Professionshøjskolen Absalon oplever i år en stor stigning i, hvor mange der vil læse til lærer. Stigningen er markant, og det gælder såvel i Vordingborg som Roskilde.

Det skriver Professionshøjskolen Absalon til Dit Roskilde.

“Vi ser en stigning i ansøgertallet på 13 %. Det er en markant fremgang og meget glædeligt, at der år for år er flere, der vil være lærer. Der er brug for lærere i folkeskolerne i Region Sjælland, lyder det fra en glad rektor Camilla Wang, der følges op af uddannelsesleder ved læreruddannelsen i Vordingborg, Lonnie Ransby Stahl.

”Vi har arbejdet benhårdt med at udvikle nogle spændende varianter af vores læreruddannelse på Absalon, og det har nok været med til at øge interessen.”

Den 5. juli klokken 12.00 var deadline for at søge ind på en videregående uddannelse på kvote 1. På Absalon oplever man et nogenlunde uændret antal ansøgere til de 11 forskellige uddannelser, man tilbyder i Region Sjælland.

Foto: Professionshøjskolen Absalon/Alex Tran.
Nye uddannelser godt fra start
Bioanalytikeruddannelsen på Absalon kan efter sommerferien også læses i Kalundborg (og ikke kun i Næstved som tidligere).  95 har uddannelsen som førstevalg mod 61 sidste år og på nuværende tidspunkt ser det ud til at en pæn del af disse ønsker at læse uddannelsen i Kalundborg.

Også sygeplejerskeuddannelsen får efter sommerferien en ny afdeling. Nu kan uddannelsen ud over i Roskilde, Slagelse, Næstved og Nykøbing Falster også læses i Holbæk. Der er rift om de 60 pladser, idet 99 studerende har søgt uddannelsen i Holbæk som førsteprioritet.

Sidste år etablerede Absalon en ny diplomingeniøruddannelse i bioteknologi i Kalundborg. Her i år 2 trækker uddannelsen igen mange ansøgere, men med et mindre fald, som var forventet pga.  skærpede adgangskrav:

“Man skal nu have bestået kemi på B-niveau mod tidligere C-niveau for at blive optaget, og derfor har vi regnet med, at der ville være en mindre nedgang i søgningen”, siger Camilla Wang.

“Samlet ser vi mindre fald i antal ansøgninger i år. Det skyldes, at vi har sat nogle af vores e-læringsuddannelser på pause, fordi vi er i gang med at give e-læring et generelt kvalitetsløft, fortæller Camilla Wang.

“De pågældende e-læringsuddannelser havde et meget stort frafald, og derfor vil vi hellere optage de mange  studerende, der står i kø til vores fremmøde-uddannelser, hvor langt flere gennemfører uddannelsen til gavn for dem selv og offentlige og private arbejdspladser i regionen, der står og mangler arbejdskraft.”

Leisure Management i Nykøbing F. oprettes ikke
Absalon tilbyder i dag en Leisure Management-uddannelse i Roskilde. Som noget nyt skulle den også udbydes efter sommer i Nykøbing F. Det bliver desværre ikke en mulighed, idet kun 16 har søgt den nye uddannelse som 1. prioritet:
“Vi er selvfølgelig rigtig ærgerlige over, at det ikke er lykkedes at etablere Leisure Management uddannelsen i Nykøbing Falster. Først og fremmest fordi vi synes, at uddannelsen har meget at tilbyde, og fordi vi har oplevet fantastisk interesse og opbakning til uddannelsen i lokalområdet”, siger Camilla Wang.

Leisure Management-uddannelsen udbydes fortsat i Roskilde, og Absalon vil nu arbejde videre med i endnu højere grad at bringe studerende og dimittender fra uddannelsen i spil i hele regionen.

Ansøgerne til Absalons uddannelser får svar på, om de er optaget, den 28. juli.

GemGem