Idag lancerer Roskilde Lufthavn en ny webportal, der giver naboer og flyinteresserede mulighed for at følge alle flyvninger i og omkring lufthavnen. RKE Flight Tracker skal give et bedre og mere detaljeret overblik over flyaktiviteten og skaber samtidig en direkte kommunikationskanal mellem lufthavnen og naboerne.

Med et virtuelt overblik over alle starter, landinger og overflyvninger, detaljeret information om flytyper og start- og slutdestinationer, kan RKE Flight Tracker alt det, de flyinteresserede kender fra for eksempel Flight Radar 24 app’en. Men modsat Flight Radar 24 viser webportalen alle flyvninger og har nogle ekstra features.

Pressefoto Roskilde Lufthavn

“Naboerne kan hente præcise og detaljerede informationer om flyvninger baseret på deres adresse, så de blandt andet kan se den nøjagtige afstand fra flyene til deres bolig. De kan også læse om flytypen og en række andre fakta om den konkrete flyoperation. Derudover giver RKE Flight Tracker også naboerne mulighed for at kontakte os i lufthavnen direkte med spørgsmål om en specifik flyvning og med generelle henvendelser,” siger lufthavnschef i Roskilde Lufthavn, Lars Lip.

Gennemsigtighed og mere dialog.
Målet med RKE Flight Tracker er at fremme dialogen mellem Roskilde Lufthavn og naboerne samt andre interesserede. Samtidig skal initiativet også skabe bedre gennemsigtighed og overskuelighed omkring lufthavnens arbejde og de daglige flyoperationer.

“RKE Flight Tracker er først og fremmest blevet sat i verden for naboerne i vores nærområde, der gerne vil vide mere om lufthavnens flyoperationer, og som gerne vil i kontakt med os. Det skal være nemt og overskueligt at tage fat i os, hvis man har spørgsmål eller oplever at være generet af flytrafikken. Men portalen er naturligvis tilgængelig for alle – naboer såvel som flyinteresserede,” fortæller Lars Lip.

RKE Flight Tracker kan findes her eller på Roskilde Lufthavns hjemmeside www.rke.dk under miljø.

Fakta om RKE Flight Tracker.
Flight Trackeren viser både flyvninger til og fra Roskilde Lufthavn samt overflyvninger, der ikke har relation til lufthavnen.
Man kan følge flyoperationer i og omkring Roskilde Lufthavn i en højde op til 16.000 fod (ca. 5.000 meter)
Ved at angive sin adresse, kan man se hvor tæt et specifikt fly har fløjet på ens bolig
Højden på flyvningerne er angivet i fod over havet. Roskilde Lufthavn ligger ca. 146 fod over havets overflade (ca. 44 meter).
Efter aftale med myndighederne vises alle informationer med 20 minutters forsinkelse
Man kan tilgå informationer om specifikke flyvninger op til to måneder tilbage i tiden