Det var en smuk dag langs Roskide fjord da der skulle samles affald, og der blev fundet alt lige fra cigaretskodder til øldåser, papakrus og mange andre ting der slet ikke hører til i naturen.

Det er World Cleanup Day og ca. 25 engagerende børn og voksne var mødt op og klar til at få fjerne alt affald langs fjorden. De søde unger mennesker fra Ung Energi Roskilde udleverede poser og handsker – og så var det bare at gå i gang.

Hvis du ikke ved hvad World Cleanup Day er, kommer her en kort introduktion:

World Cleanup Day er verdens største civile bevægelse, der omfatter over 150 lande og millioner af frivillige, der ønsker en renere verden. World Cleanup Day finder sted den 15. september 2018 hvor millioner af mennesker vil forenes for at tage det første skridt i retning af en renere verden.

Redaktøren på Dit Roskilde meldte sig under fanerne ved Roskilde Oplevelseshavns havneplatform for at støtte op om dette gode projekt – mange andre med børn havde fået samme gode idé og snart gik turen langs den den smukke fjord. Heldigvis var der ikke meget affald at finde, hvilket jo i sig selv er yderest positivt.

Redaktøren overhørte flere samtaler mellem forældre og børn, der netop handlede om affald og hvilken negativ indflydelse det har på hele vores økosystem –  hvilket idag er en vigtig del af den moderne børneopdragelse, at forældre inddrager den næste generation i at tage ansvar for den verden vi lever i.

Nedenfor ses billeder fra to dejlige timer i skøn natur med dejlig vejr. Samtidig fik alle motioneret og gjort en god gerning.

Der blev samlet omkring 40 kg. affald.

Følg World Cleanup Day Roskilde på Facebook her, så kan du følge med i de kommende arrangementer.

Del på sociale medier