Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Okt 23, 2018 til Nov 06, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Foto: Anne Beth Wittte

Løse dyr – Brordrup Bygade, Gadstrup – Roskilde
Kl. 1247 måtte en patrulje sammen med en kvinde indfange og genne tre tyre, der var brudt ud af deres indhegning, retur til deres fold. Tyrene gik rundt på en mindre vej med uoverskuelige sving, hvorfor der kunne være fare for en ulykke. Kl. ca. 1345 var den lidt anderledes opgave for patruljen afsluttet, da tyrene var retur bag sikker indhegning.

Mand uden bukser – Gadstrup – Roskilde
Kl. 1001 fik politiet en henvendelse fra en borger, der oplyste, at børn havde set en mand gå rundt uden bukser på. Manden skulle være kendt af flere i byen, hvorfor politiet kørte til den 78-årige mands bopæl, hvor politiet inden for hjemmets fire vægge traf manden – stadig uden bukser på. Han blev i fornødent omfang vejledt om anstændig optræden i det offentlige rum, men blev dog ikke sigtet for noget i denne omgang, da ingen som sådan var blevet krænket, men blot bekymrede sig om ham i anledning af mandens adfærd.

Spirituskørsel – Holmeager, Gundsømagle, Roskilde
Kl. 2013 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Roskilde for spirituskørsel i en personbil. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev efter afhøring til sagen afleveret på et sygehus til fornøden behandling, idet han ved anholdelsen havde nogle sår på armene. Sårene kunne tyde på, at han var trist, og derfor lod han sig indlægge til fornøden behandling efter løsladelsen fra politisagen.

Brandundersøgelser – Æblehaven, Roskilde
Kl. 1858 fik rykkede politiet og brandvæsnet ud til den første brand i området, idet der var gået ild i en skraldespand. Der var tale om en mindre brand, som to-tre drenge måske kunne mistænkes for at have startet. Beboere i området ledte sammen med politiet efter de mistænkte drenge, men fandt dem ikke. Skaderne ved branden var begrænset til skraldespanden.

Kl. 2131 var der igen opstået ild i en skraldespand, hvorfor politiet og brandvæsnet igen kørte til stedet. Branden blev hurtigt slukket uden at have forårsaget større skader, og politiet ledte i området efter mistænkelige personer, der måske kunne mistænkes for at have sat i skraldespanden.

Da beboerne i området har givet udtryk for, at de føler sig utrygge over disse brande i skraldespande igennem den senere tid, vil politiets forebyggelsesafdeling i dag afholde et møde med beboerne i Æblehaven for at drøfte, hvad der kan gøres for at undgå disse utryghedsskabende brande.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der måtte have set noget i relation til de to anmeldte brande, som formodes at være påsatte. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Østre Ringvej, Roskilde
Kl. 0105 anholdt og sigtede politiet en 61-årig mand fra Ishøj for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Mobil politistation i Svogerslev Centret mandag eftermiddag – Roskilde
Den mobile politistation fra Midt- og Vestsjællands Politi vil mandag eftermiddag fra kl. 1200-1500 være at finde i Svogerslev Centret, Svogerslev Hovedgade 78 A. Årsagen skyldes de mange indbrud i private boliger, som er sket i løbet af weekenden i Roskilde og i særdeleshed i Svogerslev-området. Medarbejdere fra politiets forebyggende afdeling vil stå til rådighed med gode råd om forebyggelse af indbrud, nabohjælp og andre ting, man som villaejer kan gøre for at gøre det mere besværligt og risikabelt at være indbrudstyv. Det er selvfølgelig også muligt at tale med politiet om andre emner, der er vigtige eller utryghedsskabende for borgerne i området.

————

Fuld mand mistede sin telefon, Jernbanegade, Roskilde
Kl. 1625 anmeldte moderen til en 22-årig mand fra Roskilde, at han lørdag morgen var blevet antastet af 3 mænd, da han sad ved busterminalen og ventede. Mændene sagde, at den 22-årige var for fuld til at tage bussen, så de ringede efter en ambulance til ham. Da anmelders søn lå i ambulancen, opdagede han, at hans telefon var væk. Han mistænkte derfor en af de tre mænd for at have taget telefonen fra ham. Ambulancen vurderede ikke, at manden havde brug for behandling, da han blot var fuld. Politiet undersøger nu sagen ud fra de tekniske spor, der måtte være.

Nægtede at have kørt bilen, Køgevej, Roskilde
Kl. 1804 kørte en politipatrulje bag en personbil, der kørte ind i svingbanen mod Sønder Ringvej. Mens patruljen holdt i krydset bag ved personbilen, slukkede bilens motor og havariblinket blev aktiveret. Herefter gyngede personbilen fra side til side, og der blev kastet noget ud af vinduet i passagersiden. Patruljen traf en25-årig mand fra Roskilde på passagersædet i personbilen. Han nægtede at have kørt bilen, selvom der ikke var andre i køretøjet. Bilens kabine var røgfyldt, og der lugtede af hash. Foran vinduet i passagersiden fandt politiet en halvt røget hashjoint. Senere forklarede den 25-årige havde ikke kørekort, men havde lånt bilen af en ven, der troede han havde kørekort. Han blev anholdt sigtet for kørsel uden førerret og narkokørsel, og besiddelse af hashjointen, som han forsøgte at skille sig af med. Han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter blev han løsladt. Ejeren af bilen blev efterfølgende sigtet for at have overladt sin bil til en person uden gyldigt kørekort, hvilket man har pligt til at sikre sig ifølge færdselsloven.

Forsøg på spirituskørsel,Stændertorvet, Roskilde
Kl. 0924 traf en politipatrulje en 25-årig mand fra Roskilde, der sad på førersædet af en personbil og sov, men bilens motor kørte. Politiet fandt på passagersædet en whiskyflaske. Den 25-årige blev testet med alkometeret, der viste en promille over det tilladte. Han blev desuden testet positiv for hash og kokain ved en narkometertest. Han blev derfor anholdt, og taget med til en blodprøveudtagelse. Politiet har indledt en straffesag, idet han mistænkes for at have forsøgt at køre bilen i påvirket tilstand. Ifølge færdselsloven straffes også forsøg på spirituskørsel. I forbindelse med anholdelsen blev den 25-årige visiteret, og her blev han fundet i besiddelse af en peberspray og 0,11 gram kokain. Han kan forvente en samlet afgørelse af alle forholdene.

Brand i container, Æblehaven, Roskilde
Kl. 1844 blev politi og brandvæsen sendt til brand i en container. Kl. 1938 fik politiet anmeldelse om endnu en brand i en container et andet sted i beboelseskvarteret. Brandvæsnet fik slukket ilden før den bredte sig, og ingen personer kom til skade ved branden. Der var ingen naturlig forklaring på, hvordan brandene opstod, så politiet lavede en brandundersøgelse på stedet.

Færdselsuheld – Roskildevej / Smålodsvej, Ringsted
Kl. 1607 var en 63-årig mand fra Ringsted kørt i en personbil ad Roskildevej mod sydvest. I krydset ved Smålodsvej foretog han svingning til højre ad Smålodsvej, men stødte under svingningen sammen med en cyklist, der kørte mod færdselsretningen på cykelstien. Cyklisten – en 74-årig kvinde fra Ringsted – blev tilset af ambulancepersonalet og blev skønnet uskadt efter uheldet. Politiet har optaget rapport om uheldet for at kunne afgøre, om nogen skal straffes for en overtrædelse af færdselsloven.

Narkobilist i bil med stjålne nummerplader mv. – Darupvej, Roskilde
Kl. 1900 standsede politiet en varebil, der var forsynet med nummerplader, der var meldt stjålet fra Nærum i september 2018. Bag rattet i varebilen sad en 20-årig mand fra Søborg, som blev anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i bilen, efter at en narkometertest indikerede, at han var påvirket af både hash og kokain. Ved visitationen efter anholdelsen fandt politiet den 20-årige i besiddelse af ca. 27 gram hash, som blev beslaglagt som bevis i sagen. Efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagerne løslod politiet den 20-årige, der dog kan forvente at høre nærmere, når sagerne skal afgøres.

Mistænkelig forhold var legalt – Svogerslev, Roskilde
Kl. 0847 undrede en lokal borger sig over tre udenlandske personer, som havde taget tre damecykler ud af bagagerummet fra en varebil. De tre personer skulle nu cykle rundt i området. På varebilen var der en firmareklame, og ved politiets kontakt til firmaet blev det oplyst, at der var tale om omdeling af reklamer i området. Omdelerne syntes, at det var nemmere at stige af og på en damecykel, som var forsynet med en cykelkurv til reklamerne. Politiet kunne således berolige anmelderen om, at der var tale om legalt forhold.

Brand ved fyr i udhus – Klevekær, Svogerslev, Roskilde
Kl. 1207 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et udhus, der stod tæt op ad selve beboelsen. Beboerne var kommet ud i sikkerhed, og branden i udhuset blev hurtigt slukket. I udhuset var placeret et fyr, hvor branden formodes at være startet på grund af en kortslutning. Politiet foretager sig ikke yderligere i anledning af branden, hvor ingen kom til skade, og som kun forrettede begrændsede skader på udhuset.

Brandundersøgelse – Moseager, Store Valby, Roskilde
Kl. 2105 rykkede brandvæsnet og politiet ud til brand i en skraldespand, der stod op ad en mur. Branden blev hurtigt slukket, således at der kun skete mindre skader på muren og noget træværk ovenover. Ingen kom til skade ved branden, hvis årsag nu undersøges nærmere af politiet.

Færdselsuheld – Maglehøjen / Maglegårdsvej, Roskilde
Kl. 1443 kørte en 43-årig mand fra Roskilde i en personbil ad Maglehøjen mod øst og videre ud på Maglegårdsvej, hvor han formentlig havde overset en cyklist, som blev påkørt. Cyklisten var en 46-årig mand fra Glostrup, som efterfølgende blev bragt til skadestuen i Køge til kontrol. Den 43-årige bilist kan forvente at høre fra politiet på grund af mistanke om overtrædelse af vigepligtsbestemmelserne i færdselsloven.

Spirituskørsel – Sankt Clara Vej, Roskilde
Kl. 1821 anholdt og sigtede politiet en 73-årig mand fra Roskilde for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Indbrud i perioden
Stenleddet, Svogerslev, Roskilde
Joensuuvej, Himmelev, Roskilde
Linkøbingvej, Himmelev, Roskilde
Morbærvej, Roskilde
Hjortedalen, Svogerslev, Roskilde
Haretoften, Svogerslev, Roskilde (3 steder)
Vestergade, Roskilde
Hjortlund, Vindinge, Roskilde
Rævehøjen, Svogerslev, Roskilde (3 steder)
Mørbjergvænget, Vindinge, Roskilde
Stenleddet, Svogerslev, Roskilde (3 steder)
Gåseageren, Svogerslev, Roskilde
Gyldenkærnevej, Svogerslev, Roskilde
Broager, Store Valby, Roskilde
Naturparken, Vindinge, Roskilde
Kornvej, Roskilde
Sneglehøj, Roskilde
Møllehusvej, Roskilde
Svogerslev Hovedgade, Svogerslev, Roskilde
Flengager, Svogerslev, Roskilde
Bueager, Dåstrup, Viby Sj.
Tofthøjvej, Viby Sjælland

Del på sociale medier