Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Okt 08, 2018 til Okt 16, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Kanonslag på fortovet – Vindingevej, Roskilde
Kl. 0712 fik politiet en henvendelse fra en borger om, at et kanonslag var fundet liggende på fortovet tæt på Lysevangsvej. Lunten var ikke forsøgt antændt. Politiet afhentede det ulovlige kanonslag og sørgede for sikker destruktion. Hvorfra og hvordan kanonslaget var havnet på fortovet, vides ikke.

Ældre mand midt på vejen – Lindenborgvej, Kornerup, Roskilde
Kl. 1346 fik politiet en henvendelse fra en bekymret kvinde, der havde truffet en ældre mand gående midt på Lindenborgvej ved Buesøvej. Manden ville ikke fortælle, hvem han var, og oplyste i øvrigt, at han var på vej til Roskilde. Manden ville ikke følge en opfordring om at tage bussen og fortsatte sin vandretur ad Lindenborgvej. Politiet fik kontakt til en 85-årig mand fra Roskilde, som blev kørt hjem, så der ikke skete ham noget i trafikken ved at gå uhensigtsmæssigt på vejen.

Blufærdighedskrænkelse – Søndergade, Viby Sj. – Roskilde
Kl. 1622 fik politiet en anmeldelse fra pårørende til en 22-årig kvinde om blufærdighedskrænkelse, der ca. 15 minutter tidligere var blevet begået ved togstationen. Den 22-årige havde ventet på et tog, da en fremmed mand henvendte sig og pludselig åbnede sine bukser. Han fremtog sit lem, begyndte at onanere og fulgte lidt efter den 22-årige, da hun flygtede til et nærliggende supermarked. Politiet kørte til området og fik oplyst, at den mistænkte havde taget bussen. Kort efter kunne politiet i en bus ved Dåstrup-hallen anholde en 19-årig mandlig asylansøger fra Etiopien, som blev sigtet for blufærdighedskrænkelse. Han blev også sigtet for besiddelse af ca. 1 gram skunk, inden politiet afleverede ham til Nationalt Udlændinge Center i Nordsjælland. Herfra var han efterlyst med henblik på udsendelse af Danmark.

Spirituskørsel / kørsel uden førerret mv. – Ringstedvej, Roskilde
Kl. 0226 ville en patrulje kontrollere en varebil, der kørte ad Ringstedvej i retning mod Osted. Føreren ønskede dog ikke at tale med politiet og satte hastigheden op. Politiet fulgte efter varebilen til Osted og videre i vestlig retning til omkring Osmosevej, hvor varebilen kørte ud over en mark i forsøget på at slippe væk fra politiet. Herunder kørte varebilen ned i en grøft, så bilen satte sig fast og derfor ikke kunne køre længere. Bag rattet sad en 17-årig ung mand fra Jyderup, som blev anholdt og sigtet for spirituskørsel og kørsel uden førerret. Passageren – en 18-årig mand fra Kirke-Hyllinge – blev også anholdt, da han var i besiddelse af euforiserende svampe. Føreren fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, og begge blev løsladt efter afhøring til deres respektive sager.

Vold – Sygehusvej, Roskilde
Kl. 2008 anmeldte en 24-årig mand fra Roskilde, at et aftalt møde med en 26-årig mand fra Lille-Skensved havde udviklet sig, da de mødtes på Sygehusvej, Roskilde. De skulle tale om et privat anliggende, som endte med, at den 26-årige først slog den 24-årige med en knytnæve og dernæst med en pistollignede genstand. Den 24-årige fik dog genstanden vristet fra den 26-årige og tog flugten til fods hen til en tilfældige ambulance, hvorfra der blev slået alarm. Politiet kørte til området og fik senere kontakt til den 26-årige på Roskilde togstation, hvor han blev anholdt som mistænkt for vold mod den 24-årige. Ambulancepersonalet havde fået overdraget den pistollignende genstand, som politiet har sikret som bevis og med henblik på nærmere undersøgelse. Den anholdte er fortsat i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden efter afhøring af manden skal tage stilling til, om han skal fremstilles i grundlovsforhør eller løslades.

Blufærdighedskrænkelse ved blotteri – Jernbanegade, Roskilde
kl. 1120 anmeldte en 23-årig kvinde, at hun omkring kl. 0700 kørtead Ringstedgade, da hun bemærkede en mand i en lille sølvfarvet bil, der kiggede på hende. Kvinden drejede af mod Jernbanegade, og her kørte den lille sølvfarvede bil op på siden af den kvindelige cyklist. Den 23-årige så, at føreren af bilen åbenlyst sad og onanerede, og hun kunne se hele hans underliv. Den sølvfarvede bil drejede derefter ned af Kornerupsvænge. Politiet har ikke nærmere oplysninger om føreren.

Politiet vil gerne høre, hvis der er andre, der oplevet noget lignende, eller som har oplysninger om den lille sølvfarvede bil af ukendt mærke, der ifølge anmelderen har flere runde baglygter.

Våbenloven, Roskildevej v/Toftebanke, Vipperød, Holbæk
Kl. 1838 standsede politiet en varebil for at lave en rutinemæssig kontrol. Bilen blev ført af en 30-årig mand fra Hvidovre. I bilen blev fundet en lægtehammer tæt ved førersædet. Føreren havde ikke et anerkendelsesværdigt formål til at besidde hammeren. Det sammenholdt med hammerens placering gjorde, at politiet skønnede, at hammeren kunne tjene som slagvåben. Føreren blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven, og politiet beslaglagde hammeren.

Falsk hjemmehjælper lavede tricktyveri – Havnevej, Roskilde
Kl. 0850 anmeldte en pårørende til en 88-årig mand, at han havde været udsat for et tricktyveri. Mandag eftermiddag omkring kl. 1500 fik han besøg af en kvinde, der påstod at være hjemmehjælper. Kvinden havde bedt om at se hans sygesikringsbevis, så han fandt sin pung frem og lagde den på et bord. Kort efter forlod den falske hjemmehjælper lejligheden. Herefter konstaterede den 88-årige, at hans pung, der indeholdt kørekort, sygesikringsbevis, dankort og Mastercard, var væk. Politiet sendte en patrulje til stedet for at afhøre den 88-årige.

Den falske hjemmehjælper beskrives som: 20-30 år, spinkel af bygning, brunt hår, lys i huden. Mulig østeuropæisk afstamning. Talte dansk.

Forsøg på tricktyveri – Fælledvej, Roskilde
Kl. 0939 fik politiet endnu en anmeldelse om en falsk hjemmehjælper. En 66-årig svagtseende kvinde fik mandag ved 18-19 tiden besøg af en dansktalende kvinde, der udgav sig for at være fra hjemmeplejen. Den 66-årige undrede sig over, at hun havde fået besøg af hjemmeplejen så sent, da de ikke plejede at komme om aftenen. Lidt tid efter forlod den falske hjemmehjælper lejligheden. Forurettede havde ikke kunne konstatere, at noget manglede, og hun kunne på grund af sin synssvækkelse ikke give et signalement af kvinden.

Politiet vil meget gerne høre fra borgere, der har været udsat for noget lignende, eller som har bemærket en yngre kvinde svarende til signalementet, der har været i området omkring Havnevej og måske Fælledvej mandag eftermiddag/tidlig aften. Kontakt politiet på telefon 114.

Ordensbekendtgørelsen – Jernbanegade, Roskilde
Kl. 0510 sigtede politiet en lettere spirituspåvirket, 17-årig mand fra Taastrup for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet han havde svært ved at efterkomme politiets påbud om at forlade stedet for at skabe ro i gaden. Til sidst gik han dog sin vej, men udtalte nedladende sætninger til de tilstedeværende politimænd. Han blev derfor anholdt kortvarigt for at få ro i gaden, men kan nu forvente at få tilsendt en bøde som afgørelse på sagen.

Spirituskørsel med høj promille – Søndre Ringvej, Roskilde
kl. 1200 fik politiet en anmeldelse via alarm 112 om, at en personbil kørte til fare for den øvrige færdsel. Politiet kørte til stedet og fandt en lettisk indregistreret personbil med to personer i bilen. Føreren var en 28-årig mand fra Letland, der var kraftigt påvirket af alkohol. Han deltog i en alkometertest, der viste over 2,0 promille. Han blev derfor anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Politiet beslaglagde bilen, som der ifølge færdselslovens regler er mulighed for, når promillen er så høj. Når resultatet af blodprøven foreligger, er det op til retten at afgøre, om han skal i fængsel for sin kørsel og om han får sin bil igen.

Med i bilen var en ven til føreren, en lettisk yngre mand, som også var påvirket af alkohol. Han havde nu mistet sin kørelejlighed, idet politiet havde anholdt hans ven og taget bilen. Politiet fik kl.1506 en anmeldelse om, at passageren nu gik på vejen og var til fare for trafikken. Han blev fulgt væk fra vejen og sat på en bænk, hvor han kunne vente til hans anholdte ven igen blev løsladt.

Indbrud i perioden
Hedevænget, Havdrup
Ulvelunden, Havdrup
Kastanievangen, Havdrup
Kildehøj, Jyllinge
Hovedvejen, Glim, Roskilde
Københavnsvej, Roskilde
Hovedvejen, Roskilde
Fasanvej, Roskilde
Holbækvej, Roskilde
Toftevangen,Viby Sj.