Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Sep. 07, 2018 til Sep. 18, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Falske henvendelser fra datafirmaer – Havdrup og Nykøbing Sj.
Kl.1255 anmeldte en 66-årig kvinde fra Havdrup, at hun havde fået en opringning fra et firma i databranchen. Kvinden havde fået oplyst, at hun havde vundet en præmie. Hun skulle derfor tænde sin computer, så firmaet kunne se den igennem og opdatere den. Anmelderen var snarrådig og fattede mistanke, så hun takkede nej til tilbuddet om et computercheck. Efter samtalen slog anmelderen firmaets navn op via deres hjemmeside, hvor hun kunne se, at hun ikke var blevet kontaktet af det telefonnumme, som stod anført til firmaet. Anmelderen slog herefter det telefonnummer op, som hun blev kontaktet af. Der stod på internettet, at firmaet og telefonnummeret var svindel.

Kl. 1515 kontaktede en 38-årig kvinde fra Nykøbing Sj. politiet, idet hun havde fået en opringning fra en anden datavirksomhed, som havde oplyst, at hun havde været udsat for et hackerangreb, og at de ville hjælpe hende. Kvinden oplyste sit person-, kørekort- og sit pasnummer til personen, der ringede.Efterfølgende blev hun mistænksom, og anmeldte det til politiet.

Politiet opfordrer alleborgere til at udvise en sund skepsis i forhold til telefoniske henvendelser om konkurrencer, hjælp til computerproblemer og lignende, da der er mange svindlere, der forsøger at snyde på denne måde. Politiet advarer på det kraftigste borgerne om at give personfølsomme oplysninger i telefonen til personer, som de ikke kender.

Vejvrede førte til vold – Jyllinge Parkvej, Jyllinge
Kl. 1231 fik politiet en anmeldelse fra en 51 årig mand fra Jyllinge, der havde været udsat for vejvrede fra en forankørende bilist. Den forankørende var pludselig bremset op, og havde henvendt sig til anmelderen, mens han slog på anmelderens bil. Han slog desuden anmelderen på skulderen og klemte hans ben i bildøren. Den 51 årige mand pådrog sig skader på sit ben, som han fik behandlet på skadestuen. Politiet efterforsker nu sagen, for at finde frem til den mistænkte bilist.

Brand i shelter – Boserupvej, Roskilde
Kl. 1108 blev politiet kontaktet af en skole, der oplyste, at brandvæsnet havde været ude for at slukke en mindre brand i et shelter, der ligger umiddelbart bag skolen. Der var ikke sket de store skader, men politiet sendte en patrulje til skolen for at lave en brandundersøgelse, idet der ikke var nogen naturlig forklaring på, hvordan branden var startet. Politiets efterforskning vil nu forsøge at finde frem til de mistænkte, der kan have startet branden.

Slagsmål foran pub – Hestetorvet, Roskilde
Kl.0440 indlod en 31-årig mand fra Greve sig i slagsmål med en 25-årig mand fra Søllested sig i slagsmål med hinanden foran et værtshus. Politiet skilte parterne, ad og de to “kamphaner” blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelse og kan forvente at modtage en bøde fra politiet. Årsagen til slåskampen kendes ikke.

Brand i skraldespande ved skole, – Bueager, Dåstrup, Viby Sj., Roskilde
Kl. 0022 blev brandvæsnet tilkaldt til brand i skraldespande ved en skole. Der var sat ild til fire store skraldespande. Et vidne havde set to personer løbe fra stedet. Vidnet havde set, at den ene bar kasket, men kunne derudover ikke give et signalement.

Politiet var fremme på stedet, for at undersøge brandstedet nærmere.

Lokalpolitiet i Roskilde hører meget gerne fra borgere, der har set nogle personer/køretøjer flygte fra stedet omkring gerningstidspunktet. Politiet kan kontaktes via 114.

Truende mand i Folkeparken – Louisevej, Roskilde
Kl. 1136 anmeldte en 41-årig kvinde, at hun og familien under gåtur i Folkeparken bag biblioteket var blevet antastet af en fremmed og måske uligevægtig mand, der uden grund havde verbalt overfuset dem og truet med tæv. Han blev beskrevet som: mand, 50-55 år, 180-190 cm høj, kraftig af bygning, kort hår, usoigneret, iført mørk forvasket T-shirt, knælange shorts og medbringende en sort rygsæk. Det var tilsyneladende også sket for andre gæster i parken, men politiet fandt ikke manden, så motivet til hans utryghedsskabende adfærd kunne klarlægges.

Færdselsuheld – Østre Ringvej / Vindingevej, Roskilde
Kl. 0820 var en 69-årig mand fra Roskilde kørt i en personbil ad Østre Ringvej mod sydøst, inden han foretog et venstresving ad Vindingevej. Under svingningen stødte ham sammen med en 44-årig kvinde fra Roskilde, som kørte på cykel ad Østre Ringvej mod nordvest, og som skulle fortsætte ligeud i krydset. Cyklisten blev bragt til skadestuen til kontrol for trykkede ribben. Bilisten kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Arbejdsulykke – Pulsen, Roskilde
Kl. 0954 kom en 23-årig mand fra Roskilde, der er elev på en teknisk skole, til skade under et arbejde med en metalplade. Han var i færd med at bukke metalpladen, som skulle vendes. Herunder skar den 23-årige sig i håndleddet med en pulserende blødning til følge. Han blev i en tilkaldt ambulance bragt til skadestuen i Køge, hvor blødningen blev standset, og han blev indlagt til observation i anledning af skaden. Politiet undersøger nu sammen med Arbejdstilsynet, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Butikstyv til fare for butiksdetektiv – Rørmosen, Roskilde
Kl. 1133 slog en 42-årig mandlig butiksdetektiv alarm til politiet, fordi en butikstyv var flygtet i sin bil, hvor han havde overkroppen inde ad et åbent bilvindue. Det viste sig, at butiksdetektiven havde set en kvinde stjæle et ugeblad og yoghurt til en værdi af ca. 57 kr., idet kvinden var gået gennem kassen uden at betale for varerne. Den mistænkte havde straks sat sig ind i sin bil, hvor butiksdetektiven havde henvendt sig og legitimeret sig som butikskontrollant. Han stak overkroppen ind ad et åbnet vindue i bilens førerdør, hvorefter kvinden bakkede for at køre derfra. Butiksdetektiven trak sig tilbage, hvorefter kvinden i høj fart kørte fra stedet. Bilens nummerplade blev dog aflæst, hvorfor politiet ledte efter bilen ved ejerens bopæl. Bilen var dog ikke til stede, og først i løbet af aftenen fik politiet kontakt til en 69-årig kvinde fra Lejre, der blev sigtet både f
or butik
styveriet og for at bragt butikskontrollantens liv og førlighed i fare på grund af kørslen med hans overkrop gennem bilruden.

Ihærdig og ung butikstyv – Rørmosen, Roskilde
Kl. 1628 ønskede en butikskontrollant assistance fra politiet, idet en mindreårig dreng var tilbageholdt som mistænkt for måske flere butikstyverier. Politiet fik kontakt til en 14-årig dreng fra Roskilde, hvis moder blev tilkaldt til supermarkedet, hvor drengen var blevet standset af butikskontrollanten. Den 14-årige havde i supermarkedet Fakta stjålet tre dåseøl, som han havde gemt i en sportstaske og undladt at betale for dem. Ved undersøgelse af hans effekter fandt politiet yderligere tre Mokai-flasker, som var stjålet fra supermarkedet Menu, samt tre Smirnoff Ice og tre Sommersby, som var stjålet fra supermarkedet Føtex. Den 14-årige blev afhørt til de tilfælde af butikstyverier, men kan ikke sigtes for de kriminelle forhold, fordi han er under den kriminelle lavalder på 15 år. Efterfølgende blev de sociale myndigheder underrettet om sagerne, som den 14-årige var involveret i.

Påkørte vejskilt / kørsel uden førerret – Ny Østergade, Roskilde
Kl. 1758 ville færdselspolitiet gerne tale med en bilist, der kørte ad Ny Østergade mod øst, men bilisten forsøgte at gemme sig for politiet ved skyndsomt at køre ind på p-pladsen ved sygehuset. Herunder påkørte han et skilt og standsede. Politiet traf bag rattet i personbilen en 24-årig mand fra Kirke-Såby, som ikke kunne fremvise et kørekort, idet hans førerret nogle dage tidligere var blevet inddraget af politiet i en anden verserende straffesag. Den 24-årige blev sigtet for kørsel uden førerret og måtte finde en anden til at køre bilen væk fra stedet efterfølgende.

Mistænkeligt forhold på plejehjem – Bredgade, Roskilde.
Kl. 1300 modtog politiet en anmeldelse fra personalet på et plejehjem. De havde haft besøg af en udenlandsk mand, der på en blanding af engelsk og tysk spurgte, om han kunne sove der. Personalet afslog og viste manden ud. Kort efter så personalet, at manden kom ud fra en af beboernes værelser, mens beboeren, en 85-årig kvinde, var tilfrokost. Manden blev igen bortvist fra stedet. Efterfølgende opdagede personalet, at beboerens værelse var gennemrodet, idet en skuffe stod på klem og sengetøjet var i uorden, selvom sengen var redt kort forinden. Beboeren kunne ikke redegøre for, om noget var stjålet, men personalet ville kontakte de pårørende, for at få klarlagt om der manglede noget fra værelset.

Personalet beskrev manden som: 25-30 år, ca. 175 cm høj, slank med guldtænder i over og undermund. Han var iført sorte Adidas bukser med striber, sort kasket og sort skindjakke.

Politiet opfordrer personalet på plejehjem i området til, at tage kontakt til udefrakommende personer, der kommer på hjemmet og få klarlagt, hvad deres ærinde på stedet er. Beboerne og de pårørendeopfordres til at låse dørene, når beboerne ikke befinder sig på værelset. Politiet vil gerne høre fra borgerne, hvis de oplever noget lignende.

Vold på løberute – “Himmelsøen” Darupvej, Roskilde
Kl. 2035 fik politiet en anmeldelse fra en 23 årig mand fra Roskilde, der havde været ude at løbetræne omkring Himmelsøen, da han pludseligt blev overfaldet bagfra af en ukendt mand. Overfaldsmanden gav forurettede en knæ i ryggen, og et slag på højre side af hovedet ved tindingen med flad hånd. Forurettede vendte sig om, og forsvarede sig, hvorefter han løb fra stedet og ringede til politiet.

Forurettede oplyste manden signalement som: Mand, 35-40 år, 180-185 cm høj, dansktalende. Han var iført sort kasket, sort halstørklæde med frynser, sort læderjakke og lange bukser.

Politiet kørte til stedet kort efter anmeldelsen, og fik udpeget gerningsstedet af forurettede. Patruljen fandt ikke frem til overfaldsmanden.

Lokalpolitiet i Roskilde hører meget gerne fra borgere, der har set en person med dette signalement i området omkring Himmelsøen i Darup på gerningst
idspunktet. Ring til politiet via 114.

Mistænkeligt forhold med asfaltarbejdere – Bøgevej, Roskilde
Kl. 15.19 ringede en 72 årig mand fra Roskilde til politiet, idet han netop havde haft besøg af nogle mænd, der tilbød asfaltarbejde i området. Anmelderen havde afslået tilbuddet om asfaltarbejde og bedt dem gå igen. Politiet sendte en patrulje til stedet for at undersøge forholdet, men de fandt ikke frem til asfaltarbejderne.

Politiet opfordrer borgerne til at afslå tilbud fra uautoriserede udenlandske asfaltarbejdere, der henvender sig på deres adresse. Der er flere eksempler på borgere, der føler sig snydt i forbindelse med disse aftaler. Politiet vil gerne høre fra borgere, der får besøg af udenlandske asfaltarbejdere, eller hvis de ses tilbyde arbejde i nabolaget. De kører ofte i engelsk eller irsk indregistrerede biler.

Færdselsuheld – Frederiksborgvej, Roskilde
Kl. 1542 kørte en 75-årig mand fra Roskilde i en varebil ad Frederiksborgvej mod syd med 40-50 km/t, da han af ukendte årsager påkørte en parkeret trailer. Han mistede kontrollen over varebilen og påkørte efterfølgende et hus, hvor bilen standsede. Den 75-årige slap uskadt fra uheldet, og de øvrige parter i sagen er underrettet om sagen.

Heste på motorvejen – Holbækmotorvejen, Kornerup, Roskilde – Lejre
Kl. 1912 fik politiet en henvendelse fra en forpustet borger, der forsøgte at forhindre nogle islænderheste i at løbe ud på motorvejen. Politiet kørte til området og fik dæmpet farten på trafikanterne på motorvejen for at undgå en ulykke. Kl. ca. 1930 var hestene retur i en fold på Ravnshøjvej, hvor de tilsyneladende hørte hjemme.

Forsøg på indbrud – Baunehøjvej, Veddelev, Roskilde
Kl. 2230 fik politiet en anmeldelse fra en lokal mand, der havde tilbageholdt en person efter forsøg på indbrud i en restaurant. Politiet kørte til stedet og sigtede en 50-årig mand fra Roskilde for forsøg på indbrud. Han havde nået at knuse den yderste rude i et 2-lags vindue formentlig i den hensigt at stjæle alkohol, som var på stedet, hvor han forsøgte at skaffe sig adgang. Den 50-årige var tillige i besiddelse af en skruetrækker, som han ikke kunne redegøre nærmere, hvorfor han medbragte den. Den 50-årige vil således kunne imødese et erstatningskrav for den ødelagte rude sammen med en strafferetlig afgørelse på sagen senere.

Svag og udsat borger franarret Nem-id og dankort – Henrik Nielsens vej, Roskilde

Tricktyv jaget på flugt – Lammegade, Roskilde

Tricktyv udgav sig for at være sygeplejerske – Himmelev Sognevej, Roskilde

Indbrud i perioden:
Bistrup Alle, Roskilde
Bondetinget, Roskilde
Industrivej, Roskilde
Roskildevej, Ortved, Ringsted
Roskildevej, Benløse, Ringsted
Sankt Mortens Vej, Roskilde
Bredgade, Roskilde
Københavnsvej, Roskilde
Ledagervej, Roskilde
Søbakken, Roskilde
Østervang, Roskilde
Ringstedvej, Roskilde
Baunehøjvej, Veddelev, Roskilde
Duevej, Roskilde
Roskildevænget, Roskilde
Hersegade, Roskilde
Himmelev Sognevej, Himmelev, Roskilde
Søndergade, Viby Sj.
Emilsgade, Viby Sj. (2 steder)