat og formand for KLINT Fonden, Hans Vestergaard.

Det unikke danske varemærke på den internationale scene.
KLINT Fonden uddeler legater to gange om året. Alle legatmodtagere er udvalgt af KLINT Fondens bestyrelse. Blandt legatmodtagerne i år er Kasper Kyster Iversen, som modtager økonomisk støtte på vegne af 15 møbelstuderende ved det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering i København. Legatet muliggør, at de studerende kan fremvise deres møbler ved udstillingen, Stockholm Furniture and Light Fair 2019.

“Deltagelsen i Stockholm Furniture Fair vil ikke blot vil give os et fagligt udbytte, men også bidrage positivt til den danske designbranche, fordi vi vil stå som stærk repræsentant for nutidig dansk design. Herved opretholdes og styrkes dansk design som et lukrativt konkurrenceparameter, der giver danske virksomheder fordelagtige forudsætninger internationalt. Endvidere er omtale med til at bidrage til at opretholde Danmark som en innovativ designnation,” siger Kasper Kyster Iversen, legatmodtager december 2018.

Fra jazz til fashion.
Blandt de tilgodesete ansøgere kan også nævnes Jonathan Wøhlk-Christensen og Cecilie Engberg. Jonathan er musiker og har blandt andet spillet på jazzklubber, festivaler og musicalopsætninger i USA. Med KLINT Fondens midler får han nu mulighed for at gennemføre sit studieophold på Berklee College of Music i USA. Cecilie modtager støtte til sin afgangskollektion fra Det Kongelige Kunstakademi.

Om KLINT Fonden.
KLINT Fonden ejer lampevirksomheden LE KLINT og blev etableret i 1972, hvor daværende direktør Jan Klint testamenterede sine aktier i LE KLINT A/S til KLINT Fonden. Udover at drive virksomheden LE KLINT er formålet med KLINT Fonden at yde økonomisk støtte til unge under uddannelse inden for industri og handel, særligt inden for kunsthåndværk, samt støtte nuværende og tidligere medarbejdere i LE KLINT A/S. Støtten udbetales i form af legater. Læs mere om ansøgningsprocedure og KLINT Fonden på www.leklint.dk.

Daværende direktør Jan Klint, som stiftede KLINT Fonden i 1972.