Demensalliancens boligrejsehold har kigget nærmere på kommunens plejecentre. Første skridt bliver nu at bruge 1 mio. kr. på at indrette fællesarealerne på Kastanjehaven og Kristiansminde.

Siden februar 2017 har Roskilde Kommune været medlem af Demensalliancen. Et af de temaer, der har været fokus på, er indretning af plejecentrene: – Hvis plejecentrene er demensvenligt indrettede, bliver borgerne mere trygge, hvilket har stor betydning for livskvaliteten og kvaliteten af plejen, forklarer Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.

Det kommende plejecenter Hyrdehøj bliver et moderne og attraktivt plejecenter. Her bliver der fokus på at indrette boliger og udearealer særligt til borgere med forskellige grader af demens, så beboerne kan føle sig hjemme i trygge rammer.

På sin tur rundt på udvalgte plejecentre i kommunen, kiggede boligrejseholdet blandt andet på indretningen af fællesarealerne, og her var der flere steder rum for forbedring. Derfor bliver de lange gangarealer på plejecentrene Kastanjehaven og Kristiansminde nu genindrettet. Indretningen bliver mere fx med bedre belysning, farver og møbler, blomster mv. som alt sammen hjælper med til at definere gangarealernes afgrænsning.

Det er ikke første gang, der er fokus på en mere demensvenlig indretning af kommunens plejecentre:
– Vi er bekendte med, at behovet er til stede, og har tidligere bevilliget penge til en mere demensvenlig indretning af Sct. Jørgensbjerg, Bernadottegården og Asterscenteret. Derfor er det glædeligt, at nogle af de plejecentre, der ikke fik andel i midlerne sidst, nu får muligheden, slutter Morten Gjerskov.

FAKTA.
· Demensalliancen har særlig viden, interesse og kompetence indenfor demens. Organisationerne bag er FOA, PenSam, Ældre Sagen, Dansk Sygeplejeråd og Ergoterapeutforeningen. Roskilde Kommune blev medlem i 2017.
· Demensalliancens boligrejsehold består af både demensfaglige personer og fx arkitekter med indsigt i fysisk indretning af demensvenligt byggeri.
· Den 15. august 2017 besøgte boligrejseholdet fem plejecentre: Trekroner, Kristiansminde, Kastanjehaven, Oasen og Sct. Jørgensbjerg.
· Pengene (1.118.000 kr.) til genindretning af Kastanjehaven og Kristiansminde kommer fra ældremilliarden (ikke-disponerede midler for 2016).