Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Aug. 30, 2018 til Sep 11, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkobilist – Stoustrædet, Gundsømagle, Roskilde
Kl. 0110 standsede politiet en personbil på Stoustrædet med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Bag rattet sad en 45-årig mand fra Roskilde, som blev anholdt og sigtet for narkokørsel, da en narkometertest indikerede, at han var påvirket af amfetamin, methamfetamin og hash under kørslen. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 45-årige, som vil høre nærmere, når blodprøven er blevet analyseret.

Hensynsløs kørsel på p-plads – Planetvej, Jyllinge – Roskilde
Kl. 2150 anmeldte en lokal borger, at både ATVere og biler kørte ræs på p-pladsen ved Jyllinge Centret med megen larm til følge. Mange unge mennesker skulle være til stede ved kørslen. Politiet kørte til området og kunne omkring kl. ca. 2230 konstatere, at der var faldet ro på området. Der var således intet grundlag for politiet til at foretage sig yderligere i anledning af anmeldelsen.

Færdselsuheld – Frederiksborgvej, Roskilde
Kl. 1542 kørte en 75-årig mand fra Roskilde i en varebil ad Frederiksborgvej mod syd med 40-50 km/t, da han af ukendte årsager påkørte en parkeret trailer. Han mistede kontrollen over varebilen og påkørte efterfølgende et hus, hvor bilen standsede. Den 75-årige slap uskadt fra uheldet, og de øvrige parter i sagen er underrettet om sagen.

Heste på motorvejen – Holbækmotorvejen, Kornerup, Roskilde – Lejre
Kl. 1912 fik politiet en henvendelse fra en forpustet borger, der forsøgte at forhindre nogle islænderheste i at løbe ud på motorvejen. Politiet kørte til området og fik dæmpet farten på trafikanterne på motorvejen for at undgå en ulykke. Kl. ca. 1930 var hestene retur i en fold på Ravnshøjvej, hvor de tilsyneladende hørte hjemme.

Forsøg på indbrud – Baunehøjvej, Veddelev, Roskilde
Kl. 2230 fik politiet en anmeldelse fra en lokal mand, der havde tilbageholdt en person efter forsøg på indbrud i en restaurant. Politiet kørte til stedet og sigtede en 50-årig mand fra Roskilde for forsøg på indbrud. Han havde nået at knuse den yderste rude i et 2-lags vindue formentlig i den hensigt at stjæle alkohol, som var på stedet, hvor han forsøgte at skaffe sig adgang. Den 50-årige var tillige i besiddelse af en skruetrækker, som han ikke kunne redegøre nærmere, hvorfor han medbragte den. Den 50-årige vil således kunne imødese et erstatningskrav for den ødelagte rude sammen med en strafferetlig afgørelse på sagen senere.

Svag og udsat borger franarret Nem-id og dankort – Henrik Nielsens vej, Roskilde

Tricktyv jaget på flugt – Lammegade, Roskilde

Tricktyv udgav sig for at være sygeplejerske – Himmelev Sognevej, Roskilde

Hærværk/graffiti – Rabalderstræde, Roskilde
Kl. 1132 fik politiet en anmeldelse om, at der i perioden fra torsdag til søndag var malet graffiti på to bygninger ved Musicon, der på to områder på hhv. 2 x 6 meter og 1 x 1 meter var blevet overmalet med maling i farverne gul og lilla på mur og sokkel. Der var anført diverse tags, som anmelderen havde taget fotos af og videregivet til politiet. Graffitien var blevet fjernet fra bygningerne.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget mistænkeligt i området i den anførte periode. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Våben og ammunition medførte lukning af politistation – Skovbogade, Roskilde
Kl. ca. 1900 henvendte en 47-årig mand fra Kirke-Hyllinge sig på politistationen i Roskilde, hvor han ønskede at aflevere diverse våben og ammunition mv., som han havde fundet i forbindelse med oprydning i et dødsbo. Politiet kiggede nærmere på de indleverede effekter og kunne konstatere, at der ud over et ufarligt luftgevær bl.a. var tale om håndgranater, røghåndbomber, diverse detonatorer, ammunition og signalpatroner. Da der ikke kunne udelukkes en vis ustabilitet i de indleverede effekter, besluttede politiet midlertidigt at lukke for publikumsbetjening på politistationen og fjerne personalet fra de nærmeste kontorer. Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste blev straks tilkaldt til fjernelse og senere destruktion af de indleverede våbendele. Kl. ca. 2100 var det igen sikkert at være både ansat og kunde hos politiet, da effekterne var blevet fjernet af forsv
aret.</p >

Politiet vil gerne opfordre borgerne til at kontakte politiet for råd og vejledning om forholdsordre, hvis større og måske farlige/ustabile våbenfund gøres. Borgerne opfordres derfor i første omgang til at lade effekter ligge på findestedet for egen sikkerheds skyld, indtil politiet og måske Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste har kigget nærmere på effekterne og taget beslutning om, hvordan tingene kan fjernes sikkerhedsmæssigt mest forsvarligt fra findestedet.

Arbejdsskade – Vestergade – Dåstrup – Roskilde
Kl. 09.56 kom en 36-årig mand fra Roskilde til skade i forbindelse med, at han skulle udføre et stykke arbejde på en betonvarevirksomhed. Manden klippede et bundt med wirer op, men manglede en wire, der gav efter og ramte hans højre fod med så stor kraft, at den gik igennem sikkerhedsstøvlen. Manden blev kørt på sygehuset til undersøgelse. Arbejdstilsynet kom til stedet for at undersøge, om der er sket overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen.

Narkobilist uden førerret – Københavnsvej, Roskilde
Kl. 2215 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Taastrup for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. Han havde ikke nogen førerret, så han blev også sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Den 26-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserendes stoffer og vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Røveri mod supermarked – Trekroner Centervej, Himmelev, Roskilde
Kl. 1649 fik politiet en anmeldelse om et mærkeligt røveri i supermarkedet Fakta, hvor en mand havde taget en øl og sagt, at der var et røveri. Politiet kørte til supermarkedet, hvor det blev klarlagt, at en mand havde stillet sig i kø og ved kassen sagt, at der var tale om et røveri, og at personalet gerne måtte ringe til politiet. Manden var efterfølgende gået fra stedet og blev med hjælp fra vidner lokaliseret til en tankstation på Østre Ringvej/Københavnsvej. Her anholdt politiet en 41-årig mand fra Roskilde som mistænkt for røveriet i Fakta, hvilket han straks erkendte, da han gerne ville i kontakt med politiet. På politistationen blev den anholdte tilset af en læge, hvorefter den 41-årige blev løsladt, men efterfølgende straks indlagt på et hospital til fornøden behandling. Formelt er han sigtet for røveri og vil i den anledning høre nærmere fra politiet.

Tyveri fra person- og varebiler – Baunehøjvej, Veddelev, Roskilde
Torsdag morgen modtog politiet tre anmeldelser om tyveri fra person- og varebiler, der havde stået parkeret på Baunehøjvej i området ved/på campingpladsen. Tyverierne var foregået i løbet af natten mellem onsdag og torsdag, og tyvene havde stjålet en kuffert med tøj og smykker, en rygsæk med mobiltelefon, medicin og diverse hukommelseskort samt nøgle til en campingvogn og adgangskort til campingpladsen. Ifølge de tre forurettede bilejere var der ikke nogen synlige tegn på opbrud på køretøjerne, som alle havde været efterladt ulåste.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget mistænkeligt i området i løbet af natten mellem onsdag og torsdag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Påtrængende tricktyv(e) – Roskildevænget, Roskilde
Kl. 1927 anmeldte en 76-årig kvinde fra Roskilde, at hun ca. 10 minutter tidligere havde fået uventet besøg af en fremmed mand, der havde ringet på og forklaret noget om mulige problemer med naboens vandforsyning. Den 76-årige anede straks uråd og ville lukke døren foran manden, der dog skubbede døren og skubbede den 76-årige i brystet ud i køkkenet, hvor han i flere forsøgte at få hende til at sidde på en stol. Den 76-årige ville ud fra køkkenet, hvorefter manden flere gange skubbede hende tilbage. Under opholdet i køkkenet bemærkede hun dog en skygge komme fra soveværelset og forsvinde ud af lejligheden. Kort efter forlod den fremmede mand også stedet, hvorefter den 76-årige opdagede tyveri af nogle smykker fra soveværelset. Den fremmede mand blev beskrevet som: mand, 20-25 år, udenlandsk af oprindelse, talte gebrokkent dansk, iført en blank, sort trøje, sorte bukser og en s
ort kask
et. Politiet kørte til området for at lede den mistænkte og en mulig medmistænkt, som ikke kan beskrives nærmere – ej heller om det var en mand eller kvinde. Ingen mistænkte blev fundet, og politiet undersøgte offerets lejlighed for spor, der måske senere kan give oplysninger til identificering af de mistænkte.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket nogle mistænkelige personer i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel – Køgevej, Roskilde
Kl. 2234 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Rødovre for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at føreren var påvirket af hash under kørslen. Den 26-årige fører blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde
Kl. 0538 mistede en 38-årig mand fra Roskilde herredømmet over en personbil i regnvejret under kørsel i vestlig retning mellem afkørsel 10 og 11. Han påkørte derfor autoværnet ved nødsporet med højre side af bilen. Ingen andre trafikanter blev involveret i uheldet, som den 38-årige slap uskadt fra.

Indbrud i perioden
Birkevej, Jyllinge
Korvetvej, Jyllinge
Roskildevej, Benløse, Ringsted
Ringstedvej, Roskilde
Baunehøjvej, Veddelev, Roskilde
Duevej, Roskilde
Roskildevænget, Roskilde
Hersegade, Roskilde
Københavnsvej, Roskilde
Himmelev Sognevej, Himmelev, Roskilde
Industrivej, Roskilde
Lindenborgvej, Gevninge, Roskilde
Højgårdsvej, Ågerup, Roskilde
Egevang, Lindenborg, Roskilde
Tværvang, Lindeborg, Roskilde
Elmevang, Lindeborg, Roskilde
Grønager, Gevninge, Roskilde
Sankt Hans Gade, Roskilde
Klostervang, Roskilde
Søndergade, Viby Sj.
Emilsgade, Viby Sj. (2 steder)

Del på sociale medier