Frem til valgdagen den 21. november vil en gruppe unge, der var samlet på Ungedagen 2017, være ude og møde deres jævnaldrende der, hvor de er – på sociale medier, på ungdomsuddannelserne, i byen og mange andre steder.

Deltagerne på Ungedagen har udviklet kampagneaktiviteter, der sætter fokus på, hvorfor det er vigtigt at unge stemmer til kommunalvalget. Helt konkret er der lavet film, plakater og memes til sociale medier og en selfiekonkurrence, der kommer til at køre på alle valgsteder den 21. november. Alt sammen er et resultat af Ungedag 2017, som fandt sted torsdag den 9. november på Roskilde Gymnasium.

Ungedagen gav vanen tro også en mulighed for at møde lokale politikere og få sat ansigt på demokratiets nuværende repræsentanter. Ungeudvalget interviewede politikerne om først deres politiske engagement – hvordan startede det, hvor gamle var de, da de stemte mm.? Og så diskuterede de tilliden mellem vælgerne og politikere. Møder politikerne tillid i hverdagen, og hvad gør de selv for at styrke tilliden til dem?

De unges aktiviteter frem til valget indgår i projektet ”Førstevælger”, som Roskilde Kommune og Roskilde Festival står bag.

Læs videre her.