Industrivej får ny asfalt og cykel-gangsti helt fra Præstemarksvej til Betonvej. Plan- og Teknikudvalget indstiller, at der frigives 5,5 mio. kr. til projektet. Men først skal fjernvarmen renoveres det sidste stykke, så det samlede projekt trækker ud.

Det skriver Roskilde Kommune til Dit Roskilde.

“Alle, der af og til kører på Industrivej, er vist enige om, at den er slidt og trænger til ny asfalt. Der er heller ingen tvivl om, at vejen ikke er cyklistvenlig. Derfor indstiller vi i Plan- og Teknikudvalget, at der frigives 5,5 mio. kr. til at forbedre vejen”, fortæller formanden, Tomas Breddam.

“Mens fjernvarmen er blevet ordnet på stykket fra Præstemarksvej til Ringvejen, har vi kunne opleve, hvor vigtig vejen er, for at trafikken kan glide. Køerne på Københavnsvej har været virkelig lange i den periode, hvor Industrivej var lukket i den ene retning”, siger formanden.

FORS er færdig med at renovere fjernvarmeledningerne under Industrivej fra Præstemarksvej til Ringvejen. Derfor bliver der nu lavet cykel-gangsti med kantsten til kørebanen og lagt ny asfalt på både stier og kørebane på det stykke. Det arbejde er færdigt i år.

På Bytoften mellem Byageren og Præstemarksvej er der allerede lavet afmærkede cykelbaner på kørebanen efter fjernvarmearbejde og nyasfaltering.

“Desværre er vores trængsler ikke ovre endnu. Fjernvarmearbejdet fortsætter nu på strækningen fra Østre Ringvej til Betonvej, og det er først slut i løbet af 2019. Først da kan vi få denne strækning med – både med cykel-gangsti og ny asfalt”, fortæller Tomas Breddam.

Kort: Roskilde Kommune.