Det er altid en god dag, når Sjov ferie-programmet udkommer. Det gælder også mandag 1. oktober, når der bliver åbnet for sluserne til de mange arrangementer for små, mellem og store skolebørn rundt om i kommunen.

Arrangørerne har lagt sig i selen for, at børnene kan have det sjovt, lære nyt, prøve noget andet end de plejer og måske få sig nye venner på vejen.

”Nu må i ikke være bange, men nyhederne i efterårsprogrammet involverer både spøgelser og uhygge. Børn fra 6. klasses alder og op kan opleve den mørke side af Roskilde på Ghost Walk og høre om hekse, bødler og den ulykkelige pige fra klostret. Dem fra 0.-5 klasse kan komme på spøgelsestur i Roskilde og høre om spøgelser og uhyggelige historier fra gamle dage. Det er nok en god idé at tage en voksen med”, siger børnebibliotekar Charlotte Holm Juul fra Roskilde Bibliotekerne.

Efterårsprogrammet byder også på spøgelsesjagt i alle biblioteksbyerne Viby, Gadstrup, Roskilde, Ågerup, Gundsømagle eller Jyllinge på egen hånd – og nok helst med nye batterier i lommelygten, for der skal du finde ud af, hvem der kan få kirkeklokkerne til at ringe om natten, lære om de væsener du skal undgå om natten, og hvorfor der er mærkelige lyde i kælderen?
Svømmehallen i Jyllinge er også med i Sjov Ferie med Åben Svømmehal to gange for 4.-8. klasser.

Roskilde Kommune har for nyligt åbnet det kreative hus for børn i Algade 31. Der bliver selvfølgelig også en del ferie sjov og der skal blandt laves loppecirkus.
De 13-18 årige kan flytte ind fem dage med Musikstarter på Østervangskolen og spille og øve musik dagen lang. Det er Klubberne i Roskilde, musikskolerne, Gimle og Østervangsskolen, der kører det show.

Som det bør være i ethvert Sjov ferie-program kan du også prøve kræfter med alle mulige fysiske fritidsting som at skate, ride, prøve karate, parkour, rollespil og mange andre ”sportsligheder”.
I den mere afslappede ende vil der også være kreaborde på alle bibliotekerne, som du/I kan hygge jer med.

Pressefoto: Dit Roskilde