Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet fra den 9. maj til den 15. maj 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde

En 45-årig mand fra Roskilde blev fremstillet i grundlovsforhør mandag kl. 11.00, hvor han blev sigtet for vold i to tilfælde i weekenden. Pgl. blev fængslet til den 07.06.18.

Uro – Roskilde.

Søndag kl. 02.58 anholdt politiet en 25-årig mand fra Roskilde på Jernbanegade, der optrådte voldeligt og provokerende. Pgl. blev lagt til afrusning og blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.Han blev løsladt søndag morgen.

En anden 25-årig mand fra Roskilde blev sigtet for trusler i forbindelse med første anmeldelse. Det betød også overnatning i detentionen.Sagen vil senere blive behandlet i retten.

Kl. 03.50 blev en 25-årig mand fra Helsingør anholdt på Hersegade. Han sigtes for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen grundet sin provokerende adfærd. Han blev også løsladt ud på morgenstunden medbringende en bøde.

Kvalificeret vold – Roskilde.

Søndag kl. 14.50 blev en 40-årig mand fra Roskilde udsat for vold. Den 40-årige sidder i kørestol p.t. Han blev uvenner med en 45-årig mand fra Roskilde, der ligeledes opholdt sig i en gårdhave i Nygade. Det endte med, at den 45-årige tog en spade og slog ud efter forurettede, der blev ramt på sit ene knæ, hvilket gav en lang flænge. Gerningsmanden stak af fra stedet, men han blev anholdt kl. 15.15.

Den 45-årige fremstilles i grundlovsforhør mandag med krav om varetægtsfængsling.

Forsøg på brugstyveri af knallert førte til yderligere kriminalitet – Himmelev, Roskilde.

Lørdag kl. 13.15 forsøgte to unge at stjæle en knallert på Trekroner Centervej. En anmelder forsøgte at stoppe de to, der kastede effekter efter ham.

Kl. 13.43 slog og sparkede de samme to en 17-årig ung mand fra Roskilde, der sad på Trekroner Station. Bl.a. blev den forurettede slået i ansigtet med knytnæveslag. Begge drenge blev efterfølgende tilbageholdt. De er begge 14 gamle og fra Taastrup. De blev ikke sigtet for røveri, grundet deres alder, idet de tog en pung med 600 kr. fra forurettede under hændelsen.

Pungen genudleveret til forurettede. Det er nu op til de sociale myndigheder at følge op på sagen.

Tilsyn med fest – Gundsømagle, Roskilde.

Politiet fik lørdag eftermiddag kendskab til en større fest på Holmevej. Politiet førte tilsyn med stedet. Ingen problemer i forbindelse tilsynet.

Spirituskørsel – Roskilde.

Lørdag kl. 17.21 anholdt politiet en 55-årig mand fra Ølstykke, der kørte i bil på Frederiksborgvej, da han mødte politiet. Den pgl. var påvirket af spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve.

Kvalificeret vold – Roskilde.

Lørdag kl. 19.57 blev en 54-årig mand slået med et bordben af en 45-årig mand fra Roskilde. Motivet er ikke klart, men der kan evt. være tale om jalousi. Gerningsmanden stak af fra stedet, men han blev anholdt kl. 20.10.

Han blev løsladt efter afhøring, idet anklagemyndigheden ikke mente, at der var grundlag for at få ham varetægtsfængslet.

Gerningsmanden fortsatte sin voldelige adfærd søndag mod en anden forurettede, hvilket fremgår af døgnrapporten for søndag.

Spirituskørsel – Københavnsvej, Roskilde

Fredag kl. 11.40 fik politiet via en patruljebils indbyggede Automatisk NummerPlade-Genkendelsessystem (ANPG) en besked om, at ejeren af en personbil var frakendt kørekortet. Da politiet efterfølgende standsede personbilen, sad en 65-årig mand fra Kirke-Hyllinge bag rattet. Han var ikke bilens ejer og kunne fremvise et kørekort, som politiet dog senere ombyttede til et midlertidigt kørekort. En alkometertest af den 65-årige indikerede, at han var så påvirket af spiritus, at han kunne sigtes for spirituskørsel i personbilen. Efter en kortvarig anholdelse i forbindelse med udtagelse af en blodprøve blev han løsladt, men kan forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret for indhold af alkohol.

Humanitær eftersøgning – Roskilde

Fredag kl. 14.48 bad personalet på et dagcenter om hjælp til at finde en 89-årig kvinde fra Roskilde, som var blevet væk. Politiet, personale og pårørende ledte efter kvinden, der også blev efterlyst hos bus- og taxaselskaber mv. Kl. ca. 18.20 fandt et familiemedlem kvinden i god behold på Vindingevej i Roskilde. Hun blev herefter kørt retur til dagcentret til fornøden omsorg.

Røveri mod person – Folkeparken – Roskilde

Fredag kl. 18.05 blev politiets forebyggelsesmedarbejdere, der opholdt sig i Folkeparken, kontaktet af en 16-årig ung mand, som kort forinden havde fået frarøvet sit hævekort. Han var blevet “omringet” af en gruppe på ca. seks personer i parken. En fra gruppen begyndte at undersøge den 16-åriges tøj for værdier, medens en anden fra gruppen fremviste en nødhammer – opfattet af den 16-årige som en trussel. Inden han fik frataget sit hævekort, havde han også fået et knytnæveslag i ansigtet, samtidig med at han blev frarådet at melde sagen til politiet. Politiet fandt ikke umiddelbart frem til gruppen af unge, der bestod af fem person af anden etnisk oprindelse end dansk samt en ung mand med dansk udseende. Sagen efterforskes på grund af truslerne og volden mod den 16-årige som et røveri.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der kan bidrage med oplysninger om gruppens færden i Folkeparken, eller som kan give oplysninger om personerne i den. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Humanitær eftersøgning – Roskilde

Fredag kl. 19.11 ønskede pårørende til en 80-årig kvinde fra Roskilde hjælp fra politiet til at finde hende, efter hun tidligere på dagen kl. ca. 12.00 sidst var set på Schmeltz Plads, men ikke vendt retur til sin bopæl som aftalt. Politiet iværksatte en eftersøgning med flere patruljer for at lede efter den 80-årige, som også blev efterlyst hos taxaselskaber og offentlige transportselskaber. Kl. ca. 22.10 lykkedes det for en politipatrulje at finde kvinden i god behold og gående på en sti ved Solsortevej, Roskilde. Hun blev herefter bragt retur til sin bopæl til fornøden omsorg.

Tilsyn med parker – Roskilde, Køge og Ringsted.

I løbet af onsdag dag og aften førte politiet tilsyn med Lovparken i Køge og med Folkeparken og Vigen Strandpark i Roskilde. Alle tre steder, var der unge mennesker til stede. Politiet fandt ikke anledning til skride ind over for noget ved tilsynene.

Det er som bekendt ikke ulovligt at hygge i parker m.v. så længe det ikke generer de omkringboende.Politiet vil følge op på tilsynene i de kommende dage.

Kl. 23.30 var politiet i Anlægget i Ringsted, hvor der var uro. Der blev spillet meget høj musik, der blev dæmpet ved politiets mellemkomst.

Spirituskørsel – Roskilde.

Onsdag kl. 23.01 blev en 48-årig mand fra Roskilde anholdt. Forinden var han i bil kørt ind i lysreguleringen ved krydset Østre Ringvej/Vindingevej. Han blev kørt til undersøgelse på sygehus, hvor der også blev udtaget blodprøve af den pgl, idet han var påvirket af enten spiritus eller narkotika/medicin.

Indbrud i perioden
Ørebjergvej, Gundsømagle
Værkstedsvænget, Havdrup
Kratvænget, Havdrup
Bistrupvang, Havdrup
Baunehøjparken, Jyllinge
Stistykket, Svogerslev, Roskilde
Algade, Roskilde
Industrileddet, Svogerslev, Roskilde
Dammen, Svogerslev, roskilde
Anemonevej, Roskilde
Syv Holmevej, Viby