Personvognsmekaniker Aske Peulicke Borggreen fra Gadstrup er blandt prismodtagerne, når ML-Prisen 2017 uddeles fredag den 29. september i Den Sorte Diamant i København. Undervisningsminister Merete Riisager deltager i hyldesten af de 25 dygtige lærlinge fra hele landet.

For 15. år i træk danner Den Sorte Diamant i København den festlige ramme om uddelingen af Metalindustriens Lærlingepris, ML-Prisen. Prisoverrækkelsen, der er en af de vigtigste hyldester af faglærte, finder sted på fredag den 29. september. Her er 25 af metalindustriens dygtigste lærlinge sammen med deres familier, mestre og faglærere inviteret til den store fejring.

Foto: Industriens Uddannelser – Aske er Gadstrups bedste lærling,

Alle prismodtagere har hver især skilt sig ud med et særligt højt fagligt niveau, men det er ikke kun de faglige evner, der har betydning i udvælgelsen. De sociale kvaliteter vægtes højt, og det er derfor et fællestræk for Aske og de øvrige prismodtagere, at de, udover at have opnået topkarakterer, også er gode kammerater og kolleger.

Skole og virksomhed indstiller i fællesskab.
Aske har gået på Roskilde Tekniske Skole og været i lære hos Andersen Biler A/S. Han har, som de øvrige prismodtagere, afsluttet svendeprøven med et 12-tal og er herefter blevet indstillet til prisen af skolen og virksomheden i fællesskab. I indstillingen lyder det blandt andet:

Aske har gennem hele sin læretid været en fantastisk, loyal og utrolig vellidt holdkammerat og kollega. Han er utroligt fokuseret på altid at udføre sit arbejde i en kvalitet, der er både prisværdig og sjældent set. Askes fagligt høje niveau kommer alle til gode, og han besidder et overskud til at hjælpe andre, som gør, at han i den grad fortjener ML-Prisen.

Selv giver Aske følgende bud på, hvorfor netop han har skilt sig ud blandt de mere end 200 indstillede:
– Først og fremmest vil jeg gerne give kredit til mine klassekammerater, lærere og kollegaer, som jeg har lært rigtigt meget af i løbet af uddannelsen. Men jeg har altid godt kunnet lide at bruge mine hænder, og jeg synes, det er super spændende at fejlsøge på biler og udbedre fejlene. At få ML-Prisen 2017 er et klap på skulderen. Det glæder jeg mig virkelig over.

Fra ét talent til et andet.
Undervisningsminister Merete Riisager deltager i arrangementet og vil sammen med formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og forbundssekretær i Dansk Metal, Per Påskesen, og næstformand i Metalindustriens Uddannelsesudvalg og erhvervsuddannelseschef i DI, Lone Folmer Berthelsen overrække statuetterne til prismodtagerne og hver især holde tale.

Under programpunktet “Fra ét talent til et andet” vil publikum kunne opleve et musikalsk indslag ved violinist Kirstine Schneider fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

ML-Prisen 2017 kan følges via livestreaming fra Industriens Uddannelsers Facebook-side fra kl. 10.30 lige her. Du kan læse mere om ML-Prisen her.

 

Del på sociale medier