Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Aug 16, 2017 til Aug 29, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Anholdelse – Trusler på livet – Skyttemarken, Havdrup – Solrød
Kl. 2153 slog en familie alarm til politiet, fordi en spirituspåvirket mand, som de kendte i forvejen, pludselig stod i deres forhave, hvor en mor opholdt sig med et mindre barn, og var både aggressiv i sit tonefald over for familien samt medbringende en hammer og en kniv. Han truede dem verbalt med at slå dem ihjel, samtidig med at han hævede hammeren og kniven truende. Til sidst forlod han dog stedet uden at have gjort nogen fortræd. Politiet kunne kort efter anholde en 40-årig mand fra Havdrup, som blev sigtet for trusler mod familien. Den anholdte er indledningsvist lagt i detentionen til afrusning, inden afhøring af ham kan foregå. Politiet forventer ikke nogen fremstilling i grundlovsforhør i denne sag.

Anholdelse – Jyllinge, Roskilde.
Kl. 1910 anholdt politiet en 29-årig mand fra Knabstrup, der blev truffet på en adresse i Jyllinge. Pgl. sigtes tyveri af en bil, der søndag den 270817 blev stjålet fra en forhandler i Slagelse. Den 29-årige blev overgivet til politiet i Sydsjælland og Lolland Falster med henblik på nærmere sagsbehandling.

Spirituskørsel – Roskilde.
Kl. 2236 anholdt politiet en 25-årig mand fra Årslev, der kørte i bil ved Stationscentret i Roskilde. Pgl. var påvirket af spiritus og narkotika. Før anholdelsen stak føreren og en passager af i bilen, hvorunder ovennævnte blev bidt af en politihund, og passageren – en 25-årig fra Middelfart blev også anholdt dog uden at blive bidt. Begge fik udtaget blodprøve. Bilen de var kørende i blev beslaglagt, da bilen var søgt af politiet på Fyn i forbindelse med en tidligere sag.

Blufærdighedskrænkelse – Roskilde.
Kl. 1519 blev anmeldt om blufærdighedskrænkelse på Weysegangen tæt på Byparken., hvor en ca. 30-35 årig mand med østeuropæisk udseende blottede sit lem over for en 17-årig ung kvinde fra Roskilde.

Politiet fik ikke fat i pågældende.

Uro – Roskilde.
Kl. 1935 blev anmeldt om uro i Folkeparken, hvor nogle biler kørte, hvor de ikke måtte, og der var en stemning, der gjorde, at det ikke kunne udelukkes, at der var et slagsmål under opsejling. En politihundehvalp gjorde dog hele udslaget.

Da hundepatruljen fremviste hvalpen, så faldt gemytterne til ro, og alt opmærksomhed samlede sig om den unge hund, der således formentlig for første gang viste sig at være godt til præventivt og forebyggende politiarbejde!

Slagsmål – Søndergade, Viby Sj. – Roskilde
Kl. 1038 fik politiet en anmeldelse om, at nogle mænd var i slagsmål foran stationen, og at en af dem muligt var stukket med en kniv. Politiet kørte straks til stedet med flere patruljer, som fik kontakt til en lettere såret 24-årig mandlig asylansøger, som i en ambulance blev bragt til sygehuset i Køge til behandling for mindre kvæstelser efter at være blevet stukket med en kniv. Gerningsmanden var stukket af fra stedet, men blev hurtigt identificeret som en 31-årig mandlig asylansøger. Til stede var også en 18-årig mand med status af asylansøger, som havde mere eller mindre involveret i slagsmålet. Politihundene undersøgte området ved stationen og fandt en urtekniv, som formentlig havde været brugt som stikvåben. Kniven blev sikret til nærmere teknisk undersøgelse. I løbet af eftermiddagen lykkedes det politiet at finde og anholde gerningsmanden, der blev sigtet for grov vold mod den 2 4-årige asylansøger. Den anholdte blev løsladt efter afhøring til sagen, idet politiet i forbindelse med efterforskningen fik klarlagt, at der var tale om et opgør mellem familiemedlemmer. Politiets jurister vurderede med baggrund i de fremkomne oplysninger, at der ikke var grundlag for fremstilling af den anholdte i grundlovsforhør.

Kl. 1228 ønskede personalet på skadestuen i Køge assistance fra politiet, idet et par patienter skabte uro på stedet. Politiet kørte til skadestuen, hvor det viste sig, at det var den tilskadekomne, 24-årige asylansøger samt den 18-årige mand, der lavede uro på skadestuen. Politiet forblev på stedet, indtil behandlingen var færdig, således at roen på skadestuen kunne genoprettes. Ingen af dem blev sigtet for noget.

Skænderi på gaden – Algade, Roskilde
Kl. 1143 fik politiet en henvendelse om, at to mænd skændtes højlydt på gaden og muligt var ved at komme i slagsmål. Politiet kørte til stedet og traf en 40-årig mand fra Roskilde og en 47-årig mand fra Nykøbing Sj., der havde startet deres skænderi i en telebutik. En yngre kunde i butikken havde bedt dem om at tie stille, hvorefter de gik ud på gaden for at fortsætte deres højlydte diskussion. Begge parter fik en formaning om at dæmpe sig og blev sendt bort fra stedet. Hvad diskussionen drejede sig om, har politiet intet kendskab til.

Højtråbende mand ved politistationen – Skovbogade, Roskilde
Kl. 1555 stod en mand foran politistationen og råbte højt på et ukendt sprog, ligesom han sparkede et par gange til en skraldespand. Da politipersonale kontaktede manden, råbte han “Fuck you!” til politiet. Da politiet straks kunne konstatere, at der var tale om en 27-årig asylansøger fra Irak, som var blevet løsladt fra et ophold i detentionen pga. uorden tidligere på flygtningecenter Avnstrup, Hvalsø, og da han åbenbart ikke var faldet helt til ro efter det tidligere ophold hos politiet, blev han igen frihedsberøvet og anbragt i detentionen i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev dog løsladt efter yderligere et par timers ophold i detentionen og kan nu se frem til at modtage en bøde for sin optræden foran politistationen.

Butikstyveri – Ro’s Torv, Roskilde
Kl. 1154 anmeldte personalet i supermarkedet Føtex, at en udenlandsk mand havde forsøgt at gå gennem selvbetjeningskassen med en kurv med varer uden at betale. Da alarmen gik i gang, løb manden retur til butikken, hvor kurven med varer blev efterladt. Politiet anholdt den tilbageholdte mand, som var en 24-årig mand fra Rumænien, der blev sigtet for at have forsøgt at stjæle varer til en værdi af 2190 kr. Den anholdte rumæner fik afgjort sagen straks med en bøde, som blev betalt med det samme, hvorefter han blev løsladt.

Narkobilist glemte selen – Østre Ringvej, Roskilde
Kl. 1930 bemærkede en patrulje en bilist, der ikke brugte sikkerhedssele under kørsel i en personbil ad Østre Ringvej. Politiet standsede personbilen, der blev ført af en 24-årig mand fra Ølstykke. Han blev kort efter anholdt, idet han mistænktes for at være påvirket af hash under kørslen i bilen. Ved nærmere undersøgelse af bilen fandt politiet den 24-årige i besiddelse af to ulovlige knive, ca. 3½ gram hash fordelt i fem klumper samt en joint. Han blev derfor yderligere sigtet for besiddelse af de ulovlige knive og ulovlige stoffer og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Tricktyveri – Jernbanegade, Roskilde
Kl. 1625 anmeldte en 50-årig kvinde fra Sverige, at hun var blevet bestjålet ca. 1 time tidligere ved togstationen. Her havde to personer henvendt sig til hende og hendes veninde, samtidig med at de slog en paraply op nærmest i hovedet på dem – uden at ramme. Denne afledningsmanøvre benyttede de sig af til at stjæle en pung og en mobiltelefon fra den 50-åriges taske. Politiet har ikke nogen beskrivelse af de to mistænke.

Færdselsuheld – Æblehaven-Ejboparken, Roskilde
Kl. 1714 var sket et færdselsuheld mellem en personbil og en motorcykel med to personer på. Det viste sig, at en 23-årig mand fra Sverige var kørt fra Ejboparken ud på Æblehaven, hvor han stødte sammen med en motorcykel ført af en 26-årig mand fra Lejre. Både føreren og passageren på motorcyklen blev tilset af ambulancepersonalet, som kørte føreren til undersøgelse og behandling på skadestuen for mindre alvorlig personskade. Passageren på MCen slap med diverse knubs, og den 23-årige slap også uskadt fra uheldet, hvor der skete mindre materiel skade på køretøjerne.

Vold mod DSB-ansat – Jernbanevej, Roskilde
Kl. 0830 ville en 37-årig kvindelige DSB-ansat kontrollere billetten hos en lettere spirituspåvirket mandlig rejsende. Da den rejsende i toget mellem København og Aalborg ikke kunne fremvise nogen billet, ville den DSB-ansatte udstede en kontrolafgift. Den mandlige rejsende skubbede hende først hårdt, så hun væltede ind mod et togvindue, dernæst slog hende med knyttet hånd mod en skulder. Politiet foretog på Roskilde station anholdelse af en 18-årig mand fra Aalborg, som blev sigtet for vold mod tjenestemand efter sin adfærd over for den DSB-ansatte i toget. Efter afrusning og afhøring til sagen løslod politiet den 18-årige, der dog kan forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagen skal afgøres.

Udlænding i toget – Jernbanegade, Roskilde
Kl. 1525 henvendte DSB sig for at meddele, at der i et intercitytog var en udenlandsk mand uden rejsehjemmel. Politiet fik på Roskilde station kontakt til en formentlig 17-årig mand, som muligt stammer fra Marokko. Han havde ingen identitetspapirer på sig, hvorfor han blev anholdt til konstatering af hans identitet og nærmere undersøgelse af hans personlige forhold. Ved en foreløbig afhøring med en tolk blev det antydet, at han formentlig ville søge asyl i Danmark. Han er derfor fortsat i politiets varetægt, indtil hans identitet er endelig fastlagt, før han videregives til Sandholmlejren til asylsagsbehandling.

Sko, beklædning og nøgler efterladt på strand – Herslev Strandvej, Herslev, Roskilde – Lejre
Kl. 1754 fik politiet via alarmcentralen en melding om, at to par børnesko, et nøglebund og noget beklædning var fundet efterladt på stranden, og der var ingen i nærheden, som kunne være ejer af effekterne. Politiet iværksatte sammen med det lokale redningsberedskab og søredningstjenesten (helikopter) en eftersøgning til lands og til vands i et forsøg på at finde ud af, om nogen personer var i nød. Helikopteren fandt et drivende badedyr og en redningskrans, som blev reddet i land af det lokale redningsberedskab. Ikke langt fra effekterne fandt politiet et USB-stick, som viste sig at tilhøre en mand fra Ringsted. Denne mand kunne oplyse, at han ikke kendte noget til de efterladte effekter, men havde tabt USB-sticket samt en nøglepung i området tidligere i forbindelse med noget markarbejde. Kl. ca. 1930 blev eftersøgningen med bl.a. helikopter indstillet, da ingen personer var fundet i nød i området, og da politiet heller ikke havde modtaget oplysninger om savnede personer. Senere på aftenen udsendte politiet via Twitter et foto af de fundne sko, hvorefter en bedstefar fra Dragør kl. ca. 2230 henvendte sig telefonisk for at meddele, at han havde været med børnebørnene på den pågældende strand og nu havde konstateret, at han havde glemt at få bl.a. børneskoene med hjem. Han beklagede meget, hvis forglemmelsen havde været årsag til den iværksatte eftersøgning i området.

Færdselsuheld – Lindenborgvej-Orehøjvej, Roskilde
Kl. 0759 kørte en 50-årig mand fra Kirke-Hyllinge i sin personbil ad Lindenborgvej mod sydøst indtil Orehøjvej, hvor han ville svinge til højre ad Orehøjvej. I samme retning som bilisten kørte en 15-årig dreng fra Jægerspris på sin knallert i den hensigt at skulle fortsætte ligeud i krydset. Under bilistens højresving kunne knallertkøreren ikke undgå at køre ind i bilen, således at der opstod mindre skader på begge køretøjer. Knallertkøreren blev indledningsvist tilset af ambulancepersonale på uheldet, men ved en nærmere undersøgelse på skadestuen viste det sig, at han formentlig havde brækket en fod som følge af uheldet. Bilisten kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Udlændingeloven mv. – Roskilde
Kl. 0855 foretog udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi i samarbejde med SKAT og Arbejdstilsynet et kontrolbesøg på en privat byggeplads i det centrale Roskilde i anledning af myndighedernes indsats mod social dumping. Ved kontrollen traf myndighederne ud over en ældre dansk mand også en 27-årig mand fra Pakistan og en 29-årig mand fra Afghanistan i færd med at arbejde og renovere en villa. Da de to udlændinge ikke kunne fremvise hverken arbejds- eller opholdstilladelse, blev begge anholdt af politiet, der sigtede dem for overtrædelse af udlændingelovens bestemmelser om ulovligt arbejde. De er begge fortsat i politiets varetægt til endelig fastlæggelse af deres identitet samt til vurdering af, hvorledes sagerne mod dem skal afgøres incl. eventuel udvisning af Danmark.

Mistænkt for flere butikstyverier – Roskilde / Hedehusene
Kl. 1407 henvndte personale fra byggemarkedet Bauhaus sig til politiet og henledte opmærksomheden på to mænd, som var kørt fra stedet i en bil, hvis nummerplade var aflæst. Politiet kørte til området og fik på Industrivej, Roskilde, kontakt til bilen, som blev af en 52-årig mand fra Viby Sj. og med en 22-årig mand fra Rude som passager. Føreren var frakendt sit kørekort og blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden. I bilen lå der 17 plader Marabou-chokolade, to oksemørbrad, to boremaskiner, diverse slik og madvarer samt fem pakker bits. De to mænd kunne ikke umiddelbart redegøre for, hvordan effekterne var havnet i bilen, hvorfor politiet sigtede dem for forskellige butikstyverier: tyveri af diverse kød- og madvarer til 1786 kr. fra Brugsen, Vesterkøb, Hedehusene; tyveri af to boremaskiner til 3498 kr. fra Bygma, Bytoften, Roskilde og fem bit-sæt fra Bauhaus, Industrivej, Roskilde. Passageren var endvidere besiddelse af en lille klump hash, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Ved en ransagning af den 52-åriges bopæl fandt politiet dog ikke yderligere tyvekoster. Politiet beslaglagde bilen, da ingen af de to mænd var ejer af den, med henblik på udlevering til rette ejer, eller med henblik på konfiskation, hvis den 52-årige er den reelle ejer, fordi han nu ved dagens kørsel for tredje gang blev afsløret i at køre bil trods frakendelse af kørekortet. De stjålne effekter blev afleveret retur til ejerne, og de to sigtede vil høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Anholdelse – Røveriforsøg i lejlighed – Ringparken, Roskilde
Kl. 2250 slog en 47-årig kvinde fra Roskilde alarm til politiet, efter at en mand og en kvinde havde skaffet sig adgang til kvindens lejlighed og ville have nogle penge. Politiet kørte hastigt til stedet, hvor en mand blev tilbageholdt af kvindens kæreste, medens anmelderen var i skænderi med den indtrængte kvinde. Politiet foretog anholdelse af en 39-årig mand fra Valby og en 41-årig kvinde fra Holbæk som mistænkte for røveriforsøg mod anmelderen og hendes 50-årige mandlige kæreste fra Roskilde. Det viste sig, at det anholdte par pludselig med rette nøgle havde skaffet sig adgang til kvindens bopæl og under trussel med en strømpistol havde krævet at få udleveret nogle kontanter. Den anholdte mand og lejlighedens kvindelige beboer havde tidligere afbrudt deres bekendtskab, men den anholdte mand, der havde en nøgle, mente at have de krævede penge til gode. Den 50-årige kæreste tog kampen op med den 39-årige og fastholdt ham indtil politiets ankomst. De to anholdte vil blive sigtet for røveriforsøg mod parret, hvorefter politiets jurister vurdere, om der er grundlag for fremstilling i grundlovsforhør eller ej.

Grundlovsforhør – Indbrud i isbutik – Algade, Roskilde
Kl. 0127 fik politiet anmeldelse om et indbrud i en isbutik, hvor en maskeret gerningsmand kl. ca. 0115 havde opbrudt et loftvindue for at komme ind. Fra butikken var der stjålet kontanter i form af møntruller. Indbruddet var anmeldt af lokal borger fra Roskilde.

Kl. ca. 0130 bemærkede en patrulje i Kvanløse syd for Holbæk en personbil med engelske nummerplade holde på en rasteplads på hovedvejen gennem byen. Ved nærmere kontrol af de tre mænd, som var i bilen, var der tale om rumænske mænd på 27, 30 og 33 år. Den 33-årige viste sig at have et indrejseforbud i Danmark, hvorfor han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af indrejseforbuddet. Ved nærmere undersøgelse fandt politiet den anholdte i besiddelse af en ulovlig kniv, så han blev også sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen. I bilen fandt politiet tillige en større mængde mønter i bl.a. møntruller, som de ikke kunne redegøre nærmere for. De to øvrige blev derfor også anholdt, idet politiet nu mistænkte alle tre rumænere for at have forøvet indbruddet i isbutikken i Roskilde, hvor der netop blev stjålet møntruller. De tre anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde, hvor den 33-årige med indrejseforbuddet også vil blive sigtet for at have opgivet falske generalia til politiet, således der var risiko for, at en anden, uskyldig dermed ville blive sigtet for noget.

Ta’-selv-bil stjålet – Ringstedgade, Roskilde
Kl. 1506 anmeldte en 34-årig mand fra Oksbøl, at hans sorte personbil af mærket Nissan Qashqai var blevet stjålet kl. ca. 1430 fra p-pladsen ved en tankstation, hvor han i forbindelse med et kort ærinde på tankstationen havde forladt bilen i tomgang og med bilnøglerne i tændingen. En ukendt biltyv havde tilsyneladende set dette og var kørt fra stedet i bilen i ukendt retning. Politiet har nu efterlyst personbilen med nummerpladerne BA63048 som stjålet og overvejer samtidig, om der er grundlag for sigtelse af den 34-årige fører for overtrædelse af færdselsloven, fordi han undlod at træffe foranstaltninger til at sikre, at bilen ikke uberettiget kunne benyttes af uvedkommende.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der kan have set biltyveriet på tankstationen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Hensynsløs kørsel – Tofthøjvej, Viby Sj. – Roskilde
Kl. 1532 fik politiet en henvendelse fra en butiksindehaver, som kort forinden havde stået ude på fortovet ved butikkens fortovsudstilling med bl.a. nogle tøjstativer, da føreren af en personbil tilsyneladende med vilje påkørte tøjstativerne. Hun måtte selv springe til siden for at undgå at blive påkørt af bilisten, der bagefter kørte videre ad Tofthøjvej mod nord. Politiet kørte til stedet og traf en chokeret, men uskadt, 50-årig kvindelig forretningsindehaver, der kunne oplyse, at der var tale om en mørkgrå personbil af mærket VW Lupo med nummerpladen JW59633. Denne nummerplade var i forvejen efterlyst som stjålet i Hvidovre d. 12/8-2017. Føreren blev beskrevet som en mand, 20-25 år, mørklødet, iført sort kasket, hvid tanktop og med store tatoveringer på venstre arm. Politiet forsøger nu at finde frem til køretøjet og føreren for at få opklaret, hvad hensigten med kørslen, herunder påkørslen af tøjstativerne mv., har været.

Bedrageri med mobiltelefoner – Roskilde
Kl. 1514 anmeldte en 19-årig mand fra Roskilde, at han formentlig var blevet snydt af en mand, som han kendte fra tidligere, og som nu havde tilbudt billige mobiltelefoner. Den 19-årige havde udbredt tilbuddet til venner og bekendte, således at han samlet ville købe seks mobiltelefoner hos den bekendte. Pengene blev overført til sælgeren på forskellige måder via MobilePay og bankoverførsler, men trods en aftale om handel i slutningen af juli måned havde hverken den 19-årige eller hans bekendte havde trods betaling modtaget nogen mobiltelefon. Politiet undersøger nu sagen nærmere på den 19-åriges vegne, idet han føler sig bedraget af sælgeren, som han ikke længere kan få fat i.

Politiet vil kraftigt advare mod denne form for handel, hvor køber ikke med sikkerhed ved, om det solgte produkt overhovedet eksisterer, eller om sælgeren har evnen eller viljen til at opfylde sine forpligtelser, selv om betalingen er gennemført i en aftalt handel. Det er også altid en god ide at se kvittering på elektronik-varer, såfremt der handles med en privat person, hvis identitet køberen også bør sikre sig oplysninger om.

Pige med pistol på fastfood-restaurant – Københavnsvej, Roskilde
Kl. 1814 anmeldte en 13-pige fra Roskilde, at hun under ophold på en fastfood-restaurant havde set en anden pige vise en pistol frem til en anden person. Hun frygtede, at der var tale om en ægte pistol. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 14-årige pige fra Roskilde, som i sit bælte var i besiddelse af en legetøjspistol med en ca. fire centimeter lang orange spids (farven orange er tegn på, at der er tale om ufarligt legetøj). Pistolen var ikke blevet brugt til nogen former for trusler, hvorfor politiet efterfølgende blot underrettede begge pigers forældre om hændelsen.

Halmballer i rundkørsel – Roskildevej, Holbæk
Kl. 2302 fik politiet et par henvendelser om, at der lå ca. 20 halmballer i en rundkørsel. Der var ingen oplysninger om, hvorfor de var efterladt på stedet og af hvem. Politiet bad derfor Holbæk kommune om at få halmballerne fjernet, men da en lastbil kom til stedet kl. ca. 0045 for at fjerne dem, var halmballerne fjernet – formodentlig af rette ejer. Politiet gjorde ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Indbrud i perioden
Hødyssevej, Gundsømagle, Roskilde
Neptunvej, Jyllinge
Frederiksborgvej, Roskilde
Algade, Roskilde
Akacielunden, Himmelev, Roskilde
Hejrevej, Roskilde