Kommunen har fået en forespørgsel på at bygge en butik på op til 1200m² i Vindinge. To placeringer er i spil, og inden Plan- og Teknikudvalget tager stilling til, hvilken placering der skal arbejdes videre med, kan alle spille ind med kommentarer for og imod.

Med udsigt til 150 nye boliger i Vindinge Vest og yderligere 300 boliger i Vindinge Nord, giver det god mening også at skabe plads til en ny butik. Men hvor skal der være mulighed for at bygge en – nord eller syd for Børnehuset Hjortkær?

Foto: Roskilde Kommune

”Begge arealer har deres fordele og ulemper, så derfor vil vi rigtigt gerne have alle argumenter på banen, inden vi går videre med en ny lokalplan og et kommuneplantillæg for området”, siger den nye formand for Plan- og Teknikudvalget, Tomas Breddam. ”Området nord for børnehuset er i dag delvist dækket af skov, og der er flere muligheder for aktiviteter, blandt andet fodbold, basketball og bmx. Kommer butikken der, kan vi risikere at reducere de muligheder. På den anden side har dette område en større synlighed, bedre plads til en butik, og den vil ikke ligge så tæt på naboer.

Vælger vi området syd for børnehuset, kommer butik og parkeringspladser til at fylde omtrent halvdelen af jordstykket, så der bliver mindre plads til andre formål. I begge tilfælde vil der blive adgang til butikken via Tunevej”, forklarer Tomas Breddam.

Den indledende offentlige høring om placeringen af butikken starter den 5. februar og slutter den 5. marts. Ideér og forslag sendes til kommunen via roskilde.dk/indflydelse.

Læs mere her.

Del på sociale medier