Nu kan borgerne snart komme forbi – uden at have bestilt en tid – til et sundhedstjek og en samtale. Tilbuddet er primært til borgere i Hedeboparken, men alle er velkomne til at kigge forbi.

Det skriver Roskilde Kommune til Dit Roskilde.

Sundhedstilbuddet kommer blandt andet til bestå i et sundhedstjek, hvor borgerne kan komme ind uden planlagt aftale og få lavet test. Borgerne kan få rådgivning om fx rygestop eller stresshold – alt efter, hvad de giver udtryk for at ville tale mere om.

Tilbuddet er målrettet voksne borgere i og omkring Hedeboparken som er i udpræget risiko for at udvikle livsstilsbetingede sygdomme.

“Vi åbner tilbuddet på Hedegårdenes skole, så især borgerne fra Hedeboparken har nem adgang til vores sundhedstilbud, men tilbuddet er for alle, så jeg håber selvfølgelig, at nærheden til RO’s Torv vil betyde, at flere borgere kommer forbi.

Jo flere, der benytter sig af tilbuddet om et gratis sundhedstjek og får en snak om alle vores gode tilbud, desto bedre,” siger Morten Gjerskov, formand for Sundhed- og Omsorgsudvalget i Roskilde Kommune.

Baggrunden for det nye tilbud er de gode erfaringer med sundhedscentret i Æblehaven, hvor borgerne har nem adgang til kommunens sundhedstilbud. Jo tættere tilbuddet er på borgernes hjem, desto flere benytter tilbuddet.

Det nye sundhedstilbud i Hedeboparken åbner i maj måned og bliver placeret i Sundhedsplejens lokaler på Hedegårdenes Skole ved Ro’s Torv.

FAKTA
Roskilde Kommune samarbejder med Boligselskabet Sjælland om en boligsocial helhedsplan. Formålet med planen er at fremme tryghed og trivsel blandt beboerne i helhedsplanens boligområder, herunder Hedeboparken. Et af midlerne er at gøre kommunens sundhedstilbud nemt tilgængeligt for borgerne i området.