Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Okt 29, 2017 til Nov 07, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Mistænkeligt forhold – Gadstrup, Roskilde.
Kl. 2110 bemærkede en 30-årig kvinde fra Viby, at der kørte en bil rundt i kvarteret ved Ramsøbakken. Der var en trailer på bilen. Politiet kørte til stedet, og her fik man kontakt med en mand, der kørte i bilen med traileren. Det viste sig, at han var i færd med at hente nogle møbler på helt legal vis.

Fin iagttagelse af anmelderen. Politiet kører hellere en gang for meget end en gang for lidt til sådanne opgaver.

Uventet besøg – Møllemarken, Havdrup – Solrød
Kl. 1712 anmeldte en 88-årig kvinde fra Havdrup, at hun kl. ca. 1220 havde fået uventet besøg af en mand, der havde banket på hendes dør og højlydt spurgt, om hun var hjemme. Den 88-årige åbnede døren og blev så overrasket over mandens henvendelse, at han fik lov at komme indenfor, hvor han ville kontrollere hendes vinduer. Kort efter forlod manden stedet med en kommentar om, at hun ikke havde lukket sine vinduer. Der var ikke blevet stjålet noget i forbindelse med mandens “undersøgelse” af anmelderens bopæl. Den mistænkte blev beskrevet som: mand, dansk af udseende, ca. 40 år, ca. 170 cm høj, almindelig af bygning, dansk-talende, iført kasket og mørk jakke.

Mistænkeligt forhold – Kajakvej, Jyllinge – Roskilde
Kl. 1014 anmeldte en opmærksom borger, at han undrede sig over tre formentlig udenlandske mænds færden i området. De talte dårligt engelsk og kørte rundt i kvarteret med avisvogne uden aviser/reklamer i. Ingen blev af anmelderen “genkendt” som værende de sædvanlige omdelere. Politiet kørte til området med flere patruljer og fik kontakt med 40-årig mand fra Jyllinge, men med udenlandsk etnicitet. Hans forhold blev undersøgt, men politiet fandt ikke grundlag for at foretage yderligere over for ham. De to øvrige blev ikke fundet.

Politiet er glade for sådanne anmeldelser, efter at borgerne har haft et vågent øje med, hvad der foregår i lokalområdet.

Tricktyveri – Jyllingecentret, Jyllinge
Kl. 1548 anmeldte en 76-årig kvinde fra Roskilde, at hun kl. ca. 1330 havde været på indkøb i centret i supermarkedet Kvickly og brugt sit dankort til betaling for varerne. Efterfølgende gik en fremmed kvinde ind i hende, da hun gik rundt i centret. Sammenstødet var så kraftigt, at hun næsten var ved at falde. I forvirringen lykkedes det at stjæle den 76-åriges pung ud af en jakkelomme. Kort efter tyveriet kunne den 76-årige konstatere, at der uberettiget var hævet 15.000 kr. fra hendes konto. Da politiet undersøgte sagen nærmere og bl.a. gennemså videoovervågningen, var to udenlandske kvinder interessante, da de fulgte efter den 76-årige: A: Kvinde, østeuropæisk af udseende, 20-25 år, 160-165 cm høj, almindelig af bygning, halvlangt sort hår, iført sort jakke, sorte bukser, grå Nike sko. Hun medbragte en sort mellem stor kvinde taske; B: Kvinde, østeuropæisk af udseende, 40-45 år, 160-165 cm høj, almindelig af bygning, halvlangt hår i en hestehale og “leverpostej”s hårfarve. Hun medbragte en sort mellemstor dametaske.

Lokalpolitiet i Roskilde vil gerne i kontakt med personer, der har bemærket disse to kvinder både i Roskilde og i Gundsømagle. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Politiet formoder, at ofrenes PIN-koder er blevet afluret i forbindelse med indkøbene og betaling. Opfordringen fra politiet er at sikre sig mod muligheden for afluring af PIN-koden ved f.eks. at stille sig tæt på terminalen eller beskytte indtastningen med en hånd. Uden en afluret PIN-kode er et stjålet dankort intet værd for en (trick)tyv.

Brand – Jyllinge, Roskilde.
Kl. 1928 blev anmeldt om brand på plejehjem på Kirkebjergvej, hvor det formentlig var en defekt stikkontakt, der var skyld i røgudvikling. Fire personer blev kørt til sygehus til kontrol for røgforgiftning. Branden var meget hurtig under kontrol.

Tricktyveri – Københavnsvej, Roskilde
Kl. 1251 fik politiet en anmeldelse fra en 81-årig kvinde fra Roskilde om, at hun i forbindelse med indkøb i supermarkedet Lidl i tidsrummet kl. 1200-1230 havde fået stjålet sin pung. Den havde været gemt under andre effekter i indkøbsvognen, da kvinden havde mærket bump, da en anden kunde havde stødt ind i hende. Hun havde ikke tillagt det nogen betydning, før en anden opmærksom kunde henvendte sig og spurgte, om hun fortsat var i besiddelse af sin pung. Tyveriet blev nu opdaget, og vidnet kunne efterfølgende oplyste, at en trio bestående af to kvinder og en mand var kørt fra stedet i en sort personbil mrk. VW Golf med tyske nummerplader. Politiet forsøger nu at få både trioen og bilen identificeret.

Brand – Roskilde.
Kl. 1835 kørte politi og brandvæsen til Æblehaven, hvor der var ild i en lejlighed. En 57-årig kvinde blev bragt på hospitalet. En mand, der havde været tilstede i lejligheden blev afhørt til sagen. Et vidne havde bemærket, at der skete en eksplosion i lejligheden, da kvinden tændte et stearinlys. Hun havde forinden anvendt en dåse med lightergas, og det antages, at det er gas fra denne, der har ført til eksplosionen. Den 62-årige mand, der havde været i lejligheden kort før eksplosionen kom ikke til skade, og han fik lov at gå efter en kort afhøring.

Udbrændt bil – Store Valbyvej, Himmelev, Roskilde
Kl. 0731 fik politiet en henvendelse om udbrændt bil, der i løbet af natten var blevet henstillet på en markvej. Politiet kunne kun bekræfte anmeldelsens rigtighed, idet en udbrændt bil uden nummerplader og formentlig uden stelnummer stod på stedet. Resterne af bilen indikerede, at der var tale om en rød stationcar af mærket Opel. Politiet undersøger nu sagen nærmere i et forsøg på at finde ejeren af køretøjet.

Mistænkeligt forhold – Skalbjergvej, Himmelev, Roskilde
Kl. 1130 fik politiet en henvendelse om, at en 87-årig kvinde fra Roskilde kl. ca. 1000 havde haft en mistænkelig mand gående rundt i sin have. Han havde forklaret, at han ledte efter en bold, som han havde skudt ind i haven. Manden havde ønsket at gå gennem den 87-åriges bolig, hvilket hun dog afslog. Han forlod herefter stedet – uden bold. Den mistænkelig mand blev beskrevet som: mand, 180-190 cm høj, kraftig af bygning, talte dansk med jysk accent. Politiet fandt ikke manden, der mistænkes for måske at ville begå et tricktyveri over for beboeren.

Mistænkelige mænd – Algade, Roskilde
Kl. 1510 fik politiet en henvendelse fra en forretningsdrivende, som syntes, at to sydlandsk udseende mænd havde opført sig mistænkeligt i butikken. Da de var blevet kontaktet for at få afklaret deres ærinde, havde de smidt en pose fra sig, hvori der var to skindjakker til en værdi af ca. 2500 kr./stk. tilhørende butikken. De to jakker var forsøgt stjålet fra butikken, idet de lå i en pose, der var indrettet på en særlig måde, således at varealarmer ikke blev aktiveret. De to mænd var ca. 50 år gamle og løb i hver sin retning ad Algade, da de blev afsløret. Politiet fandt ikke mændene i byen.

Færdselsuheld – Københavnsvej, Roskilde
Kl. 0619 kom en 23-årig mand fra Roskilde som fører af en personbil i klemme mellem to lastbiler, da han og de øvrige parter i uheldet kørte ad Københavnsvej i østlig retning. Den 23-årige bremsede sammen med en forankørende lastbil op for rødt lys i krydset ved Betonvej/Navervej, men dette overså en 31-årig mand fra Sorø som fører af en lastbil. Han påkørte derfor den 23-åriges bil, der blev skubbet frem i lastbilen foran. Denne lastbil blev sluttede skubbet frem i bagenden af en forankørende varebil. Den 23-årige blev bragt til skadestuen i Køge til kontrol, men var sluppet uden fysiske skader. Derimod havde personbilen det ikke så godt, idet den fik store skader og blev vurderet totalskadet. Politiet foretog sig ikke yderligere i sagen end at sørge for oprydning, så trafikken fra kl. ca. 0710 kunne passere uhindret.

Færdselsuheld – Københavnsvej, Roskilde
Kl. 0814 skete endnu et færdselsuheld på Københavnsvej ved lyskrydset ved Byageren/Bymarken. En ambulance under udrykning ført af en 30-årig mandlig redder kørte i vestlig retning hen mod krydset, hvor lyssignalerne viste grønt. Bilisterne i krydset kørte til siden, men en 69-årig kvinde fra Roskilde havde svært ved at retningsbestemme, hvorfra ambulancen kom, og nedsatte hastigheden i krydset. Hun blev imidlertid ramt af på venstre side af bilen af ambulancens trinbræt med mindre materiel skade på begge køretøjer til følge. Begge parter kørte ind til siden, og den 69-årige blev tilset for chok i ambulancen, hvis patient blev afhentet af en anden ambulance og kørt på hospitalet. Politiet foretog sig ikke yderligere i sagen.

Tricktyveri – Stationscentret, Roskilde
Kl. 1400 anmeldte en 63-årig kvinde fra Roskilde, at hun i tidsrummet kl. ca. 1300-1310 var blevet bestjålet i en elevator efter indkøb i supermarkedet Føtex. Da hun sammen med et 72-årigt kvindeligt vidne befandt sig i en elevator, kom den ene af to fremmede kvinder ind med seddel og spurgte om vej til Rigshospitalet. De forlod hurtigt elevatoren, og først da den 63-årige kom hjem, opdagede hun, at hendes pung var blevet stjålet op af hendes rygsæk. Ved spærring af dankortet kunne banken oplyse, at der allerede uberettiget var hævet 15.000 kr. på kontoen. De to mistænkte kvinder beskrives som: A: Kvinde, Romansk af udseende, 20 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Langt, Yderligere kendetegn: “yndig ung pige”, Talte: Engelsk, Iført: Lang grønlig jakke muligvis med hætte og muligvis med pelskrave; B: Kvinde, Romansk af udseende, 40-45 år, 155-160
cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Iført: Sort vinterfrakke, mørke bukser. Politiet forsøger nu at få A og B identificeret via eventuel overvågning i supermarkedet.

Tyveri fra domkirke – Roskilde.
Kl. 1022 blev anmeldt om et tyveri, der skete søndag kl. 2149, hvor en alarm gik i gang. Fra domkirkens konventhus er stjålet tre kobberlamper mrk. Louis Poulsen, der alle er mærket “Roskilde Domkirke”.

Politiet hører gerne fra personer, der har hørt eller set noget til tyveriet, eller som efterfølgende er blevet tilbudt at købe lamperne. Ring på 114.

Færdselsuheld – Gerdrup, Roskilde.
Kl. 2235 kørte en 19-årig mand fra Vallensbæk ad Frederiksborgvej, hvor han under overhaling mistede herredømmet over bilen og kørte ind i et vejskilt, hvorefter bilen kørte i grøften og rullede rundt flere gange. Det viste sig, at den 19-årige var påvirket af spiritus eller narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve. Han kom ikke til skade ved uheldet.

Carsten Andersen / kommunikationsansvarlig.

Stormen og forhøjet vandstand – Roskilde og den vestlige del af politikredsen.
Lørdag og søndag havde myndighederne travlt i forbindelse med stormen Ingolf og det efterfølgende problem med forhøjet vandstand. Det var igen Jyllinge og Roskilde havn, der havde store problemer i Roskilde Fjord, og i Holbæk var der problemer med forhøjet vandstand på havnen.

Myndighederne ydede en stor indsats i fællesskab, og udover det professionelle mandskab fra de forskellige myndigheder, blev der ydet en meget stor frivillig indsats af hjemmeværnet, det frivillige brandberedskab og almindelige borgere, der hjalp til på forskellige vis.

Status mandag morgen er, at vandet er begyndt at trække sig tilbage, og der er således ikke længere fare for oversvømmelse. I dag starter så oprydningen efter de mange tiltag, der blev gjort for at holde vandet ude.

Politiet har stor ros til de mange frivillige og øvrige myndigheder for et godt samarb
ejde under stormen og højvandet.

————

Forsøg på bedrageri – Roskilde
Kl. 1339 fik politiet anmeldelse fra en 85-årig kvinde fra Roskilde, der på et tidspunkt mellem torsdag og fredag var udsat for, at en mand ringede og udgav sig for at være barnebarn til forurettede. Han ville låne 60000 kr. til en bil. Kvinden ringede til banken, da “barnebarnet” ikke ville mødes med forurettede i banken. Derfor blev aftalen ikke til noget. Forurettede fandt senere ud af, at det ikke var barnebarnet, hun havde talt med.

Der har været adskillige af samme type sager i den seneste tid, og vi opfordrer til, at man taler med sine ældre familiemedlemmer om bedragerisagerne, så de ikke bliver taget ved næsen, hvis der ringer en mand under ovennævnte omstændigheder.

Forsøg på røveri – Viby, Roskilde.
Kl. 2129 forsøgte to gerningsmænd at begå røveri mod Rema 1000, Tofthøjvej, hvor de to bevæbnet med en pistol og en kniv forsøgte at røve Rema 1000, idet de tog fat i personalet, da de kom ud fra forretningen. Personalet kunne ikke komme ind i forretningen, efter lukningen, og derfor måtte de to gerningsmænd opgive deres ærinde. De flygtede fra stedet. Politiet fandt ikke frem til de to, der blev søgt med politihunde i området.

Gerningsmændene beskrives som: Mænd/drenge, 16-17 år, 170 cm. høje, iført mørk hættetrøje, sorte bukser, sort halstørklæde, medbragte muligvis en cykel.

Politiet vil meget gerne høre fra personer, der har ud fra signalementet eller på anden måde har kendskab til røveriet. Ring på 114.

Anholdelse – Roskilde.
Kl. 1328 anholdt politiet en 32-årig mand fra Rumænien, der blev anholdt i forbindelse med tyveri af seks fl. whisky m.v. Pgl. sidder fortsat anholdt, idet politiets udlændingeafdeling vil undersøge, om den pgl. skal udvises af Danmark. Han sidder derfor fortsat anholdt efter udlændingeloven, hvor man kan være anholdt 3×24 timer uden fremstilling for en dommer.

Bedrageri – Roskilde.
Kl. 1610 fik politiet anmeldelse om et bedrageri, der fandt sted fredag kl. 2000 i Æblehaven, hvor en mand kontaktede en 75-årig kvinde og udgav sig for at være hendes barnebarn. Han ville gerne låne 75000 kr. til en bil. En “kammerat” til barnebarnet ville hente pengene. “Kammeraten” beskrives som:

A: Mand, intet om alder, ca. 160 cm høj, lys i huden, sort hår. Muligvis iført mørkt tøj/overtøj. Talte dansk uden accent.

Senere fandt forurettede ud af, at det ikke var barnebarnet, der havde ringet, og han havde ikke fået nogen penge af en kammerat.

Der har været adskillige tilfælde af lignende sager i de seneste dage. Politiet skal igen gøre opmærksom på, at man ikke skal udlevere penge til fremmede uanset hvilket undskyldning der er, for at et barnebarn eller andre ikke selv kan hente pengene.

Vi opfordrer igen yngre familiemedlemmer til at kontakte deres ældre i familien og gøre opmærk
som på, at der laves bedragerier som beskrevet her, og at man ikke skal udlevere penge under lignende omstændigheder.

Røveri mod forretning – Roskilde.
Kl. 2001 blev anmeldt om røveri, der fandt sted kl. 1950, hvor en gerningsmand kom ind hos Købmanden, Kongebakken, hvor gerningsmanden truede personalet med en pistol og slap af sted med et mindre kontantbeløb og en flaske Jack Daniels.

Gerningsmanden beskrives som: Mand, ca. 25-30 år, mellemøstlig af udseende, ca. 175-180 cm høj, tæt bygget, enten kraftig eller muskuløs, han havde mørke øjne og talte dansk, iklædt mørk trøje, mørke bukser. Han havde et kongeblåt tørklæde op foran næse og mund.

Politiet søgte med hunde omkring gerningsstedet, men fandt desværre ikke frem til gerningsmanden. Politiet vil meget gerne høre fra vidner, der har en ide om, hvem gerningsmanden kan være. Ring til os på 114.

Indbrud i perioden
Brordrupvej, Gadstrup
Møllehaven, Jyllinge
Bredekæret, Store Valby, Roskilde
Algade, Roskilde
Fjordager, Gevninge, Roskilde
Haraldsborgvej, Roskilde
Mørbjergparken, Vindinge, Roskilde
Store Hedevej, Roskilde
Bøgevej, Roskilde
Dommervænget, Roskilde