Roskilde Universitet har underskrevet ny samarbejdsaftale med Université Paris 8, som har huset flere af Frankrigs førende intellektuelle.

Rektor for det franske universitet Université Paris 8, Annick Allaigre, har i dag sammen med RUC’s rektor Hanne Leth Andersen underskrevet en ny samarbejdsaftale. Aftalen blev underskrevet i Skuespilhuset i forbindelse med den franske præsident Emmanuel Macrons statsbesøg i Danmark og hans møde med Dronningen samme sted. Underskrift-ceremonien blev overværet af den franske europaminister Nathalie Loiseau og den danske forsknings- og undervisningsminister Tommy Ahlers (V).

”Frankrig investerer massivt i uddannelse disse år med henblik på fornyelse og fokus på kritisk tænkning, innovation og samarbejdskompetencer. Derfor var det oplagt at skrive under på aftalen i forbindelse med besøget fra den franske præsident,” forklarer Hanne Leth Andersen.

”Université Paris 8 er RUC’s tvillingesøster i Frankrig. Vi har mange overlappende interesser, især både hvad angår fagprofil og socialt og globalt engagement,” fortæller Hanne Leth Andersen. Université Paris 8 har huset mange af Frankrigs førerende intellektuelle, såsom Michel Foucault, Jean-François Lyotard, Gilles Deleuze, Jacques Lacan og Hélène Cixous.

Universitetet er netop blevet optaget i Critical Edge Alliance – som RUC også er medlem af – der omfatter nogle af verdens førende eksperimentalle universiteter. Samarbejdsaftalen giver en ramme for et tættere samarbejde både om forskning og undervisning/udvekslingsaftaler.

Frankrig er ikke nyt terræn for RUC og RUC’s rektor. Universitetet har flere samarbejdsaftaler med franske universiteter og Hanne Leth Andersen er formand for den internationale bedømmelseskomité Nouveau Cursus Universitaires, som har udvalgt projekter, som det franske ministerium for videregående uddannelse, forskning og innovation i 2017 og 2018 støtter med samlet set 325 mio. euro til at udvikle universiteternes bacheloruddannelser, så de bliver mere fleksible og studentercentrerede.

Læs her.