Over 200 borgere var på trods af det skønne vejr mødt op, da Roskilde Kommune afholdte informationsmøde om andels- og seniorboliger. Ældre vil gerne bo sammen med andre ældre. Det betyder, at der nu er en langt større efterspørgsel efter boliger i seniorbofællesskaber, end der har været tidligere.  Den store interesse vidner om at seniorbofællesskabet, som boligform nyder stor popularitet i disse år.

Det skriver Roskilde Kommune til Dit Roskilde.

Flere og flere seniorer ser fordelene i at bo sammen – og alligevel hver for sig. At have sin egen bolig med egen hoveddør, samtidig med at kunne vælge fællesskabet i fællesområder og aktiviteter til, er for mange den perfekte kombination af individualitet, privatliv og fællesskab.

“I Roskilde Kommune har vi mange seniorer, der ønsker at flytte i noget mindre. Vi vil meget gerne i dialog med de seniorer, der går i flyttetanker, så de kan realisere den drøm, hvad enten det er en andels- eller ejerbolig, et bofællesskab eller et mindre rækkehus,” siger borgmester Joy Mogensen.

En hurtig håndsoprækning viste, at en tredjedel af de fremmødte primært var mødt op til aftens informationsmøde for at høre mere om seniorbofællesskaber. Enigheden var stor i salen om, at aftenens vigtigste punkt derfor var, hvor er der mulighed for at opføre nye boliger i Roskilde Kommune.

“Vi har flere byggegrunde i Roskilde Kommune, hvor der kan bygges nye andelsboliger, seniorboliger og bofællesskaber, og vi vil meget gerne hjælpe interesserede borgere i gang med deres nye projekter,” understreger plan- og udviklingschef Vilfred Hvid.

Roskilde Kommune vil gerne gøre endnu mere for at hjælpe nye boligprojekter i gang, hvor det er beboerne, der selv står for at realisere deres projekt. Det kræver en professionel rådgivning og mulighed for at tilbyde forskellige løsninger.

På seminaret var der mulighed for at møde beboere fra bofællesskaber, Roskilde Kommunes planafdeling, en developer fra MT Højgaard samt Jan Hansen direktør for andelsboligforeningens fællesrepræsentation.

Over 200 borgere var på trods af det skønne vejr mødt op, da Roskilde Kommune afholdte informationsmøde om andels- og seniorboliger. Foto: Roskilde Kommune