Milen – området syd og vest for Dyrskuepladsen ved Roskilde – har allerede to kunstværker; Floating World og Water World. Nu er et tredje kommet til, nemlig Ursuppen. Kunstværket, som er tegnet af René Schmidt, består af tre store elementer – Ursuppen, en pavillon og en bålplads.

Det skriver Roskilde Kommune til Dit Roskilde.

200 mennesker fandt torsdag frem til det nye kunstværk – her i blandt mange frivillige på Roskilde Festivalen. De kunne opleve, at snoren blev klippet over til Ursuppen, som skal fungere som et samlingssted på Milen – tæt ved Dream City.

Værket blev behørigt indviet med taler af Claus Larsen, Roskilde Kommune, formand for Kultur & Idrætsudvalget og Milens Kunstkomite, Signe Brink Wehl, Head of Team Arts for Roskilde Festival og endelig en fortælling om tankerne bag værket af kunstner Rene Schmidt.

René Schmidt er vinder af den kunstkonkurrence, som blev udskrevet for det tredje værk i Milen.

Hans værk Ursuppen inviterer folk til at bruge Milen og bliver et nyt samlingspunkt i området. Familier kan bruge det som base til udflugter i området og lave mad over bål og under festivalen kommer det til at fungere som et bydelscenter i den del af campinområdet. Ved siden af ligger værket Water World af Morten Stræde.

Det er Roskilde Kommune og Roskilde Festival, der i fællesskab har udskrevet konkurrencen og inviteret tre anerkendte danske samtidskunstnere. Feltet bestod foruden vinderen af Christine Overvad Hansen og kunstnergruppen A Kassen.

Fakta
Milen dækker det store landskabsområde syd og vest for Roskilde Dyrskueplads. Området skal udvikles over de kommende 15-20 år bl.a. via kunst til at være et spektakulært område, der kan bruges intensivt til festival, men lige så meget fungerer som attraktivt rekreativt landskab året rundt.

De to første kunstværker er lavet af billedhugger Morten Stræde, som sammen med SLA Landskabsarkitekter står bag landskabs- og kunststrategien for Milen.

Det nye værk er finansieret i et samarbejde mellem Roskilde Festival og Roskilde Kommune og har et samlet budget på 900.000 kr.