Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Nov 23, 2017 til Dec 05, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel – Gadstrup, Roskilde
Kl. 1234 anholdt politiet en 73-årig mand fra Roskilde, der kørte i bil på Salløvvej. Han var påvirket af spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve.

Grundlovsforhør – Indbrud i værksted – Køgevej, Gadstrup – Roskilde
Kl. 1200 blev tre mænd på 24, 24 og 36 år fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, efter at de tidligere på natten var blevet anholdt efter et indbrud i et værksted. Alle tre blev varetægtsfængslet frem til den 21. december 2017. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere i sagen.

Anholdelse – Tyveri fra lagerhal – Køgevej, Gadstrup – Roskilde
Kl. 0314 fik politiet en anmeldelse fra en opmærksom anmelder, som forinden havde undret sig over, at der var tændt lys ved en lagerhal / værksted. Da han undersøgte det nærmere, kørte to biler derfra med høj hastighed. Anmelderen kunne efterfølgende konstatere, at der manglede et par biler og en minilæsser, og at metalporten ind til stedet var opbrudt. Politiet kørte til stedet for at undersøge stedet nærmere for eventuelle spor og fik i den forbindelse oplysninger om, at minilæsseren kunne spores til Vordingborg-området. Med assistance fra Sydsjælland og Lolland-Falsters politi fik politiet i Vordingborg-området kontakt til bl.a. minilæsseren samt tre mænd, der alle blev anholdt som mistænkte for at have begået tyveriet i Gadstrup. De anholdte er en 24-årig mand fra Køge, en 24-årig mand fra Nykøbing F og en 37-årig mand fra Birkerød, som alle vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som sigtede for tyveriet fra stedet.

Røveri mod forretning – Roskilde.
Kl. 1605 kom en mand ind i “Min Købmand” på Kongebakken, hvor han under trusler med en pistol fik udleveret penge fra kassen.

Gerningsmanden beskrives som: Mand, dansk af udseende, 160-165 cm høj, spinkel, hvid hud, tatovering omkring højre øje muligt kryds eller stjerne, meget blå øjne, talte dansk. Iført sort elefanthue, sort trøje, sorte bukser og handsker.

Han flygtede fra stedet i bil i østlig retning. Intet nærmere om bilen p.t.

Politiet søgte efter gerningsmanden efter røveriet, men han blev ikke umiddelbart anholdt. Politiet hører gerne fra vidner, der ud fra signalementet har oplysninger om gerningsmanden, eller som har hørt eller set noget i relation til røveriet. Ring på 114.

Tricktyveri – Jernbanegade, Roskilde
Kl. 1512 anmeldte en 66-årig kvinde fra Ringsted, at hun kl. ca. 1335 blev “klemt” mellem to fremmede mænd, da hun steg ombord i toget mod Nykøbing F på perron 2. Hun havde fået stjålet sit rejsekort, som hun havde optanket med penge inden togrejsen. De to mistænkte mænd blev beskrevet som: A: Mand, 30-35 år, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: spiste takeaway i boks, Medbragte: stor blå rygsæk; og B: Mand, 180-185 cm, Hårfarve: Brun.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket mændene på stationsområdet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Kørsel i frakendelsestiden – Holbækmotorvejen, Roskilde
Kl. 0655 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist kørte ad Holbækmotorvejen i vestlig retning med kun ca. 40 km/t, hvilket undrede anmelderen, som fulgte efter bilen. Politiet kørte mod motorvejen og fik ved afkørsel Roskilde V og Lindenborgvej kontakt til bilen, der blev ført af en 44-årig mand fra Føllenslev. Han havde ikke noget kørekort, som var frakendt ham. Politiet sigtede ham for kørsel i frakendelsestiden i bilen, der ifølge den sigtede skulle testes i forbindelse med en reparation.

Narkopåvirket bilist – Roskilde.
Kl. 0120 anholdt politiet en 19-årig mand fra Hedehusene og en 16-årig dreng ligeledes fra Hedehusene. Der var mistanke om, at bilen var stjålet, hvilket senere viste sig ikke at være tilfældet, hvorfor den 16-årige hurtigt blev løsladt igen. Den 19-årige fik udtaget en blodprøve og sigtet for narkokørsel og kørsel uden at have kørekort. Han blev løsladt ud på morgenstunden.

Uro – Roskilde.
Kl. 0130 anholdt politiet en 23-årig mand fra Kalundborg, der optrådte provokerende over for politiet på Jernbanegade. Han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og løsladt senere på natten.

Brand – Valore, Roskilde.
Kl. 0216 blev politi og brandvæsen sendt til brand på Valorevej, hvor der var ild i en lade. Laden brændte ned, og politiet kender ikke brandårsagen. Stedet skal nu undersøges nærmere.

Butikstyveri / hærværk mv. – Jernbanegade/Hestetorvet, Roskilde
Kl. 2016 anmeldte personalet fra en kiosk på jernbanestationen, at en mand netop havde stjålet to øl til en værdi af 44 kr. Han var gået ud på en perron, hvor personalet kontaktede ham. Manden smed nu øllene fra sig ud på skinnerne og gik fra stedet til et nærliggende værtshus, hvor politiet fik kontakt med en 25-årig mand fra Helsingør. Han var lettere påvirket af spiritus og blev sigtet for tyveriet af de to øl fra kiosken. Medens politiet afhørte manden uden for værtshuset, knuste han pludselig en af værtshusets ruder med sit hovedet – med størst skade på ruden som følge af hærværket. Han pådrog sig en mindre skade i panden og blev nu frihedsberøvet med henblik på anbringelse i detentionen til afrusning for at undgå, at han forvoldte yderligere skade på andre ting eller sig selv. Sigtelserne blev derfor udvidet til også at omfatte hærværk. Den 25-årige blev kort efter midnat løsladt, men kan forvente at høre nærmere fra politiet, når erstatningskravene i sagerne er opgjorte.

Anholdelse – Overtrædelse af indrejseforbud – Roskilde
Kl. 1358 foretog politiet anholdelse af to mænd på 58 og 62 år fra Bulgarien, som opholdt sig på en adresse i den østlig del af Roskilde by. Politiet havde forinden modtaget oplysninger om, at mændene måske opholdt sig i Danmark på ulovligt grundlag. Det viste sig at være korrekt, idet begge mænd havde forbud mod at rejse ind i Danmark og var blevet udsendt fra Danmark tidligere på måneden efter berigelseskriminalitet. De to anholdte forsøgte at snyde politiet ved at fremvise nogle identitetsdokumenter, der virkede uægte. Ved en ransagning af opholdsstedet fandt politiet deres ægte identitetsdokumenter, hvorfor de to anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde torsdag som sigtet for både dokumentfalsk og overtrædelse af indrejseforbuddet.

Færdselsuheld – Helligkorsvej/Møllehusvej, Roskilde
Kl. 1502 fik politiet en melding om et færdselsuheld, idet en bilist og en cyklist var stødt sammen. En 57-årig kvinde fra Hedehusene kørte i en personbil med lav hastighed ad Møllehusvej mod syd og ind i rundkørslen, hvor hun blev påkørt af en 14-årig pige fra Roskilde, som kørte på cykel mod vest ad Helligkorsvej. Ingen kom til skade ved uheldet, men den 57-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet, da hun mistænkes for at have overtrådt færdselsloven.

Mistænkelig forhold var fuld mand – Fælledvej, Roskilde
Kl. 0041 anmeldte en opmærksom borger, at en person gik rundt mellem de parkerede biler på en p-plads. På grund af dis/tåge var det svært for anmelderen at se, hvad personen foretog sig, men formodede, at der måske kunne være tale om en biltyv på udkig efter en bil. Politiet kørte til området og traf en noget omtåget, 83-årig mand fra Roskilde, som i sin beduggede tilstand blev fulgt hjem af politiet.

Narkokørsel – Præstemarksvej, Himmelev, Roskilde
Kl. 2157 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Jyllinge for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af både kokain og hash under kørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde – sag fra Greve.
En 17-årig ung mand blev fremstillet i grundlovsforhør sigtet for flere tilfælde af trusler og røveri mod forskellige personer i Greve. Han blev fængslet til den 211217.

Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde – sag fra Ringsted.
Kl. 1400 blev en 23-årig mand fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre. Pgl. sigtes i forbindelse med fund af skydevåben på en adresse i Ringsted den 031117, hvor der i forvejen sidder to andre fængslede. Den 23-årige blev fængslet til 071217. Politiet har ikke flere kommentarer til sagen.

Mistænkelig adfærd – Roskilde.
Kl. 1814 fik politiet anmeldelse om en hændelse onsdag eftermiddag, hvor en 90-årig kvinde fik besøg af to mænd, der ville checke brandalarmerne i hendes bolig på Kornvej. Kvinden oplyste til mændene, at alarmerne blev undersøgt med jævne mellemrum, men de insisterede på at undersøge forholdet nærmere. De to kom ind på adressen, men tilsyneladende manglede der ikke noget i hjemmet efter besøget.

Luk aldrig ukendte ind, hvor der ikke er en forudgående aftale om, at de kommer for at undersøge et eller andet. Specielt skal ældre være opmærksomme på dette, da det ofte er denne gruppe, der bliver udsat for tyveri fra deres boliger.

Hærværk – Roskilde.
Kl. 0200 anholdt politiet en 16-årig dreng, der kl. 0130 gik rundt på en bil i en parkeringskælder i Hersegade. Den 16-årige var sammen med en jævnaldrende, der stak af fra stedet. Den anholdt blev løsladt senere på natten efter sigtelse for hærværk mod to biler.

Uro – Roskilde.
Kl. 0245 anholdt politiet en 20-årig mand fra Roskilde, der sammen med to andre gik rundt på Algade, hvor de sparkede på vinduer og rev valgplakater ned m.v. Det lykkedes politiet at anholde den ene af gerningsmændene, der blev løsladt senere på morgenstunden med en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Indbrud i perioden
Agervænget, Snoldelev, Gadstrup
Agervænget, Gadstrup
Barnekæret, Gundsømagle, Roskilde
Cecilievej, Jyllinge
Engblommevej, Jyllinge
Hirsevej, Jyllinge
Kolibrivej, Jyllinge
Granhøj, Jyllinge
Vissenbjergvej, Roskilde
Fjordager, Gevninge, Roskilde
Kildemosevej, Ågerup, Roskilde
Bogøvej, Vor Frue, Roskilde
Søbredden, Svogerslev, Roskilde (2 steder)
Eget Bo, Roskilde
Krogsbøllevej, Himmelev, Roskilde
Boserupvej, Roskilde
Ahornlunden, Himmelev, Roskilde
Pærelunden, Himmelev, Roskilde
Anemonevej, Roskilde
Rørmosen, Roskilde
Søndervang, Roskilde
Bakkesvinget, Roskilde
Guldborgvej, Veddelev, Roskilde
Dunhammervej, Roskilde
Vor Frue Hovedgade, Vor Frue, Roskilde
Meldager, Roskilde
Bygmarken, Roskilde
Merringgårdsvej, Roskilde