D. 5. januar 2019 løber DR’s SPORT 2018 over skærmen, og lokale Anders Scheibel er én af de tre nominerede til de frivilliges pris Årets Energibundt. Prisen er stiftet af Danmarks Idrætsforbund og Ørsted, og uddeles i år for tredje år i træk.

Årets Energibundt går til en frivillig, der har ydet en særlig indsats i en af landets mange lokale idrætsforeninger. Og det har Anders Scheibel i dén grad gennem sit frivillige engagement i Roskilde BMX-klub.

Blandt mere end 500 indstillede er Anders udvalgt som én af de tre finalister, der er med i kapløbet om hæderen og en præmie på 75.000 kr. Desuden vinder både 2. og 3. pladsen 10.000 kr. hver.

Finalist ved Årets Energibundt 2018, Anders Scheibel / Pressefoto

Anders har bygget skrot til BMX-slot.
Støvet hvirvler i luften længe efter børnene er suset forbi. Benene hjuler hastigt rundt og får hurtigt BMX’en i så høj fart, at den letter ud over banens bump og bakker. Anders Scheibel, der følger med fra sidelinjen, har været drivkraften i etableringen af den store indendørs BMX-hal i Roskilde – den eneste på Sjælland.

“Hele banebyggeriet begyndte forrige år. Alt skulle først rives ned, og vi stod med en masse skrot. Så begyndte vi at bygge op, og nu står vi med faciliteter, så klubbens medlemmer kan køre BMX hele året. På udendørsbanen om sommeren og herinde om vinteren,” siger Anders.

Anders er, sammen med to andre frivillige, udvalgt af dommerpanelet blandt mere end 500 indstillinger for sit aktive bidrag som frivillig i Roskilde BMX-klub, for sit store engagement i foreningen, og sin evne til at skabe de bedste fysiske og psykiske rammer.

Når prisen uddeles ved DR SPORT 2018, har alle tre nominerede mulighed for at invitere familie og 20 medlemmer af foreningen med til showet, hvor vinderen af prisen afsløres.

Du kan læse meget mere om prisen og om de tre finalister her