Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Jul 21, 2017 til Aug 01, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Gadstrup, Roskilde.
Kl. 0621 kørte politiet til færdselsuheld på Køgevej, hvor to biler kørte ind i hinanden, og hvor den ene bil kørte ind i et træ efterfølgende. En kvinde var fastklemt og bragt til sygehus.

Kort eftersættelse – Gundsømagle, Roskilde.
Kl. 2044 forsøgte en bil at køre fra politiet mellem Gundsømagle og Østrup. Det lykkedes politiet at standse bilen i Østrup. Føreren af bilen, en 20-årig mand fra Silkeborg, var frakendt førerretten til at køre bil. En 21-årig mand, der var passager i bilen, var efterlyst af Københavns Politi til afhøring i sager om butikstyveri. 

Endelig var bilen forsynet med stjålne nummerplader, der var stjålet i Køge den 17. juli. De to blev afhørt til de forskellige forhold, hvorefter de fik lov at gå igen. Sagerne afgøres efterfølgende.

Beruset kvinde – Jernbanegade, Roskilde
Kl. 1231 kørte politiet til en perron på Roskilde station, hvor en beruset kvinde lå mellem en skraldespand og en bænk – tilsyneladende uden at kunne klare sig selv. Politiet fik kontakt til en 56-årig kvinde fra Hvidovre, som nu sad på en bænk og sundede sig. Hun var dog i stand til at klare sig selv, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere over for hende.

Grundlovsforhør – Uorden / retsplejeloven / vold mod politiet mv. – Jernbanegade, Roskilde
Kl. 2016 følte en kvindelige ekspedient i en kiosk på togstationen sig så utryg ved en mands opførsel, at hun så sig nødsaget til at trykke på overfaldsalarmen. Manden havde råbt, skreget og truet ekspedienten, men var på vej ud af kiosken, da politiet dukkede op. En 54-årig, spirituspåvirket mand fra Køge blev anholdt og afkrævet sit navn mv. Det ønskede han dog ikke at oplyse til politiet trods pligt hertil i retsplejeloven, hvorfor han blev sigtet for den overtrædelse. Den anholdte blev ilagt håndjern og transporteret til politistationen i Roskilde bl.a. til afrusning/afkøling og fastlæggelse af hans identitet. Undervejs kaldte han politifolkene for “narrøve” og “idioter”, ligesom han truede med at sparke en af dem. På politistationen, da han i forbindelse med den endelige visitation havde fået sine håndjern af, lykkedes det ham så at slå en politimand i ansigtet med sin ene albue. Den anholdte er fortsat i politiets varetægt og skal forsøges afhørt tirsdag formiddag til sigtelser for overtrædelse af ordensbekendtgørelse og vold mod politimanden. Da den 54-årige er prøveløsladt fra en tidligere dom for vold mod tjenestemænd, har politiets jurister besluttet, at han skal fremstilles i grundlovsforhør kl. 1100 ved Retten i Roskilde med påstand om varetægtsfængsling.

Hæleri – Lindenborgvej, Roskilde
Kl. 1000 bemærkede en hundepatrulje en personbil, der stod anderledes parkeret på pendler-p-pladsen ved Lindenborgvej-Ringstedvej. Bilen, der var forladt, men med varm motor, var forsynet med en nummerplade, der burde sidde på et andet køretøj. Hundepatruljen begyndte at lede efter føreren og fik undervejs hjælp fra et vidne, der havde undret sig over, at en mand på Ringstedvej ved motorvejen pludselig havde gemt sig i et buskads. En 20-årig mand uden fast bopæl blev anholdt som mistænkt for at kørt i bilen på p-pladsen, da politiet fandt et henkastet nøglebund på strækningen mellem bil og buskadset. Ved nærmere efterforskning rettet mod den anholdte viste det sig, at han kunne mistænkes for at have stjålet diesel fra en tankstation på Ringstedvej, for tyveri af nummerpladen på bilen, for kørsel uden førerret og i narkotikapåvirket tilstand. Han blev efter nærmere vurdering løsladt i løbet af aftenen efter afhøring til sagerne, men han kan forvente at blive indkaldt til et retsmøde senere.

Ordensbekendtgørelsen – Jernbanegade, Roskilde
Kl. 0240 sigtede politiet en 20-årig mand fra Ishøj for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet han under påvirkning af stoffer og alkohol råbte højlydt ad politiet, ligesom han var frembrusende over for de politifolk, som var i gang med en anden politiforretning.

Kl. 0335 indlod en 20-årig mand fra Skibby sig i slagsmål foran et diskotek, hvilket bevirkede, at han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Begge sigtede kan nu se frem til en bøde på grund af deres adfærd i nattelivet.

Indbrud i lejlighed – Nygade, Roskilde
Kl. 1350 fik politiet en anmeldelse om, at en dør var blevet sparket ind, og at der opholdt sig nogle personer – formentlig uberettiget – i en lejlighed. Politiet kørte hurtigt til stedet og traf inde i lejligheden tre mænd, som var i færd med at gennemsøge kasser og poser. De var identiske med to 16-årige unge mænd fra Roskilde samt en 26-årig mand også fra Roskilde, som alle ikke havde noget at gøre på stedet og derfor blev anholdt for indbrud i lejligheden tilhørende en bortrejst mand. Politiet sørgede for underretning af de sociale myndigheder og værger til de to 16-årige anholdte. Alle blev sigtet for indbrud i lejligheden og løsladt i løbet af aftenen efter afhøring til sagen. Senere kommer der et retsligt efterspil i sagen.

Færdselsuheld / narkokørsel – Langebjergvænget, Roskilde
Kl. 2158 ville politiet gerne tale med føreren af en personbil, der kørte ad Trekroner Alle. Føreren ville dog ikke tale med politiet og satte farten op under kørsel ad forskellige veje i Trekroner-området, indtil bilen forulykkede i krydset Trekroner Alle-Marbjergvej, hvor den påkørte et vejskilt. Bilen blev kort efter fundet efterladt på Langebjergvænget og kort efter blev føreren – en 37-årig mand fra Roskilde – anholdt på Gammel Marbjergvej. Han var nemlig påvirket af både alkohol og narkotika, ligesom han i forvejen var frakendt retten til at køre bil. Efter udtagelse af blodprøver til undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer blev den 37-årige løsladt senere på natten, da han var afhørt til sagerne. Straffen udregnes senere i et retsmøde, som han indkaldes til.

Narkopåvirket bilist – Roskilde.
Kl. 1740 anholdt politiet en 28-årig mand fra Roskilde, der kørte på Kong Haralds Vej. Han var påvirket af narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve.

Spirituspåvirket bilist – Roskilde.
Kl. 2009 blev en 66-årig mand fra Bjæverskov tilbageholdt af civile på Smedegade, hvor han kørte i bil. Han var påvirket af spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve. Han blev løsladt efterfølgende.

Dom i sag om blufærdighedskrænkelse – Roskilde.
Retten i Roskilde dømte en 49-årig tysk mand til 30 dages fængsel for blufærdighedskrænkelse på Roskilde Festivalen, hvor han filmede kvinder, der sad i græsset og tissede. Han blev løsladt efterfølgende, idet han har afsonet sin straf.

Anholdelse – Roskilde.
Kl. 1738 anholdt politiet en 20-årig mand fra Søborg, der sigtes for vold på Roskilde Festivalen i forening med to andre. Den pgl. fremstilles i grundlovsforhør torsdag med krav om varetægtsfængsling. I forvejen sidder en anden person fængslet i sagen.

Politiet har ikke flere kommentarer til sagen i øjeblikket.

Fund af fyrværkeribombe – Roskilde.
Kl. 0803 fik politiet anmeldelse om en krysantemumbombe, der lå på en p-plads på Ny Østergade ved Røde Port. Politiet kom frem til stedet, og militæret blev tilkaldt. De sprængte bomben på stedet, medens politiet sørgede for afspærring.

Færdselsuheld – Roskilde.
Kl. 1533 blev anmeldt om færdselsuheld på Store Valbyvej, hvor en 92-årig kvinde kørte i bil i sydlig retning på Store Valbyvej. Bilen ramte frontalt ind i en anden personbil, der holdt stille i nordgående retning. Denne bil blev ført af en 52-årig mand fra Sverige. Begge parter blev kørt til sygehus for nærmere check. Hvorfor den ældre kvinde trak over i den modsatte kørebane, kan politiet ikke sige noget om i øjeblikket.

Tricktyveri – Roskilde.
Kl. 1110 blev anmeldt om et tricktyveri, der fandt sted fredag mellem kl. 1500 og 1530 på Støden i Roskilde, hvor en kvinde kom ind til en 87-årig kvinde under påskud om, at hun kom fra hjemmeplejen.

Den 87-årige blev bedt om at gå på toilettet, hvilket hun havde gjort. I mellemtiden havde kvinden stjålet perlekæde og ringe fra forurettede. Den falske hjemmehjælper beskrives som: Kvinde,ikke dansk, 40-45 år,160-165 cm høj, kraftig af bygning, talte dansk med accent.

Lad være med at lukke uvedkommende ind, som man ikke har nogen aftaler med i forvejen, er politiets råd i denne type sager.

Forsøg på tricktyveri – Roskilde.
Kl. 1458 fik politiet henvendelse om et tricktyveri, der fandt sted torsdag omkring kl. 1300., hvor en 82-årig kvinde fra Roskilde blev udsat for et forsøg på tricktyveri på Københavnsvej. En en mand og en kvinde kom kørende i bil og standsede op ved kvinden, hvor kvinden forsøgte at rive i forurettedes hånd, formentlig for at rive en diamantring af hendes finger. Det lykkedes ikke, og dernæst forsøgte man sig med landkorttricket, hvilket forurettede ikke lod sig narre af.

De to kørte dernæst fra stedet. Kvinden beskrives som ca. 50 år, mellemt sort hår, talte dansk iført mørkt tøj.

Målrettet færdselsindsats – Holbæk og Roskilde.
Mellem kl. 1500 og kl. 2100 var to patruljer på målrettet færdselskontrol hovedsaligt i Holbæk og Roskilde området. Det blev til følgende antal sager:

9 x Håndholdt mobiltelefon
12 x Ikke anvendt sikkerhedssele
1 x Fejl og mangler
1 x Ubetinget vigepligt (Fuld stop)
2 x Kørsel uden førerret
1 x Brugstyveri af køretøj
1 x Forsikringssag (Inddraget nr. plader)

Indbrud i perioden
Hørvænget, Gadstrup
Brordrupvej, Gadstrup
Neptunvej, Jyllinge
Dyssevej, Ågerup, Roskilde
Svend Estridsens Vej, Roskilde
Mørbjergparken, Vindinge, Roskilde (2 steder)
Lønbjergparken, Vindinge, Roskilde
Nygade, Roskilde
Lønbjergtoften, Roskilde
Mørbjergparken, Vindinge, Roskilde
Himmelev Tværvej, Roskilde
Lundetoften, Viby Sj.
Ågerupvej, Vigersted, Ringsted