Indtil nu har linje 202A kørt ”med uret” i området ved Musicon. Det betyder, at alle busstoppestederne ligger på modsatte side af Maglegårdsvej og Pulsen i forhold til, hvor uddannelsesinstitutionerne er placeret.

Den 10. december vendes kørselsretningen, så eleverne ikke skal krydse vejene. Der er fire store uddannelsesinstitutioner med i alt over 7.500 årselever og mere end 800 ansatte på og omkring Musicon. De mange elever og ansatte udgør ca. en fjerdedel af passagerne på linje 202A og har været medvirkende til væksten i passagertallet på linjen.

Hidtil har uddannelsesinstitutionerne ligget ”på ydersiden” af den rute, som 202A kører gennem Musicon. Når passagererne sættes af i morgentrafikken, sættes de derfor af på den modsatte side af, hvor institutionerne ligger, og det skaber farlige situationer.

Nu ændres kørselsretningen på den sydlige del af ruten (en del af Køgevej, Søndre Ringvej, Maglegårdsvej og Pulsen), så bussen kører den modsatte vej rundt. På den måde undgår et meget stort antal studerende at skulle krydse vejen.

– Det glæder mig virkelig, at rute 202A på få år er blevet så populær, at det nu giver rigtig god mening at gennemføre denne justering. Vi kan se, at Busplan 2012 – og en række indsatser for fremkommeligheden, der er fulgt med – generelt har øget passagertallet med knapt 20 % de seneste 5 år. Og det er specielt A-linjerne, der har stået for væksten i bussernes popularitet, siger formand for Plan- og Teknikudvalget, Torben Jørgensen.

Læs mere her.

Del på sociale medier