Kildegården er gennem de seneste 3 år blevet transformeret fra et slidt kaserneområde til en ny og aktiv bydel med fokus på idræt, kultur og fritid.

Det nybyggede Idrættens Hus er på 4.500 m2, som omfatter springhal, trampolinhal, bordtennishal, rytmehaller og bevægelsessale samt gode sociale områder til samvær. Idrættens Hus får over 3.000 ugentlige brugere.

Alle oplysningsforbundenes undervisningsaktiviteter fra Gråbrødre Skole flytter ind på Kildegården. Undervisningen kommer især til at foregå i Oplysningens Hus, hvor også oplysningsforbundenes administrationer har til huse, men der vil også være undervisning i Musikkens, Kunstens og Idrættens Hus.

Kunstens Hus samler både oplysningsforbundenes og Billedskolens kunstundervisning i et unik byggeri, der bygger bro mellem de historiske kasernebygninger og moderne arkitektur.

Kunstens Hus består af et stort hvælvet lokale, hvor forskellige aktiviteter foregår i zoner adskilt af mobile skabsvægge, der kan flyttes for at ændre på rummets størrelse og udformning.

Eventcirklen er designet til mange forskellige typer aktiviteter. Der kan spilles basketball, hockey og fodbold. Der kan skates og løbes på løbehjul og rulleskøjter. Der kan fyldes vand i anlægget, så det kan bruges som soppebassin eller skøjtebane alt efter årstiden. Eventcirklens kanter kan bruges som tilskuerpladser, eller til bare at sidde og nyde solen, til parkour eller som scene for mindre koncerter.

Dansepladsen kan bruges til dans – også i høje hæle, fordi der ikke er mellemrum mellem scenens gulvbrædder. Den kan bruges til opvarmning for gymnaster og boksere. Den kan overdækkes med et sejl, så der kan være koncerter på scenen – også i regnvejr.

Hele Kildegården får over 2.000 brugere om dagen. Der er investeret godt 100 mio. kr. i Kildegården.