Læs de seneste historier om aktuel forskning fra Roskilde Universitet i den nye udgave af Rubrik.

Så er der et nyt nummer af Roskilde Universitets forskningsmagasin Rubrik på gaden. I denne udgave kan man bl.a. læse om Lone Simonsens forskning i Den Spanske Syge – som bliver 100 år i år – og hvordan det giver os vigtig viden, når vi vil styrke beredskabet mod fremtidige pandemier.

Studielektor Jens Friis Jensen, Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab. Foto: Roskilde Universitet.

Man kan også høre Lone Simonsen fortælle om sin forskning i en nyproduceret video (to min.) på RUC’s Youtube-kanal. Den er tekstet, så man kan se den uden lyd.

Rubrik har også historien om ‘Ord i paradis’: Lingvist Carsten Levisen fra Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab lader sproget tegne et portræt af kulturen.

Tag med ham til Vanuatu – en øgruppe fjernt ude i Stillehavet, hvor nye sprog nærmest opstår for øjnene af en. Hør også Carsten Levisen fortælle om sin forskning på RUC’s Youtube-kanal.

“Vi skal skabe mere værdi i mødet med gæsterne,” lyder budskabet fra Jens Friis Jensen på baggrund af hans forskning i turisme. Turismeerhvervet i Danmark er nødt til at gøre noget ekstra ud af den oplevelse, man får som gæst, påpeger han. På andre parametre har vi nemlig svært ved at konkurrere, fortæller han.

Alle artiklerne fra Rubrik #13 kan læses på ruc.dk/rubrik eller som e-pages her.

Hvis du er interesseret i at modtage magasinet med post, bedes du sende en e-mail med navn og adresse til [email protected].