Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet fra den 3. april til den 10. april 2018. 

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Vejrballoner sendt op – Roskilde.

Mandag kl. 10.36 blev anmeldt om flere vejrballoner i luften over Dyrskuepladsen. Vejrballonerne var ca. 1 m3 store. De blev samlet op af elever fra en uddannelsesinstitution.

Opsendelsen gav anledning til en del henvendelser til alarmcentralen.

Narkobilist uden kørekort, men med stoffer – Havnevej, Roskilde

Søndag kl. 12.35 kontaktede en bilist politiet, fordi han under kørsel ad Frederiksborgvej var blevet påkørt af en anden bilist. Parterne havde talt sammen, men anmelderen syntes, at føreren af den anden bil havde virket påvirket af et eller andet. Da den anden bilist skyndsomt kørte videre og standsede på Havnevej, fulgte anmelderen efter. Da bilisten dernæst flygtede fra sin bil, fulgte anmelderen samt et andet tilfældigt vidne efter. De så, at bilisten smed en klump hash fra sig og fulgte efter til Brøndgade og Kirkegade, hvor bilisten gemte sig bag en bil. Her fik politiet kontakt til en 54-årig mand fra Rødby, som var påvirket af narkotika. Han blev derfor anholdt og sigtet for kørsel i sin bil i narkopåvirket tilstand og uden at have førerret samt sigtet for besiddelse af knap 53 gram hash, som havde smidt fra sig under flugten, samt en ulovlig kniv. Ved ransagning af hans bil fandt politiet også 27 gram amfetamin tilhørende den 54-årige, som fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer Efter afhøring til de mange sager løslod politiet den 54-årige, der så kan forvente at høre nærmere, når de mange sager skal afgøres.

Uorden ved stationen – Jernbanegade, Roskilde

Søndag kl. 01.47 røg en 34-årig mand fra København NV og en 17-årig mand fra Frederiksberg C i totterne på hinanden af ukendt årsag inde i ventesalen på togstationen. Det satte politiet en stopper for og uddelte en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen til begge.

Kl. 02.15 var en 27-årig mand fra Roskilde så aggressiv i sin adfærd, at han på taxaholdepladsen ved togstationen sparkede til en cykel og i øvrigt var meget højtråbende. Det satte politiet også en stopper for ved at frihedsberøve manden til afrusning i detentionen. Ved løsladelsen blev han mindet om sin adfærd tidligere på natten i forbindelse med udlevering af en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Færdselsuheld / spiritus-/narkokørsel – Frederiksborgvej, Gundsømagle, Roskilde

Lørdag kl. 17.46 fik politiet via alarm 112 melding om en ulykke ud for Risø, hvor en bilist var kørt af vejen og rullet rundt ude på marken i sin bil. Det viste sig, at en 23-årig mand fra Stenløse under kørsel i sydlig retning havde mistet herredømmet over sin bil, som efterfølgende forulykkede. Han slap uskadt fra ulykken, men da han formentlig var påvirket af enten spiritus eller narkotika under kørslen, blev han kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse. Den 23-årige havde i øvrigt intet kørekort. Ingen andre trafikanter blev involveret i ulykken.

Færdselsuheld – Roskilde.

Torsdag kl. 02.35 kørte politiet efter en bil ad Københavnsvej, hvor bilen drejede til venstre ad Ny Østergade, hvor føreren mistede herredømmet over bilen og kørte ind i et vejtræ. Politiet var i sagens natur hurtigt på stedet, hvor man fik fat i føreren af bilen, en 17-årig ung mand fra Hedehusene. Han var påvirket af narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve, ligesom han blev sigtet for kørsel uden kørekort.

Den 17-årige blev løsladt senere på morgenen.

Tilbud om arbejde – Himmelev, Roskilde.

Onsdag kl. 16.00 onsdag ville personer, der kørte i en udenlandsk indreg bil tilbyde at ordne fliser på Langagervej. Beboeren afviste, og kontaktede i stedet politiet. Det lykkedes ikke at få fat i bilen og personerne i den. Der var tale om en rød kassevogn med stiger på taget.

Løsladelse – Roskilde.

Tirsdag kl. 10.20 løslod politiet en 30-årig mand, der blev anholdt kl. 0514 tirsdag morgen. Han sigtes for brandstiftelse. Politiets afhøring af manden underbyggede ikke sagen yderligere, og der blev ikke fundet grundlag for en evt. varetægtsfængsling. Politiet fortsætter sine undersøgelser i sagen.

Indbrud og “udbrud” af lejlighed – Roskilde.

Tirsdag kl. 13.53 blev anmeldt om indbrud i en lejlighed på Basgangen. Indbruddet sket mellem onsdag den 28.03.18 og 03.04.18, hvor ukendte gerningsmænd opbrød dør til lejlighed efter at have opbrudt en hoveddøren. Selve døren til lejligheden er låst igen, og da der ikke var håndtag på indersiden har gerningsmanden måtte opbryde døren igen inde fra lejligheden for at komme ud, hvilket bestemt ikke er almindeligt.

Der er intet stjålet fra stedet.

Røverilignende forhold – Roskilde.

Tirsdag kl. 19.33 kom tre personer ind i Netto på Holbækvej, hvor de to fyldte deres tasker med vandflasker og andre koster fra forretningen, medens den tredje stod vagt. Da de to ville ud fra forretningen med kosterne forsøgte en Nettomedarbejder at tilbageholde den ene, men gerningsmandens virkede truende og aggressiv, hvorfor medarbejderen klogelig trådte tilbage.

De tre personer beskrive som mænd, østeuropæisk af udseende, 20-25 år, spinkle af bygning, alle med sorte caps.

Politiet ledte uden held efter de tre gerningsmænd.

Indbrud i perioden
Vesttoften, Jyllinge
Frederiksborgvej, Roskilde
Gormsvej, Roskilde
Østergade, Roskilde
Havevang, Roskilde
Basgangen, Roskilde
Ågerupvej, Ågerup, Roskilde