Ønsker boligsælgerne i Roskilde Kommune at sælge deres ejerlejligheder, er der en stor gevinst at hente her. De sidste tre år er gennemsnitspriserne steget fra rundt regnet 20.000 kr. per kvadratmeter til 25.000 kr. per kvadratmeter, en stigning på 24%. For at se lignende priser for lejligheder i Roskilde, skal man se helt tilbage til år 2007, året før boligkrakket.

Lave rabatter
Har man ønsker om en treværelses lejlighed (ca. 90 kvm) i byen med Vikingeskibsmuseet og Domkirken, skal man af med cirka 2,25 mio kr. Og med en nedslagsprocent på 0,4% skal man ikke forvente de store rabatter. Grundet den høje efterspørgsel kan sælgerne roligt afvente det rette bud, og accepterer derfor ikke nødvendigvis alle de forskellige bud, der bliver sendt deres vej.

Sammenlignes de høje kvadratmeterpriser i Roskilde med resten af de vestsjællandske kommuner, gør dette Roskilde til den dyreste kommune at købe lejligheder i. Den næst dyreste kommune er Køge, hvor prisen lyder på 22.800 kr. per kvm.

Identisk salgstid med Danmarks dyreste kommune
Står man til at sælge sin lejlighed kan man forvente, at dette bliver gjort på under to måneder. Den gennemsnitlige salgstid i Roskilde er nemlig den laveste med 58 dage, sammenlignet med resten af de vestsjællandske kommuner.

Overraskende nok er dette identisk med salgstiden på lejligheder i Danmarks dyreste kommune, Frederiksberg, hvor en lejlighed også bliver solgt på gennemsnit 58 dage. Dog skal man føje cirka 20.000 kroner oveni kvadratmeterprisen, hvis man ønsker en lejlighed på Frederiksberg.

Øvrige sjællandske byer der også har oplevet stor vækst i lejlighedspriserne over de seneste tre år er Hillerød, Glostrup, Gladsaxe, med prisstigninger på hhv. 30%, 42% og 44%. Især Gladsaxe skiller sig ud, da prisen her næsten er fordoblet på blot 3 år.

Ved salg af lejligheder er det ikke ualmindeligt, at man selv står for salget, også kaldet selvsalg. Dette er straks sværere når det kommer til salget af huse, rækkehuse, villaer. Men netop ved selvsalg af lejligheder, er der en stor del der bruger Roskilde boligadvokat, hvor man kan få hjælp til at få udarbejdet skøde, købsaftale, refusionsopgørelse mv.

Den lille universitetsby Trekroner som er en del af Roskilde Kommune, hvor man blandt andet kan finde Roskilde Universitet, er en by under konstant udvikling, hvor der i løbet af de seneste par år er sket en markant stigning i bæredygtige boliger. En ejerlejlighed boligadvokat er her, ligesom ved øvrige bolighandler, til stede fra handelens start til slut.