Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet fra den 1. maj til den 9. maj 2018. 

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkopåvirket bilist – Roskilde.

Tirsdag kl. 01.26 anholdt politiet en 21-årig mand fra Roskilde, der kørte i bil på Algade. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Dom i sag om indbrud – Roskilde.

2 mænd fra Litauen blev mandag idømt 4 måneders fængsel ved Retten i Roskilde og udvisning i seks år, for fire indbrud samt et indbrudsforsøg i området omkring Roskilde begået mellem den 14. og den 15. Marts 2018.

Efter anmeldelse fra en opmærksom nabo, lykkedes det politiet at anholde de to mænd på fersk gerning.

Politiets hundepatrulje afsøgte området og her fandt man frem til transformatorstation, hvor under politiet fandt en poser med et væld af sølvtøj og smykker, der var stjålet ved de forudgående indbrud.

“Denne sag er resultatet af godt gedigent politiarbejde, og jeg er tilfreds med retten delte anklagemyndighedens opfattelse af, at der var tilstrækkeligt med beviser til at dømme for alle forholdene. Jeg glæder mig desuden over, at det lykkedes politiet at sikre en stor del af udbyttet, så de berørte borgere kan få deres personlige ejendele tilbage hvor de hører til”, fortæller anklagerfuldmægtig Andreas Dahl.

De tiltalte modtog dommen og blev efterfølgende varetægtsfængslet efter dom.

Brand i bil – Gadstrup, Roskilde.

Søndag kl. 20.06 blev politi og brandvæsen sendt til Køgevej ved Gadstrup, hvor en pick up varebil brændte. Politiet talte med føreren, en 36-årig mand fra Jægerspris, der var forbrændt som følge af hans forsøg på at slukke ilden, der var opstået på ladet af bilen. Branden førte til spærring af Køgevej til kl. 2037. Hvorfor der var opstået ild står p.t. hen i det uvisse.

Spirituskørsel/narkotika – Roskilde.

Søndag kl. 07.20 anholdt politiet en 34-årig mand fra Jyllinge, der kørte i bil på Søndre Ringvej. Han var påvirket af spiritus og narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Overtrædelse af ordensbekendtgørelsen – Roskilde.

En 25-årig mand fra Højby blev søndag kl. 03.45 anholdt på Hestetorvet, hvor han opførte sig provokerende over for politiet. Han blev anholdt og sat i detentionen. Herfra blev han løsladt søndag morgen medbringende en bøde for sin optræden.

Kl. 03.40 optrådte en 42-årig mand fra Viby i et tog, hvor han sad i “stillezonen”, hvilket han ikke respekterede. Politiet blev tilkaldt, og da manden havde optrådt over for DSBs personale og kaldt en medarbejder for diverse skældsord, så fik han en bøde for sin optræden.

Spirituskørsel – Roskilde.

Lørdag kl. 13.23 fik politiet en anmeldelse om en bil, der blev ført meget usikkert på henholdsvis fortov og modsatte kørebane på Byleddet. Politiet til stedet, hvor en 37-årig kvinde fra Lejre blev anholdt. Kvinden var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Spirituskørsel – Darup, Roskilde.

Lørdag kl. 17.36 blev en 30-årig mand fra Jyderup anholdt på Darupvej. Han var i forvejen frakendt retten til at føre bil, og han var påvirket af spiritus, hvorfor han fik udtaget en blodprøve og løsladt efterfølgende.

Søredning på fjorden – Jyllinge – Roskilde

Torsdag kl. 12.30 slog en 51-årig mand fra Jyllinge alarm, efter at han havde set en båd sejle i ring på fjorden. Der var ikke nogen personer at se i båden. Anmelderen fandt efterfølgende en livløs mand i vandet og fik ham bjærget ind på land, hvor rednings- og ambulancepersonale var klar til at yde livreddende førstehjælp. En redningshelikopter var også sendt til området for at lede efter den forulykkedes båd, men kunne ikke umiddelbart finde den. Helikopteren blev i stedet for brugt til at flyve den livløse mand, der dog havde puls, til Rigshospitalet til fornøden behandling efter ophold i vandet i mindst 10 minutter. Det lokale redningsberedskab satte en båd i vandet for at eftersøge mandens båd, der er blevet reddet i havn. Den forulykkede blev identificeret som en 76-årig mand fra Jyllinge, som ifølge vidner var sejlet alene ud fra kysten. Pårørende blev underrettet om hændelsen Politiet ved på nuværende ikke, hvorfor og hvordan den 76-årige er havnet i vandet. Han er stadig indlagt på Rigshospitalet og er fredag morgen fortsat i kritisk tilstand.

Spirituskørsel – Egen, Svogerslev, Roskilde

Torsdag kl. 17.49 anholdt og sigtede politiet en 81-årig mand fra Roskilde for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Mærkelig mand ved skole – Maglehøjen, Roskilde

Onsdag kl. 07.57 anmeldte moderen til en 8-årig pige fra Køge, at datteren og en veninde i deres skole i Roskilde havde været udsat for en henvendelse fra en ældre mand tirsdag d. 01.05.18 kl. ca. 11. Han havde været i skolegården ved et hegn, hvor han havde lokket dem med noget slik og yderligere taget let fat i skulderen på den 8-årige pige i et forsøg på at få begge piger til at følge med ham. Pigen var sluppet fri, og begge piger var bagefter løbet ind på skolen til de øvrige elever. Den fremmede mand blev beskrevet som: mand, 50-60 år, kraftig af bygning, gråt hår, iført hvid hue med striber, mørk jakke og mørke bukser. Desuden havde han ifølge pigerne “lugtet dårligt”.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har set manden ved skolen tirsdag formiddag, eller som har oplysninger om mandens identitet, så politiet kan få en snak med manden om hans ærinde på skolen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Social dumping-indsats – Roskilde / Holbæk

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog onsdag i samarbejde med Arbejdstilsynet og SKAT en målrettet kontrol af byggepladser for at kontrollere, om eventuel udenlandsk arbejdskraft blev beskæftiget under gældende regler i Danmark.

Kontrollen startede i Roskilde kommune, hvor myndighederne traf en rumæner på en byggeplads på Lindenborgvej. Ingen myndighed fandt grundlag for at gribe ind. Herefter fortsatte myndighederne til Holbæk kommune, hvor byggepladser på Sports Alle, Vølunden og Kanalstræde fik et besøg. På to af byggepladserne traf myndighederne ansatte fra Rumænien, Bosnien-Herzegovina, Polen og Litauen, men heller ikke disse steder fandt myndighederne grundlag for at gribe ind. Arbejdstilsynet påtalte dog mudrede tilkørselsveje på en af byggepladserne.

Kontrolindsatsen fra de forskellige myndigheder vil fortsætte fremadrettet, hvor forskellige brancheområder vil blive kontrolleret i myndighedernes indsats mod social dumping.

Ulovlig fældning af træer med fuglereder – Kamstrupvej, Kamstrup, Roskilde

Onsdag kl. 11.30 rykkede politiet ud til en adresse, hvor der foregik træfældning, herunder fældning af træer, hvor rugende råger befandt sig. Politiet fik på stedet kontakt til et træfældningsfirma, hvor en 59-årig mand fra Bogø var ansvarlig. Da træfældningen havde omfattet kolonirugende fugles redetræer, som ikke må fældes i perioden 1. februar – 31. juli, blev den ansvarlige 59-årige sigtet for den overtrædelse i bekendtgørelsen om fredning af visse dyre- og plantearter. Politiet efterforsker sagen, der kan afgøres med en bøde.

Boldspillende børn på taget – Kongebakken, Roskilde

Onsdag kl. 19.40 fik politiet en henvendelse om, at nogle børn spillede fodbold på taget af Klostermarksskolen. En patrulje, som blev sendt til stedet, fandt imidlertid ikke noget boldspillende børn ved skolen i det hele taget, hvorfor politiet ikke gjorde yderligere i anledning af den henvendelse.

Butikstyve vendte retur – Stationscentret, Roskilde

Tirsdag kl. 16.31 henvendte personalet fra Føtex sig til politiet, fordi en kvinde var tilbageholdt som mistænkt for flere tilfælde af butikstyverier gennem den senere tid, og personalet derfor formodede, at hun ville stjæle noget ved dagens besøg i butikken. Da personalet havde henvendt sig til hende, var en mand, som hun var sammen med, stukket af fra stedet. Politiet fik i supermarkedet kontakt til en 32-årig kvinde fra Stenlille, som blev anholdt som mistænkt for flere butikstyverier tidligere, hvor hun ifølge supermarkedets videoovervågning kunne mistænkes for tyverier af oksemørbrad, rødvin, vodka, lego og kufferter til en samlet værdi af 10-12.000 kr. Den 32-årige blev afhørt til sager og herefter løsladt af politiet, idet anklagemyndigheden efter en nærmere gennemgang af omstændighederne i sagen ikke fandt grundlag for fremstilling i grundlovsforhør. Hun vil således høre nærmere fra politiet, der nu forsøger at få kontakt til den mistænkte mand, hvis identitet formodes at være politiet bekendt.

Uro og uorden – Trekroner Stationsvej, Himmelev, Roskilde

Tirsdag kl. 20.26 fik politiet flere henvendelser om en mand, der skabte uro ved et supermarked ved at råbe efter kunderne samt slå på butikkens ruder. Politiet fik på stedet kontakt til en 64-årig mand fra Roskilde, som faktisk var eftersøgt af politiet til forkyndelse og oplysninger omkring sine bopælsforhold. Han fulgte med til politistationen for at klare papirarbejdet i anledning af eftersøgningen, men blev ikke sigtet for noget i anledning af sin adfærd ved butikken.

Generet af fuld ekskæreste – Borgediget, Roskilde

Tirsdag kl. 23.43 ønskede en 20-årig kvinde fra Roskilde hjælp fra politiet til at slippe af med en fuld ekskæreste, som gerne ville tale med hende på en p-plads. Han var påvirket og råbte meget højt. Politiet fik i første omgang lagt en dæmper på en 26-årig mand fra Roskilde, som blev henvist til en snak med anmelderen, når han var blevet ædru. Kl. ca. 0015 var han igen retur på p-pladsen, men var forsvundet ved politiets ankomst i anden omgang. Kl. ca. 0310 fandt politiet så den 26-årige sovende tungt på grund af spirituspåvirkning på p-pladsen. Da politiet skønnede, at han ikke kunne tage vare på sig selv, blev han frihedsberøvet og efter et lægetilsyn anbragt i detentionen til afrusning under lidt varmere forhold end på en p-plads i det fri midt om natten. Han vil blive løsladt i løbet af onsdag formiddag, når han er blevet ædru.

Indbrud i perioden
Skomagerkrogen, Himmelev, Roskilde (2 steder)
Aastoften, Svogerslev, Roskilde
Valhalvej, Roskilde
Hedegade, Roskilde
Klintevej, Roskilde
Ternevej, Roskilde
Bymarken, Roskilde
Rørmosen, Roskilde
Gammelgårdsvej, Nye Glim, Roskilde
Hvedstrupvej, Hvedstrup, Roskilde
Egelund, Himmelev, Roskilde
Københavnsvej, Roskilde
Langengen, Svogerslev