Årets Reumertpriser er nu uddelt og flere af vinderne vil kunne opleves her i Roskilde i løbet af den kommende teatersæson.

Lørdag d. 8. løb Reumertceremonien af stablen, der hvert år hædrer det bedste inden for dansk teater og scenekunst i 16 forskellige kategorier, og set med lokale øjne, er flere af vinderne særligt interessante. Der er nemlig flere af de prisvindende forestillinger, der spiller hos Roskilde Teater i løbet af sæsonen 18/19.

Pressebillede fra Roskilde Teater.

Den omtalte og anmelderroste ROCKY! løb med to af priserne – både for Årets Instruktør til Tue Biering og for Årets Særpris. I deres begrundelse for særprisen skrev juryen bl.a.: ”Mere svinsk kunne det næsten ikke blive! Kød på bordet og den grimme virkelighed lige op i sylten på publikum. Sådan var Rocky!. Det var ubehageligt og nødvendigt teater – sat frygtløst på scenen for at give stemme til denne verdens tavse og politisk afmægtige Rocky’er. Her var der frådende vildskab og dødsforagt – og blod, splatter og slagtesvin.”

Også FUCKING ÅMÅL løb med flere af statuetterne, bl.a. prisen for Årets Børne-/Ungdomsforestilling, hvor juryen kalder stykket: ”ubarmhjertigt lyserøde teaterforestilling for tre turboskuespillere”.

Skuespiller Ingrid-Marie Thorlacius modtog ligeledes en talentpris for sin præstation i forestillingen. Om hende skriver juryen: ” ”Ren og sårbar – og med en forunderlig indre styrke – spillede Ingrid-Marie Thorlacius den pæne Agnes fra provinshullet Åmål. Altså hende med de kvælende forældre og den hemmelige kærlighed til pigen Elin. Hun skabte et rørende stærkt portræt af et ensomt menneske. Så vi var godt nok lettede, da Agnes og Elin endte med at gå ud i verden hånd i hånd!”

FUCKING ÅMÅL spiller mandag 24. september på Sct. Jørgens Skole, mens ROCKY! kan opleves lørdag 25. maj og søndag 26. maj i 2019 på Laboratoriet.