Fredag den 3. november besøgte Katinka Bjerregaard og Simon Ask KulturCosmos.

De to udgør halvdelen af bandet Katinka og spillede intimkoncert i CosmosHuset for 50 personer til en for længst udsolgt koncert. Der blev leveret en pragtpræstation af en intimkoncert, hvor publikum blev inviteret med ind i Katinkas tankeunivers – både igennem sangtekster og tale mellem numrene.

Foto: Ida Dalsgaard Nicolaisen

Simon Ask brillerede på guitar og efter en solo udi nogle hurtige akkorder måtte selv Katinka medgive, at de burde have mere solo fra hans hånd i deres øvrige koncerter. Katinka havde vanen tro sin ukulele med som sammen med guitar udgjorde musiksiden af koncerten. Repertoiret spændte over de nu velkendte Katinka-numre og blandt publikum var der meget genkendelighed at spore.

Flere gange kunne det ses at et par hænder fandt hinanden i et lille klem og blikke blev udvekslet med indforståede smil. Mod enden af koncerten valgte Katinka at spille Sebastians “Du er ikke alene”. Covernumret havde de spillet en eneste gang tidligere til overrækkelsen af Tine Bryld Prisen 2017. Helheden i koncerten var særlig fin – og selvom Katinka er et stort navn passede ægtheden og nerven perfekt til de intime forhold i CosmosHuset.

KulturCosmos er et borgerdrevet kulturhus i Viby ved Roskilde, som i 2018 udvider med en musikprofil. Koncerten med Katinka var den ideelle prøve på, hvilket format, der matcher stedet. Der er god grund til at holde øje med det fremtidige musikprogram…

Foto: Ida Dalsgaard Nicolaisen