Cykler og løbesko skal i brug, når kolleger og venner igen mødes til Bike & Run Stafetten den 23. september i Roskilde. Denne gang sker det som en del af European Week of Sport – en uge, hvor hele Europa er i bevægelse. Alle kan være med til stafetten – og der er stadig plads.

Hyggeløbere og hurtigløbere. Dem på toptunede racercykler og dem på bedstemorcykler med blomsterkrans på cykelkurven. Motionsvante og -uvante. Alle, der har lyst, kan tage løbesko eller cykelhjelm på og være med, når Roskilde Firma- og Familieidræt for syvende år i træk er vært for den traditionsrige stafet, Bike & Run Stafetten.

Foto: Dansk Firmaidrætsforbund

Hyggelig, aktiv og social firmatur.
Her er det nemlig ikke tidtagningschippen, der er i fokus – men i stedet det sociale og hyggen med holdet. Hvert år er der mange, der bruger stafetten som en aktiv firmatur – men alle kan stille hold.
“Vi sætter alle sejl ind for, at deltagerne får en hyggelig dag sammen med deres kolleger og venner – både ude på ruten, men også i start- og målområdet. Vi sørger for gode rammer, hyggelig musik i højtalerne og en stemningsskabende speaker. Og så opfordrer vi alle til at tage pavilloner, festivalstole og telte med, så de har en hyggelig base, mens holdkammeraterne er ude på ruterne. Holdene er også velkomne til at tage en gril med, som de kan tænde op for, når de har klappet sidste mand eller kvinde over målstregen”, fortæller den lokale løbsansvarlige fra Roskilde Firma- og Familieidræt, Claus Schou, der glæder sig til at byde velkommen endnu engang.

Det er også muligt for deltagerne at lade grillen blive hjemme og i stedet tilkøbe en lækker picnickurv til hele holdet ved tilmeldingen.

Ruterne.
Til Bike & Run Stafetten består et hold af tre til fem – eller seks til otte – løbere og cyklister. Tilsammen gennemfører holdet på løbe- og cykelben det, der svarer til en maraton-distance.
Stafettens løbere kommer til at løbe i naturen på rutens 2,5 km (hvor den tidligere år har været 5 km). Den skal gennemløbes 6 gange. Holdet kan selv vælge, om en løber skal løbe to runder, eller om to løbere tager en runde hver, før de skifter – men efter to løberunder skal holdet skifte til cykel.

Løberuten foregår hovedsaligt på grus/græs, og den slanger sig langs fjorden og ind i områdets flotte natur. Cykelruten, som hvert hold skal tilbagelægge to gange, er på 13,6 km. Den er lagt i naturskønne omgivelser, hvor indtil flere bakker skal bestiges.

Hele Europa bevæger sig – nu også til stafetløb.
Fra den 23. september til den 30. september bevæger hele Europa sig i forbindelse med European Week of Sport – en uge, der med events i hele Europa (pt. 36 lande) inspirerer europæerne til at være mere aktive i hverdagen. Bike & Run Stafetten i Roskilde er ét af firmaidrættens events, der er en del af European Week of Sport 2017 – det samme er mandeløbet Xtreme Mandehørm i Hillerød den 30. september og kvindeløbet Ladies Mud Race i Odense den 23. september.

Fakta om Bike & Run Stafetten.
– Flere af landets arbejdspladser bruger Bike & Run Stafetten som et firmaarrangement – men alle kan stille hold, så derfor deltager mange også sammen med venner og familie.
– Det koster kr. 545,- at deltage med et hold a tre til fem personer, og det koster kr. 645,- for at deltage med et hold a seks til otte personer. Hvert 5. hold man tilmelder på én gang er gratis.
– Der er herre-, dame- og mix-rækker – og præmier til vinderne i alle rækker.
– Stafetten i Roskilde tiltrak sidste år 115 deltagere.
– I 2016 deltog der på landsplan over 3.600 løbere og cyklister på 725 hold. Sammen løb de 10.875 km og cyklede 19.720 km.

Tilmeldingsfrist den 21. september. Læs mere her.