Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Jul 20, 2018 til Jul 31, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Tyverier fra biler – Vindinge, Roskilde.
Mandag eftermiddag og tirsdag morgen modtog politiet fire anmeldelser om tyveri fra personbiler på hhv. Stålmosevej, Stålmosevænget og Guldblommevej i Vindinge-området. Tyverierne eller forsøg herpå var sket fra søndag aften til natten til tirsdag. I en af bilerne var førerdøren brudt op, medens tyven i to andre tilfælde havde haft lettere adgang til bilerne, idet de var efterladt ulåste ved ejerens bopæl. I det sidste tilfælde kunne bilejeren ikke umiddelbart se, hvordan tyven var kommet ind i bilen. Denne bilejer havde dog noget overvågning i carporten, således at gerningstidspunktet for dette indbrud i en bil på Stålmosevej kunne fastlægges til mandag morgen kl. 0301. Udbyttet har været ringe ud over en pung med diverse kort og ca. 1500 kr. kontant stjålet fra en af de to ulåste biler.

Politiet hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt især i området på S
tålmosevej natten til mandag omkring kl. ca. 0300 og i øvrigt på de nævnte veje.

Politiet vil desuden kraftigt opfordre bilejerne til at tømme bilerne for værdier samt aflåse dem, således at tyven dels ikke kan se noget værdifuldt i bilerne, dels har sværere ved at skaffe sig adgang til køretøjerne.

Butikstyveri – Algade, Roskilde
Kl. 1746 anmeldte personalet fra en lædervarebutik, at to udenlandske mænd, der virkede forvirrede, havde været i butikken, hvor den ene mand stjal to punge på vej væk derfra. Politiet kørte til området med et par patruljer og fik kort efter kontakt til to mænd på 25 år fra Georgien. Begge blev anholdt som mistænkte for tyveri af punge til en værdi af 648 kr. Den ene blev hurtigt løsladt, da hans identitet og grundlag for ophold i Danmark var kontrolleret, fordi han ikke kunne mistænkes for tyveri. Den anden 25-årige blev derimod sigtet for tyveri, idet han stak pungene ned i en bukselomme i forbindelse med tyveriet. Den sigtede vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Brandundersøgelse – Præstemarksvænge, Roskilde
Kl. 2331 rykkede brandvæsnet og politiet ud til et cykelværksted i samme bygning som et pizzeria, hvorfra der kom røg ud. Det viste sig, at der kun var røgudvikling og ingen flammer i den del af bygningen, hvor et cykelværksted lå. Røgen var formentlig opstået som følge af overophedning i en cykelbatterioplader. Ingen kom til skade ved branden.

Brandundersøgelse – Frederiksborgvej, Himmelev, Roskilde
Kl. 0421 fik politiet via alarm 112 melding om udsivende røg fra en villa. Ved brandvæsnets og politiets ankomst kunne det konstateres, at der ikke var nogen hjemme på stedet. I villaens kælder var der opstået en brand, hvorfra røgen havde bredt sig både til villaens øvrige rum og udenfor. Villaens ejer er underrettet om branden, der skal undersøges nærmere af politiet i et forsøg på at finde årsagen til dens opståen.

Fuld mand uden kørekort på stjålet 45-knallert – Skovbogade, Roskilde
Kl. 0615 lørdag morgen henvendte en spirituspåvirket, 31-årig mand fra Greve sig personligt på politistationen i Roskilde for at få politiets hjælp til at finde den mand, der formentlig havde stjålet hans knallert i Greve-området. Politiet havde dog bemærket, at den 31-årige var kørt til politistationen på en 45-knallert, som der kræves kørekort til. Da han var spirituspåvirket, blev den 31-årige anholdt og sigtet for spirituskørsel på 45-knallerten, som han i øvrigt ikke måtte køre, fordi han ikke havde noget kørekort. Ved nærmere undersøgelse af knallerten viste det sig, at 45-knallerten var efterlyst som stjålet fra Bøgeholmen, 2670 Greve, for en uge siden. Det betød endnu en sigtelse til den 31-årige, der tillige fik den stjålne 45-knallert beslaglagt med henblik på udlevering til rette ejer. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol løslod politiet den 31-årige, der i denne omgang ikke fik snakket nærmere med politiet om sin egen stjålne knallert.

Utryghedsskabende adfærd mv. – Hestetorvet, Roskilde
Kl. 1911 anmeldte en 25-årig kvinde fra Valby, at hun følte sig utryg ved en mand, der befølte sig selv i skridtet inden under tøjet. Han befandt sig ud for en restauration på torvet, hvor politiet også traf ham kort efter. Han ønskede ikke at oplyse navn mv., hvorfor politiet måtte anholde ham. Herunder blev han voldelig, sparkede en polititjenestemand på låret og satte sig generelt til modværge. Ved ankomsten til politistationen lykkedes det ham at sparke en bule i en politibil. Manden blev identificeret som en 27-årig mand uden fast bopæl, men bekendt af politiet. Han blev sigtet for blufærdighedskrænkelse, vold mod politiet og hærværk, inden han blev løsladt næste dag uden fremstilling i grundlovsforhør.

Uorden – Hersegade, Roskilde
Kl. 0149 og kl. 0200 måtte politiet gribe ind over for to mænd, hvoraf den ene – 20-årig mand fra Ishøj – havde optrådt voldeligt over for personalet på et diskotek, og den anden – en 33-årig mand fra Ishøj – havde været i slagsmål med andre på gaden uden for diskoteket. Begge blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Sovende mand på taget – Køgevej, Roskilde
Kl. 0909 måtte politiet bede det lokale redningsberedskab om hjælp til at få en mand ned fra taget på den gamle slagteriskole, hvor en mand skulle ligge og sove ifølge en nabo, der havde observeret manden. Der var tale om faldefærdige og nedrivningsklare bygninger, og da manden lå på taget i omtrent 4. sals højde, fik politiet assistance af en stigevogn. En 22-årig mand fra Roskilde blev vækket og reddet ned fra taget. Hvorfor og hvordan manden var endt på taget, melder historien ikke noget om.

Ting kastes ud ad vindue – Køgevej, Roskilde
Kl. 1142 fik politiet en henvendelse om, at en mand kastede ting ud på gaden fra vinduet i en lejlighed på 1. sal. På stedet fandt politiet bøger, ledning og andre mindre genstande, som ikke havde ramt nogen. I lejligheden traf politiet en 60-årig mand, der blev oplyst om god adfærd, og som samlede tingene sammen med henblik på destruktion. Han blev til sidst vejledt om at søge læge, hvis han mente at have behov for hjælp.

Drenge med pistollignende genstand – Holbækvej, Roskilde
Kl. 1834 anmeldte en bekymret mand, at tre drenge gik ad Holbækvej mod Ringstedvej medbringende en blank, pistollignende genstand. Politiet fik på hjørnet af Holbækvej / Eget Bo kontakt til de tre drenge, hvoraf de to straks løb fra stedet. De blev råbt an og standsede, medens den tredje var blevet stående ved politiets ankomst. Alle tre fik under fornøden sikkerhed fra politiets side undersøgt deres effekter, hvoraf den ene i en taske var i besiddelse af en blank legetøjspistol. Der var tale om tre drenge på 14 år fra Roskilde, hvis forældre blev underrettet om sagen, idet politiet anser det som lidt uheldigt at gå rundt med noget, der kan ligne skydevåben, på offentligt område.

Straksdom afsagt i Retten i Roskilde – Roskilde.
Kl. 1130 afsagde retten i Roskilde en straksdom over en 45-årig mand, der blev anholdt dagen før, hvor politiet fandt narkotika på en adresse i Roskilde. Den 45-årige fik en straksdom på 6 mdr.s fængsel, som han skal afsone senere.

Færdselsuheld – Roskilde.
Kl. 1340 skete et færdselsuheld på Køgevej ved Vor Frue Hovedgade, hvor en 41-årig kvinde fra Køge kørte i personbil i nordlig retning ad Køgevej. Pludselig trak hun ind imod modgående kørebane og kørte frontalt ind i en lastbil, der kørte den modsatte vej. Den 41-årige kvinde afgik ved døden som følge af uheldet.

Lastbilchaufføren, en 50-årig mand fra Lejre kom ikke fysisk til skade som følge af uheldet, men måtte efterfølgende havde psykisk førstehjælp som følge af den voldsomme hændelse.

Uheldet blev undersøgt af bilinspektør, der skal forsøge at klarlægge, hvorfor uheldet skete. De pårørende til afdøde er underrettet.

Salg af narkotika – Roskilde.
Kl. 1230 var politiet på en adresse i Roskilde, hvor der blev fundet 113 gram amfetamin og 386 gram hash. Kl. 1303 anholdt politiet en 45-årig mand p.t. med adresse i Helsingør, der havde opbevaret stoffet på adressen i Roskilde.

Den 45-årige forventes fremstillet i grundlovsforhør torsdag med krav om varetægtsfængsling.

Overtrædelse af færdselsloven – Roskilde.
Kl. 1652 kørte en anmelder bag en anden bilist fra Osted i retning mod Roskilde. Bilisten kørte i.flg. anmelderen flere gange over for rødt m.v. Kl. 1712 fik en politipatrulje kontakt med bilen, og føreren, en 23-årig mand blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven bl.a. for at høre bil uden at have kørekort.

Uro – Roskilde.
Kl. 1040 anholdt politiet en 35-årig mand fra Roskilde, der var provokerende og råbte op på Københavnsvej ved Bymarken. Han fik lov at svale lidt af i detentionen, hvorefter han blev løsladt med en bøde i lommen for sin optræden.

Brand – Roskilde.
Kl. 1623 brændte det på Langebjergvej, hvor der var ild i et buskads. Branden hurtig slukket.

Spirituskørsel – Roskilde.
Kl. 0302 anholdt politiet en 25-årig mand fra Roskilde, der kørte i bil på Jernbanegade. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Kl. 0324 anholdt politiet en 18-årig mand fra Næstved, der kørte i bil på Holbækvej. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Grundstødt skib – Roskilde.
Kl. 1600 blev politiet underrettet om, at skibet Sagafjord var gået på grund i nærheden af Veddelev Havn ca. 400 nord for øen Elleore. Der var 130 passager ombord, der blev hjulpet i land af beredskabet. Ingen kom til skade ved grundstødningen. Politiet kender i øjeblikket ikke grunden til, at det gode skib gik på grund.

Forsøg på indbrud i villa – Viby, Roskilde.
Kl. 0226 fik politiet anmeldelse fra Elmevej, hvor en anmelder bemærkede en person, der gik ind i flere indkørsler på vejen. Politiet kørte til stedet med flere patruljer, og kl. 0246 anholdt politiet en 53-årig mand, der forsøgte at stikke af fra politiet.

Den 53-årige mand, der er fra Rumænien, blev fundet i besiddelse af to ringe, som han ikke kunne redegøre for. Det er politiets opfattelse, at de stammer fra et indbrud, der blev begået før indbrudsforsøget på Elmevej.

Søndag blev den anholdte fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev fængslet til den 160818.

Et rigtig godt eksempel på nabohjælp, hvor en nabo straks kontakter politiet, da han ser noget mistænkeligt, og i det nævnte tilfælde med et positivt resultat i form af en anholdt indbrudstyv.

Narkopåvirket bilist – Roskilde.
Kl. 0345 anholdt politiet en 21-årig mand fra København, der kørte i bil på Møllehusene. Han var påvirket af narkotika, og han blev fundet i besiddelse af lille kvantum ketamin.

En 24-årig mand fra Roskilde, der var passager i bilen, blev fundet i besiddelse af ketamin og hash i mindre mængde, hvorfor han sigtes for overtrædelse af lov om euf. stoffer. Den 21-årige fører af bilen fik udtaget en blodprøve.

Uro – Roskilde.
Kl. 2120 anholdt politiet en 35-årig mand fra Frederiksberg, der var støjende og voldelig i sin adfærd ved Stationscentret, hvor han bl.a. kastede et kamera ud på Jernbanegade, der gjorde, at en bil måtte bremse op.

Den 35-årige blev lagt i detentionen, hvor han hvilede sig nogle timer, før han igen blev lukket ud med en bøde for sin optræden.

Brand – Valore, Viby
Kl. 1545 var der brand på en mark ved Valorevej. Det lykkedes at bekæmpe branden, der var helt slukket kl. 1644. Der brændte fem hektar mark.

Indbrud i perioden
Sikærsvej, Snoldelev, Gadstrup
Engdraget, Snoldelev, Gadstrup
Køgeløkke, Havdrup
Lindbjergvej, Jyllinge
Blågårdsstræde, Roskilde
Bistrup Alle, Roskilde
Strandgade, Roskilde
Fjordager, Gevninge, Roskilde
Hesseløvej, Vor Frue, Roskilde
Baunevej, Ågerup, roskilde
Vindeboder, Roskilde
Rønnebærparken, Roskilde
Fynsvej, Himmelev, Roskilde
Assensvej, Himmelev, Roskilde
Fynsvej, Himmelev, Roskilde.
Sognevej, Roskilde
Kong Valdemars Vej, Roskilde
Havnevej, Roskilde
Elmevej, Viby