Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Dec 04, 2018 til Dec 11, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld/narkokørsel mv. – Assendløsevejen mv. – Viby Sj. – Roskilde
Kl. 1735 ville politiet standse en personbil, der kørte i vestlig retning mod Dåstrup. Føreren af personbil ønskede dog ikke at tale med politiet, hvorfor hastigheden blev sat væsentligt op, således at føreren kørte med væsentligt højere hastighed end tilladt gennem Assendløse og videre gennem området med hastighedsbegrænsninger, således at en knallertkører blev vurderet til at være i fare. Politiet standsede derfor forfølgelsen af personbilen, der kort efter blev fundet forulykket på Assendløsevej kort før Hovedvejen i Osted. I bilen befandt sig føreren, der var kommet lettere til skade som følge af solouheldet, hvorved bilen havde fået flere skader, efter at føreren havde mistet kontrollen over bilen. Føreren var en 20-årig mand fra Dianalund, som blev bragt til skadestuen til fornøden behandling. På skadestuen fik han også rutinemæssigt udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. Ved nærmere undersøgelse af bilen viste det sig, at bilens nummerplader rettelig skulle sidde på et andet køretøj, ligesom føreren selv manglede førerretten til at måtte køre i bilen. Han vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Mistænkelig genstand – Kalkgravsvej, Herringløse, Roskilde
Kl. 1257 fik politiet en henvendelse fra en ejer af en ejendom, hvorfra nogle lejere var flyttet. De havde efterladt en mistænkelig genstand, som ejeren vurderede til at være en farlig krysantemumbombe. Politiet kørte til stedet for at kigge nærmere på genstanden, som viste sig at være en ufarlig fodbold. Derfor foretog politiet sig ikke videre i anledning af anmeldelsen.

Brandundersøgelse – Dalengen, Jyllinge – Roskilde
Kl. 0033 slog en 43-årig mand fra Jyllinge alarm via sin nabo, efter at han var vågnet og kunne se, at der var røg i stuen på hans bopæl. Brandvæsnet og politiet rykkede ud til brandstedet, hvor huset få minutter efter anmeldelsen var overtændt. En gasflaske, der stod på terrassen, eksploderede som følge af varmen fra branden. Varmen fra den kraftige brand medførte tillige, at nabohusets vinduer revnede, ligesom nabohuset blev lettere beskadiget. Nabohusets beboere blev midlertidigt evakueret. Ingen personer kom noget til ved branden, men den 43-åriges bopæl nedbrændte totalt. Politiet skal nu undersøge brandstedet nærmere for at få klarlagt årsagen til brandens opståen.

Varetægtsfængsling – Røveri mod pengeinstitut – Stændertorvet, Roskilde
Kl. 1353 modtog politiet via alarm 112 melding om et røveri, hvor en maskeret mand under trussel med en kniv havde truet sig til kontanter ved en kasseskranke i banken. Da han havde fået et kontant beløb udleveret, forlod han banken med udbyttet. En 23-årig mand fra Roskilde, der havde opholdt sig i banken, havde overværet hele røveriet og var diskret fulgt efter røveren, medens han løbende holdt politiet underrettet om røverens flugtrute. I Hersegade mødtes røveren med politiets patruljevogne, hvorefter politiet blot fire minutter efter røveriet kunne anholde en 36-årig mand fra Fårevejle St. som mistænkt for røveriet. Den anholdte havde både udbyttet og kniven på sig ved anholdelsen. Han blev sigtet for røveri mod banken og lørdag fremstillet i grundlovsforhør. Retsmødet endte med, at den 36-årige mand blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 3. januar 2019.

Færdselsuheld/spirituskørsel – Langebjerg/Københavnsvej, Roskilde
Kl. 2320 var en 20-årig mand fra Roskilde kørt i en personbil ad Langebjerg mod syd og ind i rundkørslen ved Københavnsvej, hvor han påkørte en færdselstavle og endte i et trådhegn. Han forsøgte at flygte fra stedet, men blev genkendt af et vidne, men det lykkedes politiet at opspore og anholde den 20-årige fører. Han var påvirket af spiritus og formentlig også euforiserende stoffer, hvorfor han efter en sigtelse for de to overtrædelser af færdselsloven fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. I forbindelse med sagsbehandlingen var den 20-årige meget udadreagerende, hvorfor han efter blodprøveudtagningen blev lagt til afrusning i detentionen. Tidligt lørdag morgen løslod politiet ham, men han vil høre nærmere, når blodprøverne er analyseret. Ingen andre trafikanter var involveret i uheldet, som den 20-årige selv slap uskadt fra.

Narkotika fundet ved ransagning – Roskilde
Kl. 0010 ransagede politiet to lejligheder tilhørende to mænd på hhv. 24 og 25 år fra Roskilde, fordi de var mistænkt for at sælge stoffer. Ved ransagningen af de lejligheden var det samlede resultat, at politiet fandt knap 7 gram kokain i salgsposer, 2 kg. hash i plader samt mindre klumper hash. Begge mænd blev anholdt i forbindelse med sigtelsen og afhøringerne til sagen, men blev løsladt lørdag morgen. Begge vil således høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Uorden på diskotek – Jernbanegade, Roskilde
Kl. 0233 blev en 25-årig mand fra Jyderup tilbageholdt af en dørmand, idet han havde optrådt voldeligt og udadreagerende på stedet. Politiet kom til stedet og anholdt manden, der blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og taget med i detentionen. Han kan forvente at høre nærmere fra politiet.

Spirituskørsel i frakendelsestiden – Lysalleen, Roskilde
Kl. 0300 standsede politiet en 22-årig mand uden fast bopæl, der førte en personbil imod færdselsretningen uden sikkerhedssele. Da politiet tog kontakt til manden, viste det sig, at han var spirituspåvirket og i øvrigt var frakendt retten til at køre bil. Han blev derfor anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Den 22-årige kan forvente en samlet afgørelse, når resultatet af blodprøven kommer.

Tyveri fra personbiler – Køge / Roskilde
Torsdag morgen og formiddag modtog politiet fem anmeldelser om tyveri fra personbiler af mærket Mercedes-Benz. I fire tilfælde på hhv. Oksbølvej, Ulstedvej, Vandelvej og Oddervej i Køge havde tyvene stjålet bilens rat, medens en bil af samme mærke på Frederiksborgvej i Roskilde havde fået stjålet forlygterne. Ved tyverierne i Køge havde alle biler fået knust en rude for at skaffe sig adgang til kabinen og rattet. Alle tyverierne var foregået på ukendte tidspunkter i løbet af natten mellem onsdag og torsdag morgen. Ingen har hverken set eller hørt noget i forbindelse med tyverierne.

Lokalpolitiet i Køge/Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget mistænkelig på den anførte veje natten mellem onsdag og torsdag. Tyverierne formodes at være udført af personer med særligt teknisk kendskab til netop det bilmærke, som tyverierne er foregået fra. Kontakt politiet på tlf. 114 m ed oplysninger i sagerne.

Færdselsuheld – Køgevej / Elmelygårdsvej, Roskilde
Kl. 0809 var der sket et færdselsuheld med flere bilister impliceret. Det viste sig, at en 28-årig mand fra Væggerløse kørte i en personbil ad Køgevej mod nord ved Elmelygårdsvej. I det regnfulde vejr overså han en kø foran ham, så han med lav hastighed påkørte den forankørende personbil ført af en 54-årig kvinde fra Præstø. Hendes bil blev skubbet frem i bagenden af en personbil ført af en 55-årig kvinde fra Herfølge. Den 54-årige kvinde blev i en ambulance bragt til skadestuen i Køge til kontrol for eventuelle nakkelæsioner, men havde ikke pådraget sig behandlingskrævende skader. Kl. ca. 0850 var der ryddet op på uheldsstedet.

Mistænkelig adfærd – Toftebakken, Roskilde
Kl. 1100 fik politiet via alarm 112 melding om, at fire unge mænd var i færd med at bryde ind i et hus på stedet. Politiet fik kort kontakt til to unge mænd på 15 og 16 år fra Gadstrup samt to unge mænd på 15 og 16 år fra Roskilde. Det viste sig at være et tomt og forladt hus, som de unge havde skaffet sig adgang til. Ejeren ønskede dog ikke videre foretaget fra politiets side på grund af huset tilstand, hvorfor politiet sendte de pågældende unge bort med en formaning om at finde andre ting at fordrive tiden med.

Færdselsuheld – Vindingevej, Vindinge, Roskilde
Kl. 2027 havde en 18-årig mand fra Tune mistet kontrollen over den personbil, som han kørte i ad Vindingevej mod nord. Af ukendte årsager mistede han herredømmet over bilen, så han påkørte et vejskilt, inden han ramte et vejtræ i kanten af vejen. Han slap uskadt fra uheldet, hvor ingen andre trafikanter blev involveret i. Den forulykkede bil blev efterfølgende bugseret bort fra stedet.

Spiritus-/narkokørsel – Holbækmotorvejen, Gevninge, Roskilde – Lejre
Kl. 0110 anholdt og sigtede politiet en 36-årig mand fra Taastrup for spirituskørsel i en personbil, som han førte ad motorvejen i vestlig retning. En narkomestertest indikerede, at han også var påvirket af kokain under kørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer.

Fund af narkotika – Fælledvej, Roskilde
Den 19-årige mand fra Roskilde der tirsdag blev anholdt og sigtet for besiddelse af 74 gram kokain, blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde. Han blev varetægtsfænglset frem til d. 20. december 2018.

Tricktyv var internationalt efterlyst – Navervej, Roskilde
Kl. 1139 forsøgte en udenlandsk kvinde at narre ekspedienten i et havecenter. Kvinden var gået til kassen for at købe et stearinlys til 10 kr., som hun betalte med en 1000 kr seddel. Ekspedienten lagde byttepengene på disken, herunder en 500 kr seddel. Et vidne så, at kvinden gemte 500 kr sedlen i hånden, hvorefter hun på gebrokkent engelsk skabte forvirring omkring købet, og sagde at hun alligevel ikke ville købe lyset, men ville have sine 1000 kr tilbage. Vidnet gjorde ekspedienten opmærksom på at kvinden gemte pengene i hånden. Personalet tilbageholdt derfor kvinden og ringede til politiet, der sendte en patrulje. Kvinden viste sig at være en 29-årig kvinde fra Rumænien, der var internationalt efterlyst for tyveri. Den 29-årige blev derfor anholdt og taget med på politistationen. Hun vil her til formiddag blive fremstillet i grundlovsforhør med henblik på udlevering til det land, der har efterlyst hende.

Bremsede for fodgænger og blev påkørt bagfra – Ringstedvej, Roskilde
Kl. 1634 standsede en bil for en fodgænger, der ville passere vejen. Bagfra kom en personbil, der blev ført af 38-årig kvinde fra Gevninge, der forsøgte at bremse op, men fik ramt speederen i stedet, så hun påkørte den forankørende. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men politiet kom til stedet og optog rapport.

Indbrud i perioden
Ørebjergvej, Gundsømagle, Roskilde
Skovrankevej, Gundsømagle, Roskilde
Rørhønevej, Gundsømagle, Roskilde
Rørskovvej, Gundsømagle, Roskilde
Grydehøjvej, Gundsømagle, Roskilde (2 steder)
Jyllingecentret, Jyllinge
Bymarken, Roskilde
Skomagergade, Roskilde
Engholmvej, Himmelev, Roskilde (4 steder)
Terrasserne, Himmelev, Roskilde
Baunevej, Ågerup, Roskilde
Bakkedraget, Roskilde