Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Jan 26, 2018 til Feb 06, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Tyveri fra byggeplads – Havdrup, Solrød.
Kl. 0717 blev anmeldt om indbrud i to containere, der stod på en byggeplads på Havdrup Alle. Tyverierne er sket fra fredag kl. 1600 til mandag kl. 0715. Der er stjålet en større mængde værktøj til et ikke nærmere angivet beløb.

Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde.
Kl. 1430 blev tre serbiske mænd fremstillet i grundlovsforhør efter at være anholdt lørdag sigtet for forsøg på tyveri. De pgl. blev yderligere fængslet efter udlændingeloven til den 130218.

Brand – Østrup, Roskilde.
Kl. 1549 var der en mindre brand i gang på Birkevang. Det viste sig, at der var tale om kortslutning i installation i en garage, hvilket førte til mindre røgskade i garagen. Branden meget hurtigt slukket.

Færdselsuheld – Roskilde.
Kl. 1552 skete et færdselsuheld i rundkørslen Sct. Claravej/Frederiksborgvej, hvor en bil kørte med lav hastighed ind i rundkørslen mod øst, hvor den 47-årige mand fra Roskilde, der førte bilen, påkørte en 64-årig kvinde fra Roskilde, der kom cyklende i sydlig retning. Kvinden blev bragt til sygehus muligt med kvæstelseri det ene ben.

Fup via sociale medier – Roskilde
En 47-årig kvinde fra Roskilde henvendte sig skriftligt til politiet for at anmelde, at en fremmed havde forsøgt at franarre hende personlige oplysninger. Hun var via Messenger pludselig blevet kontaktet af en fremmed, der udgav for at hedde “Henrik Jensen” og havde sat et profilbillede af en uniformeret politimand med en politihund ved en politibil ind. Den fremmede havde oplyst at være politimand, der havde brug for den 47-åriges personnummer, fordi hun var blevet hacket. Offeret videregav dog ikke oplysningerne og anmeldte i stedet sagen til politiet, som nu undersøger forholdet nærmere, idet flere tilsvarende sager med misbrug af det pågældende billede som profilfoto findes hos dansk politi.

Mistænkeligt forhold – Gammel Trekronervej, Roskilde
Kl. 1000 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom kvinde, der havde set to hætteklædte, unge mænd gå ind i haven til et hus på vejen. Politiet kørte til stedet og traf to mænd på 26 og 29 år fra Roskilde, som ville kigge lidt nærmere på et hus, som var annonceret til salg. Der var således tale om et legalt forhold, og politiet foretog sig ikke yderligere.

Ung mand på bro – Maglegårdsvej, Roskilde
Kl. 1124 fik politiet en henvendelse om, at en ung mand sad på broen over motorvejen og med benene ude over kanten. Politiet kørte til stedet og fik kontakt med en 18-årig mand fra Skibby, som havde sat på kanten af broen for at få noget frisk luft. Han blev dog opfordret til at finde et andet sted at sætte sig, idet den pågældende placering kunne misfortolkes og måske skabe bekymring for hans liv eller hos bilisterne på motorvejen.

Færdselsuheld – Roskilde.
Kl. 1400 skete et færdselsuheld i Gullandsstræde, hvor en personbil, der blev ført af en 86-årig kvinde fra Roskilde, påkørte to andre biler, da hun kørte igennem Gullandsstræde mod syd. Der skete alene materiel skade.

Anholdelse – Roskilde.
Kl. 1015 foretog politiet i samarbejde med Skat, Arbejdstilsynet m.fl. kontrolbesøg på en virksomhed i Roskilde. To personer forsøgte at komme væk fra stedet, da myndighederne kom ind, men politiet anholdt en 31-årig mand fra Albanien og en 22-årig mand fra Makedonien, der ikke havde tilladelse til at arbejde i Danmark.

Begge er anholdt de næste 3×24 timer efter udlændingeloven, og i mellemtiden vil politiet finde ud af, hvad der ske med de to anholdte.

Tricktyveri – Roskilde.
Kl. 0745 stod en 26-årig mand fra København på toget på perron 5 på Roskilde station, og en mand hjalp i den forbindelse den 26-årige med at få en kuffert ind i toget. Kort efter modtog den 26-årige besked om, at hans mastercard var misbrugt og spærret.

Frihedsstraf til narkosælger på festival – Roskilde Festival 2017
En 20-årig mand fra Greve blev den 19. januar 2018 idømt 40 dages ubetinget fængsel ved en dom afsagt af Retten i Roskilde. En domsmandsret fandt ham skyldig i besiddelse af 6½ gram hash og 2½ gram kokain med henblik på videresalg, da politiet traf ham den 26. juni 2017 som gæst på Roskilde Festival.

Den 20-årige var ikke tidligere straffet for tilsvarende kriminalitet, og domsmandsretten lagde ved domsafsigelsen bl.a. vægt på, at besiddelsen af stofferne var sket med henblik på videresalg på en musikfestival. Dommen blev modtaget af den 20-årige, der fik konfiskeret stofferne, en salgsmobiltelefon og salgsplastposer til stofferne.

Tricktyveri – Søndre Ringvej, Roskilde
Kl. 1536 anmeldte en 58-årig mand fra Roskilde, at han efter indkøb i et supermarked kl. ca. 1500 havde fået stjålet sit Visa-kort, som efterfølgende var blevet misbrugt til hævning af 1.600 kr. Han formodede, at PIN-koden var blevet afluret i supermarkedet, fordi han fik stjålet Visa-kortet i sin opgang, hvor han blev kontaktet af to mænd og en kvinde. Den ene mand afledte den 58-åriges opmærksom med hen pakke, medens kvinden ubemærket fik stjålet kortet ud af hans pung, der lå i hans frakkelomme. Den tredje person foretog sig ikke umiddelbart noget, og de tre mistænkte blev beskrevet som: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 40-45 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: Sort dynejakke, blå cowboy busker, hvide sko; B: Kvinde, Østeuropæisk af udseende, 30-35 år, 150-155 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Langt, Iført: Sort dynejakke, som gik ned til midt på lårene, sorte bukser og sorte sko., Medbragte: en rygsæk og en pakke; og C: Mand, Østeuropæisk af udseende, 40-45 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Grå, Hårlængde: Kort, Iført: Blå Nike dynejakke, mørke cowboy bukser, sorte sko. Politiet ledte efter de tre i området, men fandt dem ikke.

Røveri mod supermarked – Trekroner Centervej, Himmelev, Roskilde
Kl. 2003 slog personalet i supermarkedet SuperBrugsen alarm, efter at en bevæbnet og maskeret havde truet sig til kassebeholdningen. Røveren var flygtet til fods i vestlig retning mod Trekroner Stationsvej og Ahornlunden. Politiet kørte til området for at lede efter røveren, der kl. ca. 2000 var kommet ind i butikken, hvor en medarbejder i bagerafdelingen var ved at tælle dagens omsætning op. Under trussel med et baseballbat truede røveren sig til pengene og flygtede til fods. Røveren blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, ca. 165 cm, Kropsbygning: Almindelig,Talte: Dansk med accent, Iført: Lys hue muligvis grå med hvid skrift, sort tørklæde som maskering for ansigt, sort jakke med rød/hvid stribet krave og ærmerne omkring håndled samt tilsvarende rød/hvid stribe ved livet, sorte handsker, sorte bukser og sorte sko, Bevæbning: sort baseball bat, formodentlig aluminium. Ifølge vidner forsvandt røveren i området og har ikke taget toget væk, men politiet fandt ham ikke trods eftersøgning med flere patruljer.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket røveren i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brand i elskab – Elisagårdsvej, Roskilde
Kl. 0940 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre brand i en bygning, hvor branden var opstået i et elskab. Branden blev hurtigt slukket og skyldtes formentlig en eller anden form for kortslutning i elskabet. Ingen kom til skade ved branden.

Ild på rensningsanlæg – Boserupvej, Roskilde
Kl. 1947 rykkede brandvæsnet og politiet ud til rensningsanlægget, hvor der ifølge en anmeldelse skulle være en ildløs. Hverken brandvæsnet eller politiet kunne finde nogen ildebrand på stedet. Personale kunne oplyse, at overskydende gasarter på forskellige tidspunkter blev lukket ud i det fri, hvilket godt kunne bevirke en mindre flamme/lysskær, der måske kunne forveksles med en brand. Ingen skade var sket på stedt.

Narkobilist uden kørekort – Ringstedgade, Roskilde
Kl. 0032 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Jyllinge både for kørsel uden førerret og for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af hash under kørslen. Førerretten havde politiet inddraget for en uge siden i forbindelse med en anden verserende sag om netop narkokørsel. Den 20-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spirituskørsel – Roskildevej, Holbæk
Kl. 1315 anholdt og sigtede politiet en 48-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Flere forsøg på butikstyveri – Algade, Roskilde
Kl. 1602 fik politiet en anmeldelse om, at tre mænd havde været inde i flere butikker, hvor de havde opført sig mistænkeligt og måske ville lave butikstyveri. Det var ifølge anmeldelsen ikke lykkedes dem at stjæle noget. I Algade fik politiet efterfølgende kontakt til to mænd på 18 fra hhv. Hedehusene og Taastrup samt en 19-årig mand fra Høng. Den 18-årige fra Taastrup var i besiddelse af en særligt indrettet “indkøbspose”, således at eventuelle varer med alarmer kunne fjernes fra en butik, uden at alarmen ville blive aktiveret. Alle tre mænd blev sigtet for flere forsøg på butikstyverier, men kun manden med den særlige pose erkendte sig skyldig ved afhøringen. Alle tre vil dog høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Narkobilist forsøgte at flygte – Køgevej, Roskilde
Kl. 0001 ville politiet gerne tale med føreren af en personbil, som han netop parkerede på Køgevej. Føreren løb straks fra stedet, men blev indhentet af politiet og identificeret som en 32-årig mand uden fast bopæl, der efter en narkometertest med indikation på indtagelse af kokain, methamfetamin og cannabis blev anholdt og sigtet for kørsel i bilen i narkotikapåvirket tilstand. Den 32-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev efterfølgende i et venterum til overnatning hos politiet. Han var nemlig også eftersøgt fra fogedretten i Roskilde, hvor han vil blive fremstillet fredag formiddag og derefter løsladt. Når blodprøven er blevet analyseret, vil den 32-årige høre nærmere fra politiet.

Indbrud i perioden
Bistrupvang, Havdrup
Kamstrupvej, Vor Frue, Roskilde
Gammel Tjærebyvej, Tjæreby, Roskilde
Lyøvej, Vor Frue, Roskilde
Søndre Ringvej, Roskilde
Bonderosevej, Roskilde
Kildemosevej, Ågerup, Roskilde
Dronn. Margrethesvej, Roskilde
Ringstedgade, Roskilde
Ternevej, Roskilde
Ro’s Have, Roskilde
Tunevej, Vindinge, Roskilde
Sønderlundsvej, Roskilde
Duevej, Viby Sj.
Hønskevejen, Viby Sj.