Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Jun 01, 2018 til Jun 12, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Foto: Anne Beth Witte

Narkopåvirket bilist – Gl. Havdrup – Solrød.
Kl. 0004 anholdt politiet en 43-årig mand fra Havdrup, der kørte i bil på Kirkegade. Han var påvirket af narkotika/medicin og fik derfor udtaget en blodprøve.

Kajakroer påsejlet – bådfører flygtet – Broengen, Jyllinge – Roskilde
Kl. 1656 fik politiet en anmeldelse fra en 49-årig mand fra Ølstykke om, at han under sejlads i en kajak i Værebro å kort forinden var blevet påsejlet af en jolle med motor. Ved sammenstødet i åen kæntrede kajakroeren, ligesom der opstod skade på kajakken. Selv om kajakroeren og andre tilstedeværende råbte ad den mandlige fører af jollen, sejlede han ad åen og ud i Roskilde Fjord, hvor han forsvandt uden at give sig til kende. Føreren af jollen med motor blev beskrevet som: mand, 60-70 år, gråt mellemlangt skæg, iført lyseblå cowboyshorts. Hans jolle blev beskrevet som fladbundet og hvid, og på jollens motor var skrevet tallet “6” i hjemmelavet skrift. Politiet behandler sagen som en sag, hvor føreren af jollen har forvoldt fare for kajakroerens liv eller førlighed.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har været vidner til episoden, eller
som har oplysninger jollen eller dens fører. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mistænkt til tyveri af to ure identificeret – Skomagergade, Roskilde
En 37-årig mand fra Ballerup er efter flere borgerhenvendelser blevet identificeret som mistænkt i sagen om tyveri af to ure til en samlet værdi af ca. 44.000 kr. fra en urmager/guldsmed, Skomagergade 10, 4000 Roskilde, fredag den 18. maj 2018 kl. ca. 1435.

Midt- og Vestsjællands Politi bad i fredags offentligheden om hjælp til identificere manden, der ifølge forretningens overvågningsvideo kunne mistænkes for tyveriet af de to ure, medens ekspedienten var ude i baglokalet i et andet ærinde.

Midt- og Vestsjællands Politi vil nu prøve at få fat i den 37-årige, der i forvejen er efterlyst af Nordsjællands Politi til et retsmøde i anden sag om netop tyveri fra en urmager/guldsmed. Politiet takker borgerne for henvendelserne i sagen.

Forsøg på butikstyveri – Roskilde.
Kl. 1448 tilbageholdt personalet i Elgiganten en person, der var sammen med en anden mand, der formentlig havde til hensigt at begå tyveri. Den anden mand stak af fra stedet. Politiet anholdt en 25-årig mand fra København, der var i besiddelse af en indkøbspose med alufoer, kaldet en “russerpose”, der er lavet med henblik på at “snyde” forretningers alarmsystem.

Kort efter fik politiet anmeldelse om, at den mand, der var stukket af nu gik på Køgevej. Det lykkedes politiet at anholde en 21-årig mand fra Helsingør, der sås efterlyst til anden sag fra København.

Brand i lejlighed afværget – Rønnebærparken, Roskilde
Kl. 1442 underrettede en 28-årig mand fra Roskilde politiet om, at han havde afværget en brand i en lejlighed ovenover sin egen. Han havde hørt en røgalarm gå i gang og kunne i øvrigt lugte brændt mad, hvorfor han kravlede op på lejlighedens altan og ind via altandøren i overboens lejlighed, hvor en gryde med kyllinger blev taget af komfuret. Han lod altandøren stå åben for udluftning og ville snarest underrette ovenboen, som han godt kendte, og som ikke var til stede, om hændelsen. Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af underretningen om hændelsen, hvor den 28-årige ved sin resolutte handling formentlig har afværget en brand i en beboelsesejendom.

Tilsyn med Folkeparken / Vigen Strandpark / Himmelsøen – Roskilde
Politipersonale fra den forebyggende afdeling på Roskilde politistation førte i løbet af eftermiddagen og aftenen tilsyn med Folkeparken, Vigen Strandpark og ved Himmelsøen i Darup. Vejret var meget varmt og solrigt, hvilket havde fået mange mennesker ud i det fri. I Folkeparken var der 125-150 personer til stede. Generelt var der en god stemning blandt de tilstedeværende, men to unge mænd på hhv. 16 år fra Roskilde og 18 år fra Kirke-Hyllinge fik sig dog en lidt ubehagelig oplevelse kl. ca. 1720, hvor de til det tilstedeværende politipersonale anmeldte, at de kort forinden var blevet overfaldet af en gruppe på fire personer. De fire var dog flygtet fra området, da politiet ledte efter dem. De to overfaldne blev sendt på skadestuen for undersøgelse og registrering af de skader, som de måtte have pådraget sig ved overfaldet. Herudover havde politiet i Folkeparken kontakt til et par piger på 14 år, som havde drukket andet end postevand. Politiet valgte derfor at underrette deres forældre om deres tilstand.

I Vigen Strandpark og ved Himmelsøen i Darup var der i sagens natur mange mennesker, der solede sig og benyttede sig af muligheden for at blive afkølet ved en badetur i vandet. Politiet fandt intet grundlag for at gribe ind over for de tilstedeværende personer.

Tøjsælger – Roskilde.
Kl. 1240 fik politiet anmeldelse om, at en italiensk udseende mand på 50-55 år, der var kørende i en hvid Mercedes forsøgte at sælge Armani beklædning til forbipasserende. Pgl. var væk, da politiet kom til stedet.

Spirituskørsel – Roskilde.
Kl. 2358 blev en 25-årig mand fra Roskilde anholdt. Han kørte i bil på Frederiksborgvej, og politiet fandt ud af, at han var påvirket af spiritus, hvorfor han fik udtaget en blodprøve.

Uro – Roskilde.
Kl. 0100 var politiet på Poppelgårdsvej, hvor der i forbindelse med dyrskuet var ca. 100 campister forsamlet. Det var ikke alle, der var glade for, at politiet kom, og der var en noget anspændt stemning, der endte med, at en 23-årig mand fra Errindlev blev anholdt, sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og fornærmelig tiltale mod politiet. Det lykkedes i øvrigt politiet at få dæmpet gemytterne.

Udover ovennævnte episode vil politiet betegne dyrskuet som meget fredeligt uden nogen problemer set med politiets øjne.

Kvinde befølt af knallertkører – Hersegade, Roskilde
Kl. 1624 anmeldte en 19-årig fra Roskilde, at hun nu for anden gang inden for kort var blevet befølt på brystet af den samme knallertkører. Den mandlige knallertkører standsede kl. ca. 1555 ud for kvinden, der gik i Hersegade mod stationen, hvorefter han sagde “Undskyld!” og straks derefter befølte hende på brystet. Han spurgte samtidig om vej til et supermarked, men kørte videre, inden den 19-årige nåede at svare. Hun var overbevist om, at det var samme mand ved begge hændelser, men havde umiddelbart opfattet første gang som et “uheld”. Knallertkøreren blev beskrevet som: A: Mand, Asiatisk af udseende, 20-30 år, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Gul, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Bar muligvis briller med tynd stel, Talte: Dansk med accent. Politiet fandt ikke knallertkøreren, der kørte på en lysgrøn scooter i retning mod stationen.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket manden på scooteren, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Bil med stjålne nummerplader og knivloven – Tofthøjvej, Viby Sj. – Roskilde
Kl. 2029 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom borger, som undrede sig over en mand, der gik slingrende væk fra en bil, hvis nummerplader var meldt stjålne. Politiet kørte til området og fik kontakt til manden, som var en 26-årig mand fra Stokkemarke. Hans bil var forsynet med nummerplader, der var meldt stjålne i Dannemare i april 2018. Han blev derfor kortvarigt anholdt og sigtet for tyveri af nummerpladerne. Under visitationen fandt politiet ham i besiddelse af en kniv med en klinge på ca. 9 cm, som bar uden anerkendelsesværdigt formål. Sigtelsen blev udvidet med en overtrædelse af knivloven til den 26-årige, som blev løsladt efter afhøring til sagerne.

Færdselsuheld – Østrupvej / Store Valbyvej, Veksø Sj. – Roskilde
Kl. 1307 kørte en 52-årig mand fra Tåstrup i en personbil ad Østrupvej mod sydvest og ud i krydset ved Store Valbyvej, hvor han stødte sammen med en cyklist, der kørte ad Store Valbyvej mod øst. Cyklisten – en 48-årig mand fra Smørum – blev bragt til skadestuen i Køge til observation, men var tilsyneladende sluppet fra uheldet med diverse knubs. Bilisten kan forvente at høre nærmere fra politiet, der mistænker ham for overtrædelse af færdselsloven ved ikke at have opfyldt sin vigepligt i krydset.

Færdselsuheld – Trekroner Alle, Roskilde
Kl. 1532 kørte en 43-årig mand fra Roskilde i en personbil ad Trekroner Alle mod vest, da han af ukendte årsager kørte hen over kantstenen og op ad en skrå jordvold, inden bilen kom retur på vejen med nu fire punkterede dæk. Føreren var ædru, og der var ikke andre trafikanter involveret i hændelsen. Den 43-årige blev efterfølgende bragt til skadestuen til kontrol for et eventuelt ildebefindende.

Kørsel uden førerret – Roskildevej, Holbæk
Kl. 1649 standsede politiet en personbil, der blev ført af en 21-årig mand uden fast bopæl i København. Kort forinden havde politiet modtaget en anmeldelse om, at bilen var kørt med høj hastighed ad Holbækmotorvejen mod vest, hvorfor politiet forsøgte at finde bilen og tilfældig fik øje på den på Roskildevej i Holbæk. Føreren kunne ikke fremvise noget kørekort og erkendte straks, at han ikke havde nogen førerret. Han blev derfor sigtet for den overtrædelse af færdselsloven og kan nu se frem til at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Mistænkeligt forhold gav fund af hash – Neergårdsparken, Roskilde
Kl. 1035 fik politiet en anmeldelse om, at to mænd var på vej ind ad et vindue til en lejlighed på 1. sal. Politiet kørte hurtigt til stedet og traf to mænd på 24 og 25 år fra Roskilde. Der var tale om legalt forhold, idet mændene havde låst sig ude og forsøgte at komme ind i den 25-åriges lejlighed. Da politiet konstaterede en umiskendelig lugt af hash fra lejligheden, blev en narkohund tilkaldt i forbindelse med ransagning af den 25-åriges lejlighed. Narkohunden og politiet fandt syv gram, ca. et gram hashmix og en flaske med anabole steroider tilhørende den 25-årige, som derfor blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og lov om forbud mod visse dopingmidler. Den sigtede vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Sankt Ols Gade, Roskilde
Kl. 1513 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvori en cyklist og en bilist var impliceret. En ambulance kørte cyklisten til skadestuen, hvor han fik konstateret brud på et kraveben. Uheldet skete, efter at en 60-årig mand fra Gentofte i en personbil var kørt ad Sankt Ols Gade mod syd til krydset ved Sankt Ols Stræde, hvor han ville svinge til venstre. Bilisten havde holdt stille, inden han begyndte svingningen til venstre, men stødte herunder sammen med en bagfra kommende cyklist, der deltog i et cykelløb. Cyklisten – en 19-årig mand fra Ballerup – passerede på bilistens venstre side og fløj ind over bilens kølerhjelm som følge af sammenstødet. Politiet har optaget rapport for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved uheldet.

Kraftig lugt på institution – Smedegade, Roskilde
Kl. 2146 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en kraftig lugt, der mindede om et udslip af ammoniak. En ambulance var tilkaldt som stand by. Det viste sig, at en flaske salmiakspiritus af ukendt årsag var væltet, så dampe herfra havde bredt sig i hele institutionen. Brandvæsnet overtog opgaven med “oprydning” efter den væltede flaske, og politiet foretog sig ikke yderligere.

Sidste skoledag – Roskilde.
Også i Roskilde var 9. og 10. klasserne samleti alt ca. 1200 elever. Alt i alt en god oplevelse for alle.

Lovgivning om euf. stoffer – Roskilde.
Politiets narkohunde snusede sig kl. 1030 frem til en adresse i Nygade, hvor der var mistanke om, at der blev solgt narkotika. På stedet fandt politihundene 13 gram amfetamin og 55 gram hash, pølsemandsposer til brug ved videresalg m.v. En 43-årig mand fra Roskilde blev sigtet i sagen, der senere afgøres i retten.

Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde, sag fra Ringsted.
Kl. 1040 blev en 29-årig mand fra Ringsted fremstillet i grundlovsforhør sigtet for vidnetrusler, idet han kastede et kanonslag ind i en lejlighed, hvor et vidne boede. Han blev fængslet til den 280618. Forinden skal sagen dog i Østre Landsret, idet sigtede kærede fængslingen. Østre Landsret vil nu taget stilling til sagen, om byrettens kendelse skal følges eller om sigtede skal løslades.

Færdselsuheld – Roskilde.
Kl. 1733 skete et uheld på Københavnsvej ved nr. 13, hvor en cyklist blev påkørt under Røde Port. En ældre grå Ford kørte på cykelstien og ramte cyklisten, der er en 53-årig mand. Cyklisten kørt til undersøgelse på sygehus. Ingen spor efter bilen eller bilisten.

Politiet søger vidner til sagen. Ring på 114.

Indbrud i perioden
Hirsevej, Jyllinge
Svanevænget, Jyllinge
Flådevej, Jyllinge
Jupitervej, Jyllinge
Bogensevej, Himmelev, Roskilde
Industrivej, Roskilde
Tjørnegårdsvej, Roskilde
Ternevej, Roskilde
Bymarken, Roskilde
Køgevej, Roskilde
Sneglehøj, Roskilde