Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Sep 29, 2017 til Okt 10, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Fremstilling i grundlovsforhør – sag fra Jyllinge.
Kl. 1200 blev en 22-årig mand fra Roskilde fremstillet i grundlovsforhør sigtet for kvalificeret vold. Han slog søndag kl. 0058 en 27-årig mand på en adresse i Jyllinge. Den 27-årige blev slået flere gange i hovedet med et knojern. Den 22-årige blev fængslet til 021117

Overtrædelse af jagtloven – Jyllinge, Roskilde.
Kl. 1712 blev anmeldt om ulovlig jagt, idet to jægere klædt i hvidt lå i kajakker i sejlrenden øst for Lilleø, helt tæt på land. Jagt fra båd skal ske mindst 500 meter fra land.

Det lykkedes politiet at få fat i de to jægere, der begge havde jagttegn, en 31-årig mand med ukendt adresse og en 30-årig mand fra København. Politiet to de pgl.s. skydevåben og udbyttet fra jagten med sig. Sagen skal nu juridisk vurderes.

Hærværk – Roskilde.
Kl. 1328 blev anmeldt om hærværk på Domkirkepladsen, hvor der 23 steder i området omkring Domkirkepladsen var lavet graffiti på husmure, vejskilte, stensætninger m.v. Med tusch og spraymaling var skrevet MCD, SULF, RICH, SAMER og LYGEN. Hærværket er formentlig sket mellem søndag kl. 2000 og mandag kl. 0645. Politiet efterforsker nu sagen og vil meget gerne høre fra vidner, der har oplysninger om gerningsmand eller gerningsmændene. Det er ikke første gang, at der laves den type hærværk i midtbyen af Roskilde, og politiet håber på, at vidner vil melde sig. Ring til 114.

Laserlys mod fly – Viby Sj. – Roskilde
Kl. 2030 anmeldte personalet i luftfartskontrollen, at et fly kl. ca. 2020 under indflyvning til Roskilde Lufthavn var blevet belyst med grøn laserlys. Flyet havde en højde på ca. 1000 fod og befandt sig over området mellem Viby Sj. og Osted, da det blev ramt af laserlyset fra jorden. Politiet undersøger nu sagen nærmere i et forsøg på at få identificeret, hvorfra laserlyset kom.

Graffiti på døre / vinduer – Sankt Ols Gade, Roskilde
Kl. 0223 fik politiet en anmeldelse om, at en gruppe på to piger og fem drenge gik rundt og lavede graffiti på døre og vinduer i Sankt Ols Gade. Politiet kørte straks til området, men fandt ikke gruppen af unge mennesker med den anmeldte adfærd.

Uro – Roskilde.
Kl. 0320 anholdt politiet en 26-årig mand fra Roskilde, der optrådte provokerende over for andre gæster på en restaurant på Jernbanegade. Pgl. blev løsladt senere på morgenen med en bøde for sin optræden.

En 18-årig mand fra Kirke-Såby blev anholdt kl. 0315 samme sted. Han var voldelig over for en 19-årig mand fra Roskilde, der blev slået i hovedet. Den 18-årige blev løsladt i løbet af formiddagen. Han indkaldes senere til et retsmøde, hvor sagen bliver afgjort.

Spirituskørsel/narkokørsel – Roskilde.
Kl. 0540 anholdt politiet en 23-årig mand fra Roskilde, der sigtes for spiritus og narkotikakørsel. han kørte i bil på Møllehusene, da han blev standset af politiet. Den pgl.fik udtaget en blodprøve og løsladt efterfølgende.

Mistænkeligt forhold – Roskilde.
Kl. 1800 gik en mand rundt i en have på Agnetevej, hvilket fik husets beboere til at reagere. Manden havde på gebrokkent engelsk sagt “bag”, og han fik en plasticpose, hvorefter han forlod stedet igen.

Tyveri fra genbrugsstation – Roskilde.
Kl. 2005 lukkede en person sig ind på Roskilde Genbrugsstation, Vestre Hedevej. Fra stedet stjålet batterier og elektronik. Politiet kørte til stedet, hvor en 29-årig kvinde fra Lejre blev truffet. Hun blev sigtet for tyveri på stedet. De stjålne effekter tilbageleveret.

Tyveri fra genbrugsplads – Viby, Roskilde.
Kl. 2202 blev tre mænd fra Bulgarien anholdt og sigtet for tyveri fra Genbrugsplads Dåstrup. De var i færd med at fylde en varebil med diverse ting fra pladsen, da politiet kom til stedet. De tre, der er 58 år, 62 år, og 25 år sidder fortsat anholdt, og de forventes fremstillet i grundlovsforhør mandag. De tre var anholdt fredag aften for noget lignende på genbrugspladsen Pilebækvej, Bjæverskov. De blev løsladt efter sigtelse og afhøring på daværende tidspunkt. Tilsyneladende har de ikke forstået budskabet om ikke at begå tyveri.

Tryghedsbussen ude både i dag fredag og i morgen lørdag – Roskilde (fredag) / Ringsted (lørdag – 2 steder)

Tyveri fra både – Veddelev, Roskilde.
Kl. 1112 blev anmeldt om tyveri af påhængsmotorer fra to joller i Veddelev Havn, henholdsvis en 10 hk Suzuki og en 6 hk Mercury. Tyveriet sket mellem mandag 021017 og tirsdag 031017.

Tyveri fra taske – Roskilde.
Kl. 1208 blev anmeldt om tyveri af en pung, der indeholdt to tyrkiske pas og to opholdstilladelser. Pungen blev stjålet under ophold på Roskilde Sygehus. To kvinder satte sig ved en 72-årig kvinde, og i forbindelse er det lykkedes at stjæle pungen. De to kvinder beskrives som: 35-40 år, begge af udenlandsk oprindelse.

Brandundersøgelse – Smedegade, Roskilde
Kl. 1728 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre ildebrand på en patientstue. Det viste sig, at der var ild i noget håndklædepapir, der var blevet antændt på et toilet. Der skete kun mindre materiel skade, idet personalet på sygehuset fik branden slukket inden brandvæsnets ankomst. Politiets foreløbige efterforskning tydede på, at en 38-årig kvindelig patient selv havde foranlediget branden. Ingen af de øvrige patienter havde været i fare under branden, hvis strafferetlige efterspil politiet og anklagemyndigheden nu kigger nærmere på.

Udadreagerende adfærd – Københavnsvej, Roskilde
Kl. 1815 anmeldte pårørende til en 11-årig dreng fra Roskilde, at deres søn var blevet skubbet til og havde fået slået sin mobiltelefon ud af hånden, da han kl. ca. 1445 sammen med 12 andre drenge og to forældre gik ad fortovet ved Shell-tankstationen på vej til en fødselsdagsfest. Under gåturen mødte gruppen en ældre mand og dennes hustru. Af ukendt årsag blev den ældre mand sur på drengene og skubbede først den 11-årige og bagefter slog mobiltelefonen ud af hans hånd, så mobiltelefonen faldt ned på jorden og gik i stykker. Det ældre par forsvandt herefter i ukendt retning fra stedet. Politiet forsøger nu at få identificeret manden, der blev beskrevet som: A: Mand, 70-75 år, ca. 175 cm høj, almindelig af bygning, gråt hår, iført beige vindjakke, mørke bukser og sorte sko, benyttede stok.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har været i området, eller som kan give oplysninger om manden. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brand i villa – person omkommet – Dyssevej, Ågerup, Roskilde
Kl. 1919 modtog politiet via alarm 112 melding om ildebrand i en villa, hvorfra der tidligere var blevet råbt om hjælp. Naboer havde herefter set villaens kvindelige beboer – en 88-årig kvinde – komme forvirret ud, da der var udbrudt brand på stedet. En 82-årig mandlig beboer i villaen var ikke kommet ud, hvorfor naboer forsøgte at skaffe sig adgang til villaen, men måtte opgive på grund af branden. Brandvæsnet begyndte straks slukning af branden, der afgav kraftig røg, der drev i østlig retning mod beboelse på Baunevej og Kildemosevej. Politiet opfordrede derfor beboere på disse veje til at lukke døre og vinduer og forblive inden døre. Naboer til den brændende villa blev evakueret, og den kvindelige beboer blev anbragt hos naboer, inden hun senere på aftenen blev indbragt til skadestuen i Holbæk, hvor hun blev indlagt til kontrol for eventuel røgforgiftning. Under brandslukningen
fandt brandvæsnet i villaen en mand, der havde pådraget sig så alvorlige skader ved branden, at han straks blev erklæret for død. Brand- og efterslukningsarbejde var afsluttet kl. ca. 2330, og en VVS-mand var blevet tilkaldt for at stoppe en lækage på et vandrør. Brandstedet har i nattens løb været bevogtet af politihjemmeværnet, indtil politiet og kriminalteknikere onsdag skal undersøge brandstedet nærmere for at finde årsagen til brandens opståen. Yderligere skal den omkomne undersøges nærmere med henblik på endelig identifikation som villaens mandlige beboer og den konkrete årsag til hans død.

Anholdelse – Roskilde.
Kl. 0702 anholdt politiet en 27-årig mand fra Fuglebjerg, der stod uden for politistationen og råbte efter en politipatrulje. Hvad årsagen til råberiet var, melder historien ikke noget om. Han blev lagt i detentionen til afrusning, og fik en bøde, før han igen blev løsladt i løbet af formiddagen.

Mistænkeligt forhold – Roskilde.
Kl. 1145 bemærkede en 73-årig kvinde fra Roskilde, at to udenlandske kvinder fulgte efter hende under en indkøbstur på Skomagergade. De to var ind i mellem ganske tæt på anmelderen, og hun følte sig ubehagelig til mode. Hun tog kontakt til en ansat i en forretning, der henvendte sig til kvinderne, hvorefter de forsvandt fra stedet. Alle steder havde anmelderen betalt med kontanter, og hun havde en mistanke om, at de to var interesserede i at aflure pinkoder, men det kunne de således ikke.

Overtrædelse af ordensbekendtgørelsen – Roskilde.
En 18-årig mand fra Roskilde sparkede gentagne gange på en låst dør i Rønnebærparken, hvilket skabte utryghed. Politiet fik fat i den 18-årige, der fik en bøde for sin optræden.

Hærværk – Hønske, Viby Sj., Roskilde
Mellem fredag aften og lørdag morgen er der lavet hærværk på et drivhus, der stod på Ågårdsvej. Drivhuset er jævnet med jorden ved anvendelse af en traktor med frontskovl. Politiet undersøgte sagen, og en ældre mand fra lokalområdet blev sigtet for hærværket, der er en udløber af interne stridigheder.

Vold – Roskilde.
Kl. 1714 blev en 33-årig medarbejder udsat for vold på en bodega på Hestetorvet. En 27-årig mand fra Holbæk optrådte provokerende over for de øvrige gæster, og da personalet ville have manden til at gå, så blev han voldelig og slog og sparkede på den 33-årige.

Den 27-årige blev søndag fremstillet i grundlovsforhør, når han blev fængslet til den 191017.

Anholdelse – Roskilde.
Kl. 0415 anholdt politiet en 42-årig mand fra Polen, der optrådte provokerende over for andre på Jernbanegade. Han blev lagt til afrusning i detentionen.

——
Indbrud i villa – Ugerløse, Holbæk.
Kl. 1129 blev anmeldt om indbrud i en villa på Østrupvej, hvor en gerningsmand kom ind ved at knuse en rude i en dør. Fra stedet stjålet kontanter, spiritus og frostvarer. Politiet kørte til stedet, og kl. 1140 anholdt politiet en 49-årig mand fra Roskilde, der sigtes for indbruddet.

Han er fortsat anholdt, og han vil fredag blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Forsøg på indbrud i villa – Asnæs, Odsherred.
Kl. 1158 overraskede en anmelder en mand, der var i færd med at bryde et vindue op til hendes hus. Pgl. stak af, da han blev opdaget. Han beskrives som: Mand, ca. 30 år, alm. af bygning, østeuropæisk af udseende, kort mørkt hår, bordeaux t-shirt, blå bukser.

Det lykkedes ikke politiet at finde frem til pgl.

Tricktyveri – Roskilde.
Kl. 1205 fik politiet anmeldelse om et tricktyveri, der fandt sted kl. 1030 ved Hyrdehøj, h
vor den 63-årige kvindelige anmelder fra Roskilde netop var i gang med at handle. En 20-30 årig mand, med sort hår og store sorte briller kom hen til forurettede og spurgte hende om nogle tomater. Pgl. talte dansk med accent. Forurettede mærkede samtidig et ryk i sin taske, og da hun vendte sig om, stod en mand på 40-50 år, overvægtig, gråt hår, med hendes pung. Forurettede råbte op og manden smed forurettedes pung. Der blev således ikke stjålet noget ved den lejlighed.

Mistænkelig adfærd – Roskilde.
Kl. 1600 var en 13-årig pige på Roskilde station perron 2-3, hvor hun kom gående op af trappen. En 40-50 årig mand, 165-170 cm høj, der talte dansk forsøgte at tage fat i hende og ville kysse hende. Manden var iført en sort jakke og jeans. Pigen slap væk og ind i toget, hvor hun ringede til sin familie. Politiet undersøger nu sagen nærmere.

God nabohjælp – Hårlev, Stevns.
Kl. 1905 bemærkede et vidne, at der kørte en gul pickup ind i anmelderens indkørsel. To personer gik rundt om naboens hus, og da anmelderen så dette, så henvendte han sig til de to, der kom med en noget søgt forklaring om, at de ledte efter en lejebolig. De kørte kort efter fra stedet. Anm. var sikker på, at der var tale om to personer, der havde planer om at begå indbrud.

De to beskrives som: Mænd,begge ca. 30 år, henholdsvis alm. af bygning og kraftig af bygning,talte engelsk med kraftig accent.

Beboerne i huset har ikke ventet besøg eller andet, der kunne godtgøre, at de to mænd var på stedet i et lovligt ærinde.

Sagen er et godt eksempel på god nabohjælp!

Fremstilling i grundlovsforhør – sag fra Viby.
Tre bulgarske mænd blev fremstillet i grundlovsforhør efter tyveri søndag aften i Viby. De tre blev fængslet til den 021117.

Indbrud i perioden
Karlslundevejen, Hastrup, Gadstrup
Skyttemarken, Havdrup
Saturnvej, Jyllinge
Lysalleen, Roskilde
Algade, Roskilde
Københavnsvej, Roskilde
Roskildevej, Hvalsø
Skomagergade, Roskilde
Fælledvej, Roskilde
Pulsen, Roskilde
Hegnedevej, Viby sjælland
Hegnedevej, Valore, Viby Sj.
Dalen, Viby Sj.
Tofthøjvej, Viby Sj.
Ågerupvej, Ringsted