Når årets Lysfest når sin afslutning, kan roskildenserne opleve fire kunstarter i forening til det ekstraordinære afslutningsevent kl. 20.30. Du har selv mulighed for at synge med på Bisses sange.

Når Lysfesten i Roskilde løber af stablen fredag den 2. november sker det med et brag af et afslutningsevent. Intet er for magisk til Lysfesten, og du vil kunne opleve den performative musiker Bisse give en helt exceptionel koncert foran Skt. Laurentius tårnet på Stændertorvet. Det gør han i selskab med den anerkendte lyskunstner Mads Vegas, tre haiku-brændinger lavet af den lokale kulturforening WorldWideWords og Roskildes eget Kor Kor.

Pressefoto Bisse Thomas Rungstrøm

Du kan selv være med.
Hvad der blandt andet gør koncerten helt speciel er, at gæsterne til Lysfesten selv kan være med til at synge under koncerten. Konceptet for Kor Kor er nemlig, at de har faste og øvede medlemmer, men at folk fra gaden forud for deres koncerter kan øve sammen med koret og dermed blive en del af oplevelsen.

Korleder Camilla Tiedt Fridt i samarbejde med Bisse lavet korarrangementer, og du kan deltage i åbne korworkshops den 24. og 29. oktober samt under selve Lysfesten den 2. november. Find mere info på Facebook under Roskilde Lysfest eller på Kor Kors egen side.

Lokale kunstnere.
Bisse, som går under det folkelige navn Thorbjørn Radisch Bredkjær, er oprindeligt lokalt forankret i Kirke Saaby. Selvom han er musiker, er det stadig det kunstneriske og lyset, som er i fokus i afslutningseventen, forklarer projektleder for Lysfesten, Sofie Jekel.

”Vi vil gerne understøtte byens musikstrategi med et pompøst brag af et afslutningsevent. Bisses spektakulære fremtoning kommer til at gå godt i spænd med Mads Vegas’ prisme-belysning. Gæsterne får en unik, tværæstetisk oplevelse”, siger hun.

Arrangementet er en del af Lysfest i Roskilde 2018 og støttet af Musikbypuljen ved Roskilde Kultur & Idræt. Du kan finde hele programmet her.