Børnehuset Trekroner og Børnehaven Engblommevej kan nu skilte med, at de er certificerede som sangglade. Det oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelse.

Daginstitutionerne Trekroner og Engblommevej er blandt de første 100 institutioner i Danmark, der certificeres som sangglade. Dermed bliver de også en del af et landsdækkende fagligt netværk i Sangens Hus, som skal styrke sang og musik i dagtilbud. Roskilde Kommune har i forvejen to dagtilbud, der har fået titel af sangprofil børnehaver.

Forud for certificeringen har personalet i Trekroner og Engblommevej gennem næsten et år fulgt et intensivt forløb med vægt på sangglæde, kreativitet og musikalske kompetencer, tilrettelagt af Sangens

Foto: Anne Beth Witte

Hus’ projekt Sangglad i samarbejde med Sangkraftcentret Roskilde Synger. – Sang på et højt fagligt niveau med børn i førskolealderen giver vældig god mening. Det styrker børnene og giver dem mulighed for at lege sig til læring gennem sang, bevægelse og musik, siger projektleder for Sangglad på Sjælland og adm. leder for Roskilde Synger, Jacob Heide Madsen.

Børnehuset Trekroner og Børnehaven Engblommevej deltager i projekt Sangglad i endnu to år, hvor personalegruppen stadig modtager sangfaglig sparring, og derudover selv vil stå for sangaktiviteterne i institutionen. Efter tre år i projektet er en Sangglad daginstitution klædt på til selv at videreføre deres egen sangkultur, så børnene også efter projektperioden får en dagligdag hvor sang og sangglæde er et centralt element. – Vi har i Roskilde Kommune et særligt mål om, at alle børn og unge skal have mulighed for at møde musikken, for Roskilde er en musikby. Og det begynder, når børnene er små. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu har yderligere to institutioner, der har taget sangen til sig og gjort den til en del af hverdagen, siger Jette Henning, formand for Skole- og Børneudvalget.

Med målsætningen om at bidrage til kreative glade børneliv er Projekt Sangglad støttet af Nordea-fonden med 16,1 million kroner og etablerer frem til år 2020 i alt 100 Sangglade daginstitutioner landet over. Som en del af forløbet får hele personalegruppen kvalificeret sparring om sang og musik og bliver fulgt tæt af musikuddannede sangkonsulenter, som videregiver deres specialviden om sang med børn.

Certificeringerne fejres d. 8. juni med en sangfest. Engblommevej holder certificeringsarrangement kl. 15-17 d. 8. juni mens Trekroner holder certificeringsarrangement kl. 17-19 samme dag.

Se også SANGGLADS HJEMMESIDE.

FAKTA: Projektet Sangglad er udviklet af Sangens Hus, som er et landsdækkende samarbejdsforum for sang. Se www.sangenshus.dk. Sangglad gennemføres i samarbejde med landets 10 sangkraftcentre og nogle af landets musikskoler, som står for den lokale projektledelse.